تیتر امروز

مهدی پازوکی: با وجود پژوهشکده شورای نگهبان، سازمان برنامه را تعطیل کنید!/ ما انقلاب کردیم عقلانیت حاکم شود نه رانت خواری/ تندرو‌ها بحران می‌سازند، بحران را مدیریت می‌کنند/ شریعتمداری در ویلا دماوند می‌نشیند، مردم هزینه‌اش را می‌دهند
گفت‌وگوی دیدار در سومین ویژه برنامه «میدان پاستور» با یک اقتصاددان

مهدی پازوکی: با وجود پژوهشکده شورای نگهبان، سازمان برنامه را تعطیل کنید!/ ما انقلاب کردیم عقلانیت حاکم شود نه رانت خواری/ تندرو‌ها بحران می‌سازند، بحران را مدیریت می‌کنند/ شریعتمداری در ویلا دماوند می‌نشیند، مردم هزینه‌اش را می‌دهند

در سومین برنامه از سری برنامه «میدان پاستور» مهدی پازوکی اقتصاددان و استاد دانشگاه مهمان ما بود. او معتقد است: متخصصان و صاحب نظران هر حرفی می‌زنند تندرو‌ها واکنش نشان می‌دهند، به دلیل اینکه...
افزایش سهم مالیات؛ اصلاح ساختار یا فشار بیشتر بر مردم؟/ خصوصی‌سازی یک رویا بود/ فیلم ۱۰۰ میلیاردی، کارت زرد به وزیر!
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

افزایش سهم مالیات؛ اصلاح ساختار یا فشار بیشتر بر مردم؟/ خصوصی‌سازی یک رویا بود/ فیلم ۱۰۰ میلیاردی، کارت زرد به وزیر!

این بیست و یکمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
ترامپ: لازم باشد باز هم به ایران حمله می‌کنیم/ آمادگی اسرائیل و ایران برای دور تازه جنگ؟/ عراقچی: تا جبران خسارت نشود، مذاکره بی‌مذاکره
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: لازم باشد باز هم به ایران حمله می‌کنیم/ آمادگی اسرائیل و ایران برای دور تازه جنگ؟/ عراقچی: تا جبران خسارت نشود، مذاکره بی‌مذاکره

این صد و سیزدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

چهارمین دُز واکسن کووید برای بیشتر افراد ضروری است؟

نشریه تخصصی "مدیکال اکسپرس" در مطلبی تازه گزارش کرد: ممکن است تزریق دُز چهارم واکسن کووید-۱۹ برای اکثر افراد ضروری نباشد.

کد خبر: ۱۲۳۲۹۹
۱۴:۴۶ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۰

چهارمین دُز واکسن کووید برای بیشتر افراد ضروری است

دیدارنیوز ـ بر اساس نتایج مطالعه‌ای که در سایت این مجله تخصصی منتشر شده گروهی از متخصصان دریافتند: تزریق چهارمین دُز واکسن کووید-۱۹ یا همان "دُز یادآور دوم" ممکن است برای بیشتر افراد ضروری نباشد، زیرا مصونیت قابل‌توجهی اضافه نمی‌کند.

در این بررسی متخصصان، افرادی را که دُز یادآور دوم تزریق کرده بودند با افرادی که به تزریق آن اقدام نکرده بودند، مورد مقایسه قرار دادند.

با تداوم همه‌گیری کووید-۱۹، متخصصان علوم پزشکی در دنیا تلاش کرده‌اند تا به واکسن‌هایی برای جلوگیری از بیمار شدن افراد و روش‌های درمانی برای کمک به مبتلایان دست پیدا کنند. در نتیجه، واکسن‌هایی در چندین شرکت دارویی ساخته شد که ثابت کرد از بروز عفونت‌های شدید جلوگیری می‌کند. سپس مشخص شد تزریق دُزهای یادآور واکسن از همان واکسن اولیه پس از کاهش واکنش ایمنی بدن به واکسن، دوباره می‌تواند مصونیت ایجاد کند.

از آن زمان، بسیاری از مردم به این موضوع فکر کردند که آیا به تزریق دُز چهارم یا یادآور دوم نیاز است، زیرا مصونیت ناشی ازتزریق اولین دُز یادآور با گذشت زمان از بین می‌رود. به همین دلیل متخصصان بررسی‌هایی را برای پاسخ به این پرسش آغاز کردند.

متخصصان برای تعیین اثربخشی دُز یادآور دوم، از ۱۰۰۰ نفر که به طور کامل در برابر کروناویروس واکسینه شده بودند و دُز یادآور واکسن دریافت کرده بودند، درخواست کردند در مطالعه شرکت کنند. ۲۷۴ نفر از آنان دُز یادآور دوم را دریافت کردند و مابقی به عنوان گروه کنترل تحت بررسی قرار گرفتند. سپس سطح آنتی بادی همه افراد مورد سنجش قرار گرفت.

به گزارش مدیکال اکسپرس، آن‌ها دریافتند: در حالیکه دومین دُز یادآور سطح مصونیت را به میزان اندکی افزایش می‌دهد، اما حداقل در حال حاضر به اندازه‌ای نیست که توجیه کننده لزوم تزریق دُز چهارم باشد. همچنین دومین دُز یادآور سلول‌های T (گروهی از سلول‌های سیستم ایمنی برای مقابله با عوامل بیماری زا) را فعال نمی‌کند.

با این حال این متخصصان تاکید دارند که افراد سالخورده یا گروه‌های حساس که به دلایل مختلف، ضعف سیستم ایمنی دارند در صورتی که برایشان مقدور هست بهتر است که دومین دز یادآور را نیز تزریق کنند چراکه همان اندک افزایش سطح ایمنی ناشی از واکسیناسیون دز چهارم نیز برای این افراد سودمند است.

منبع: ایسنا
برچسب ها: واکسن کرونا
ارسال نظرات
امروز شنبه ۱۱ مرداد
امروز شنبه ۱۱ مرداد
امروز شنبه ۱۱ مرداد
امروز شنبه ۱۱ مرداد