تیتر امروز

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.
انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF
مجله خبری تحلیلی دیدار نیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF

این یازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

واکنش فنلاند و سوئد به مخالفت اردوغان با عضویت‌ آنها در ناتو: «مذاکره می‌کنیم»

مقامات سیاسی دو کشور سوئد و فنلاند اعلام کردند که پس از اظهارات «خصمانه» اردوغان در خصوص ورود این دو کشور به ناتو، قصد دارند که روز شنبه در برلین با ترکیه گفتگو کنند. اردوغان، رئیس جمهور ترکیه روز جمعه الحاق فنلاند و سوئد به ناتو را یک «اشتباه» همچون اشتباه الحاق یونان به این پیمان آتلانتیک توصیف کرد.

کد خبر: ۱۲۹۵۰۳
۰۷:۵۷ - ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۱

واکنش فنلاند و سوئد به مخالفت اردوغان با عضویت‌ آنها در ناتو: «مذاکره می‌کنیم»

دیدارنیوز: وزرای خارجه سوئد و فنلاند اعلام کردند که پس از اظهارات «خصمانه» اردوغان در خصوص ورود این دو کشور به ناتو، قصد دارند که روز شنبه در برلین با ترکیه گفتگو کنند.

رئیس جمهور ترکیه روز جمعه و پس از نماز جمعه استانبول در رابطه با پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو گفته بود: «ما نظر مثبتی نداریم. کشور‌های اسکاندیناوی مانند مهمانخانه سازمان‌های تروریستی هستند.»

به نظر می‌رسد که اشاره اردوغان به حضور پناهجویان و فعالان احزاب کردی در کشور‌های اسکاندیناوی باشد.

آن لینده وزیر خارجه سوئد گفته است که در خصوص «نامزدی احتمالی سوئد» با همتای ترک خود در طول نشست برنامه ریزی شده و غیررسمی وزرای ناتو، که سوئد و فنلاند نیز به آن دعوت شده اند، گفتگو خواهد داشت.

او در ادامه افزود: «امیدوارم ما همیشه پیام‌های مثبتی از ۳۰ کشور عضو ناتو داشته باشیم. بسیاری از این ۳۰ کشور علنا ​​حمایت قوی خود را از سوئد و فنلاند ابراز کرده اند.»

پکا هاویستو، رئیس دیپلماسی فنلاند نیز طی یک کنفرانس مطبوعاتی در هلسینکی از قصد خود برای ادامه گفتگو‌ها با مولود چاووش اوغلو، وزیر ترکیه خبر داد.

وی با یادآوری اینکه فنلاند هنوز رسماً نامزدی خود را اعلام نکرده است، گفت: «من فکر می‌کنم که ما در این فرآیند‌ها به صبر نیاز داریم و این یک شبه اتفاق نمی‌افتد.. بیایید کار‌ها را مرحله به مرحله پیش ببریم.»

برای وارد کردن یک عضو جدید به ائتلاف به اتفاق آرا نیاز است، موضوعی که ترکیه را در موقعیتی قرار می‌دهد که بتواند از نامزدی دو کشور شمال اروپا جلوگیری کند.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه روز جمعه الحاق فنلاند و سوئد به ناتو را یک «اشتباه» همچون اشتباه الحاق یونان به این پیمان آتلانتیک توصیف کرد.

از زمان حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه، افکار عمومی و احزاب فنلاند و سوئد گرایشی بی‌سابقه برای عضویت در ناتو پیدا کرده‌اند به گونه‌ای که مقامات دولت فنلاند روز گذشته از تمایل فنلاند برای عضویت در این پیمان خبر دادند. قرار است که فردا یکشنبه نظر رسمی فنلاند منتشر شود، سوئد نیز گفته است که فردا یکشنبه تصمیم خود را اعلام خواهد کرد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی