تیتر امروز

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...
به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است
دیدار بودجه ۱۴۰۵ را بررسی می‌کند

به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است

دیدارنیوز پس از دفاع مسعود پزشکیان، رئیس جمهور از بودجه ۱۴۰۵ صحبت‌های او و تحلیل‌های کارشناسان درباره این بودجه را بررسی می‌کند.
دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

این صد و چهل و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

آیا در لبنیات کم‌چرب از شیر کم‌کیفیت استفاده می‌شود؟

وحید مفید، کارشناس صنعت لبنیات در پاسخ به این سوال که آیا در ماست و شیر کم چرب از شیر کم کیفیت استفاده می‌شود؟ گفت: نمی‌توان گفت برای تولید برخی محصولات از شیر خام بی کیفیت یا کم کیفیت استفاده می‌شود بلکه دست کم در کارخانه‌های تولید محصولات لبنی، تنها شیر خام کیفی وارد می‌شود که البته از نظر کیفیت یکسان نیست.

کد خبر: ۱۲۵۵۳۰
۱۵:۳۱ - ۰۵ فروردين ۱۴۰۱

آیا در لبنیات کم‌چرب از شیر کم‌کیفیت استفاده می‌شود؟

دیدارنیوز: یک کارشناس صنعت لبنیات گفت: نمی‌توان گفت برای تولید برخی محصولات از شیر خام بی‌کیفیت یا کم کیفیت استفاده می‌شود بلکه دست‌کم در کارخانه‌های تولید محصولات لبنی، تنها شیر خام کیفی وارد می‌شود که البته از نظر کیفیت یکسان نیست، اما همه آن‌ها در رده شیرخام با کیفیت دسته بندی می‌شود.

وحید مفید، در پاسخ به این سوال که آیا در ماست و شیر کم چرب از شیر کم کیفیت استفاده می‌شود؟ گفت: به طور کلی این واقعیت وجود دارد که شیر‌های خام تحویلی به کارخانه‌ها که در دامداری‌ها تولید می‌شود، کیفیت یکسان ندارد و طبیعی است که هرکارخانه با توجه به سطح کیفی شیر‌های دریافتی دست به توزیع شیر‌ها در خطوط مختلف محصولات خود می‌زند.

وی ادامه داد: به طور مثال برای تولید شیر استریل باید از بهترین کیفیت شیرخام استفاده کرد، ولی این بدان معنی نیست که در تولید ماست از شیر بی کیفیت استفاده شود. زیرا مطابق استاندارد ملی برای شیرخام یک حداقلی از کیفیت تعریف و توصیف شده است که کارخانه‌ها نمی‌توانند اجازه ورود هر نوع شیرخام با هر سطح کیفیت را بدهند.

این کارشناس صنعت لبنیات اضافه کرد: در واقع کارخانه‌هایی که دارای پروانه ساخت و علامت استاندارد هستند، باید استاندارد‌های تعریف شده در ساخت کالا را رعایت کنند. جای تاکید است که رعایت استاندارد‌های تعریف شده در تولید صنعتی لبنیات به‌طور مدام تحت نظارت سازمان هایی، چون دامپزشکی، استاندارد و غذا و دارو قرار دارد.

عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در نتیجه نمی‌توان گفت برای تولید برخی محصولات از شیر خام بی کیفیت یا کم کیفیت استفاده می‌شود بلکه دست کم در کارخانه‌های تولید محصولات لبنی، تنها شیر خام کیفی وارد می‌شود که البته از نظر کیفیت یکسان نیست، اما همه آن‌ها در رده شیرخام با کیفیت دسته بندی می‌شود.

وی در ادامه گفت: واقعیتی که باید به آن توجه شود این است که در برخی موارد شیرخام غیرکیفی که توسط کارخانه‌های شیر برگشت داده می‌شود و در بسیاری از کشور‌های توسعه یافته این‌نوع شیر امحا بایستی امحا شود، متاسفانه راهی برخی واحد‌های صنفی بدون مجوز تولید لبنیات می‌شود. در بسیاری از واحد‌های بخش تولیدات صنفی برخلاف تولید صنعتی که ذیل نظارت‌های سختگیرانه‌ای قرار دارند، متاسفانه نظارت موثری بر محصول و فرآیند تولید آن وجود ندارد.

این کارشناس صنعت لبنیات با بیان اینکه درصد چربی محصولات وابسته به نوع محصول است، افزود: بر اساس استاندارد، محصولات به کم چرب، نیم چرب، پرچرب و خامه‌ای تقسیم می‌شود که چربی آن‌ها به ترتیب کمتر از ۱.۵درصد، ۱.۵ تا ۳ درصد، ۳تا ۶ درصد و در نهایت بیش از ۶ درصد است که بر اساس نوع محصول و وابسته به نیاز و سلیقه مصرف کننده تنظیم می‌شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
آخرین اخبار بیشتر
امروز يکشنبه ۰۷ دی
امروز يکشنبه ۰۷ دی
امروز يکشنبه ۰۷ دی
امروز يکشنبه ۰۷ دی