تیتر امروز

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...
یک داروساز توصیه کرد

دارو‌هایی که نباید همراه با واکسن مصرف کرد

یک داروساز و کارشناس مرکز اطلاع‌رسانی دارو‌ها و سموم دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به سئوالاتی در مورد مصرف همزمان دارو با تزریق واکسن کرونا، پاسخ داد.

کد خبر: ۱۲۳۲۹۱
۱۴:۲۷ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۰

دارو‌هایی که نباید همراه با واکسن مصرف کرد

دیدارنیوز ـ دکتر مهشید طهماسبی شنبه ۷ اسفند و در پاسخ به این سئوال که چرا باید در مورد مصرف دارو‌ها قبل از تزریق واکسن کووید-۱۹، محتاط باشیم؟، گفت: با توجه به اینکه اثربخشی واکسن به میزان پاسخگویی سیستم ایمنی بستگی دارد، اگر بدن بر انجام کار دیگری که سیستم ایمنی را درگیر می‌کند، متمرکز باشد، پاسخ ایمنی قوی و کافی به واکسن ایجاد نمی‌شود.

طهماسبی در جواب این پرسش که آیا باید قبل از تزریق واکسن کووید-۱۹ مصرف دارو‌های روزمره را متوقف کرد؟، گفت: در خصوص مصرف همزمان دارو‌هایی که فرد به صورت روزمره استفاده می‌کند یا مطابق با نسخه اخیر پزشک در حال استفاده از آنهاست (مانند دارو‌های فشارخون، دیابت، آسم، دارو‌های تیروئید، دارو‌های ضدافسردگی، دارو‌های ضدچربی خون، آنتی‌بیوتیک ها، مولتی‌ویتامین ها) جای نگرانی نیست و مصرف این دارو‌ها می‌تواند ادامه یابد.

او در خصوص دارو‌هایی که مصرف همزمان آن‌ها با واکسن کووید-۱۹ نیازمند احتیاط است، گفت: کورتیکواستروئید‌های خوراکی و تزریقی، دارو‌های سرطان و سرکوب کننده سیستم ایمنی و روماتیسم، دارو‌های ضد التهاب و درد و دارو‌های آنتی‌هیستامین، جزو گروه‌هایی است که مصرف آن‌ها باید با در نظر گرفتن مسائلی دنبال شود.

طهماسبی گفت: اگر فردی در حال مصرف کورتیکواستروئید‌های خوراکی (دارو‌های کورتونی) برای یک بیماری مزمن است، می‌تواند داروی خود را ضمن نظرخواهی از پزشک ادامه دهد. اگر قرار است یک کورتیکواستروئید خوراکی قبل از تزریق واکسن برای بیمار آغاز شود، بهتر است به بعد از تزریق واکسن موکول شود.

او همچنین در مورد مصرف کورتیکواستروئید‌های تزریقی، گفت: به عنوان مثال اگر پزشک تزریق کورتیکواستروئید را برای بیماری که مشکل دردشدید کمر تجویز کرده باشد و فرد بخواهد تزریق آن را به حدود دو هفته پس از دریافت واکسن کووید-۱۹ موکول کند. در این حالت پزشک باید سود و زیان این وقفه را در نظر بگیرد. اگر درد بیمار شدید بوده و قادر به راه رفتن نباشد یا بیماری باشد که در صورت راه نرفتن و دراز کشیدن به مدت طولانی در معرض خطر لخته شدن خون قرار دارد، صبر جایز نیست و باید تزریق کورتیکواستروئید انجام شود.

طهماسبی در مورد دارو‌های سرطان، سرکوب کننده سیستم ایمنی و روماتیسم، نیز گفت: با توجه به اینکه همیشه استثنائاتی وجود دارد؛ بهتر است در خصوص مصرف دارو‌های مربوط به سرطان، سرکوب سیستم ایمنی و بیماری‌های روماتوئیدی با پزشک معالج مشورت شود تا بهترین زمان برای دریافت واکسن کووید-۱۹ مطابق با شرایط بیمار در نظر گرفته شود.

او همچنین یادآور شد: استفاده از دارو‌های ضددرد و ضدالتهاب مانند «آسپرین»، «ایبوپروفن» یا هر مسکن دیگر قبل از واکسیناسیون و برای پیشگیری از وقوع علائم، به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. هنوز مشخص نیست که مصرف پیشگیرانه این دارو‌ها چه تاثیری بر عملکرد واکسن می‌گذارد اما، یکی از احتمالات کاهش پاسخ ایمنی به واکسن است. این مسئله در مورد بسیاری از واکسن‌های دیگر نیز صادق است. اگر بعد از واکسن علامت ناخوشایندی نظیر درد در محل تزریق، تب و لرز داشتید می‌توانید از مسکن‌های بدون نسخه استفاده کنید.

کارشناس مرکز اطلاع رسانی دارو‌ها و سموم مدیریت تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: اگر فردی داروی آسپرین یا دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی را برای مشکل دیگری و به طور روزمره استفاده می‌کند، می‌تواند مصرف آن‌ها را ادامه دهد.

طهماسبی در مورد مصرف همزمان دارو‌های آنتی‌هیستامینی و ضدحساسیت با تزریق واکسن کرونا، گفت: مصرف آنتی هیستامین‌ها قبل از دریافت واکسن کووید-۱۹ برای جلوگیری از واکنش‌های حساسیتی توصیه نمی‌شود، چنانچه فردی سابقه واکنشن‌های حساسیتی دارد، باید تزریق واکسن را در مراکز درمانی مجهز به سیستم احیا انجام داده و تا نیم ساعت بعد از تزریق، در محل بماند.

منبع: ایسنا
برچسب ها: پزشکی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی