تیتر امروز

احمد بخارایی: پیام مردم در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری روشن بود/ اعتراضات آرام بود، اما به خشونت کشیده شد/ امروز با خشونت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی رو‌به‌رو هستیم/ با ارزپاشی مشکل حل نشد صورت مساله پاک شد
گفت و گوی دیدار با یک جامعه شناس:

احمد بخارایی: پیام مردم در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری روشن بود/ اعتراضات آرام بود، اما به خشونت کشیده شد/ امروز با خشونت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی رو‌به‌رو هستیم/ با ارزپاشی مشکل حل نشد صورت مساله پاک شد

احمد بخارایی، استاد دانشگاه و جامعه شناس در گفت و گوی با دیدار تاکید می‌کند که مردم در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری پیام خود را ارسال کرده بودند.
غلامرضا ظریفیان: جامعه در یک شوک سنگین روحی به سر می‌برد/ با توجه به مشکلات هیبریدی جامعه، بروز اعتراضات قابل پیش‌بینی بود/ نسبت دانش‌آموزان به دانشجویان در اعتراضات دی‌ماه، حدود یک به ۶ بود/ کارشناسان صد نامه فرستادند و صد راه نشان دادند، آقایان یا نامه نمی‌خوانند یا راه نمی‌دانند!/ متاسفانه برخی، اعتراضات را در فروکش کردن آن و بعدش هم آخیش گفتن خودشان می‌بینند!
در گفت‌وگوی دیدار با معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات مطرح شد

غلامرضا ظریفیان: جامعه در یک شوک سنگین روحی به سر می‌برد/ با توجه به مشکلات هیبریدی جامعه، بروز اعتراضات قابل پیش‌بینی بود/ نسبت دانش‌آموزان به دانشجویان در اعتراضات دی‌ماه، حدود یک به ۶ بود/ کارشناسان صد نامه فرستادند و صد راه نشان دادند، آقایان یا نامه نمی‌خوانند یا راه نمی‌دانند!/ متاسفانه برخی، اعتراضات را در فروکش کردن آن و بعدش هم آخیش گفتن خودشان می‌بینند!

یک فعال سیاسی و استاد باسابقه دانشگاه در گفت‌وگویی با دیدار، معتقد است که اعتراضات دی‌ماه قابل پیش‌بینی بوده و نباید ریشه آن را صرفا اقتصادی قلمداد کرد. وی همچنین به تاکید بر این باور است که...
حسین راغفر: اعتراضات مردم، پاسخ منطقی دریافت نکرد/ با قطع اینترنت، فعالیت ۵ میلیون نفر پیک موتوری و ۸ میلیون راننده اسنپ آسیب دیده/ مردم در سیاست‌های اقتصادی کشور احساس بی‌پناهی می‌کنند/ حمایت یک میلیون تومانی دولت به هیچ وجه کاهش‌دهنده آلام معیشتی مردم نیست
در گفت‌وگوی دیدار با یک اقتصاددان بررسی شد

حسین راغفر: اعتراضات مردم، پاسخ منطقی دریافت نکرد/ با قطع اینترنت، فعالیت ۵ میلیون نفر پیک موتوری و ۸ میلیون راننده اسنپ آسیب دیده/ مردم در سیاست‌های اقتصادی کشور احساس بی‌پناهی می‌کنند/ حمایت یک میلیون تومانی دولت به هیچ وجه کاهش‌دهنده آلام معیشتی مردم نیست

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا در گفت‌و‌گو با دیدار به تبیین و تحلیل وضعیت کنونی اقتصاد ایران و تبعات قطع اینترنت در کوتاه‌مدت و ‌میان‌مدت پرداخته است.

سقوط بازارهای مالی پس از حمله روسیه به اوکراین

پس از حمله نظامی مسکو به کی‌یف، ارزش روبل با سقوط هفت درصدی به شاخص برابری بی سابقه ۸۷ در برابر هر دلار رسیده است. بازار سهام مسکو نیز با سقوطی ۳۰ درصدی مواجه شده و در حالی که پس از تعلیق موقت، کار خود را از سر گرفت شرایط نزولی را تجربه می‌کند و اوکراین نیز پس از آن که ارزش پول ملی این کشور به شدت سقوط کرد، ناچار به تعلیق مبادلات مالی با پول ملی خود شده است.

کد خبر: ۱۲۳۰۵۲
۱۷:۰۴ - ۰۵ اسفند ۱۴۰۰

سقوط بازارهای مالی پس از حمله روسیه به اوکراین

دیدارنیوز: در پی حمله نظامی روسیه به اوکراین، در حالیکه قیمت نفت برای اولین بار از سال ۲۰۱۴ به بعد به بالای ۱۰۰ دلار در هر بشکه رسیده است، بازار‌های سهام با سقوط یکپارچه مواجه شدند و ارزش روبل روسیه نیز با کاهش روبرو شده است.

وزارت دفاع روسیه امروز (پنجشنبه) اعلام کرد زیرساخت‌های نظامی پایگاه‌های هوایی اوکراین را منهدم کرده و نظامیان اوکراین سلاح‌های خود را زمین می‌گذارند و فرار می‌کنند. ریاست جمهوری اوکراین نیز آماری از نتیجه عملیات منتشر کرده و می‌گوید در جریان عملیات روسیه که از صبح امروز آغاز شده، ده‌ها نظامی کشته و زخمی شده‌اند.

بازار‌های جهانی به این اتفاق واکنشی قابل پیش بینی داشته‌اند. بازار‌های سهام در اروپا با نزدیک به چهار درصد کاهش ارزش مواجه شده اند و تقاضا برای فروش سهام بالا رفته است؛ این در حالی است که اوراق دولتی، ارزش دلار، فرانک سوئیس، ین ژاپن و طلا با افزایش روبرو شده اند و فعالان بازار‌ها به دنبال دارایی‌هایی با امنیت بالاتر هستند.

ولادیمیر پوتین اعلام کرده که مجوز عملیات ویژه نظامی را در خاک اوکراین صادر کرده و این در حالی است که این اقدام با واکنش آمریکا و سایر دولت‌های غربی مواجه شده است. جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا تاکید کرده که تحریم‌های شدیدی علیه روسیه اعمال خواهد شد. رهبران اروپایی نیز وعده دادند دارایی‌های روسیه را مصادره کرده و فعالیت بانک‌های روسیه در بازار‌های مالی خود را ممنوع می‌کنند.

در همین حال، بازار‌های مالی در روسیه و اوکراین با سقوط آزاد روبرو شده اند. بر اساس گزارش رویترز، ارزش روبل با سقوط هفت درصدی به شاخص برابری بی سابقه ۸۷ در برابر هر دلار رسیده است. بازار سهام مسکو نیز با سقوطی ۳۰ درصدی مواجه شده و در حالی که پس از تعلیق موقت، کار خود را از سر گرفت شرایط نزولی را تجربه می‌کند و اوکراین نیز پس از آن که ارزش پول ملی این کشور به شدت سقوط کرد، ناچار به تعلیق مبادلات مالی با پول ملی خود شده است.

هانس پیتر سن، مدیر دارایی‌های شرکت سرمایه گذاری اس‌ای بی در این باره گفت: هیچکس انتظار این شرایط را نداشت و گمان زنی‌ها درباره گام‌های بعدی پوتین موضوع تمرکز همه بازار‌ها در روز‌های آینده خواهد بود.

بازار سهام در آسیا کار خود را با سقوط ۲.۶ درصدی ارزش سهام آغاز کرد؛ شاخص سهام اروپا نیز با سقوط نزدیک به چهار درصد کار خود را آغاز کرد که این شرایط بازار اروپا را با پایین‌ترین ارزش شاخص در یک سال اخیر مواجه کرده که این رقم بیش از ۱۰ درصد پایین‌تر از رکورد‌های ابتدای سال جاری میلادی است.

شاخص بورس آلمان نیز با کاهشی ۴.۷ درصدی خود را آماده تبعات این اتفاق مهم کرده است؛ دلیل این موضوع وابستگی بالای شرکت‌های آلمانی به تامین انرژی از طرف روسیه است.

اما در آمریکا ارزش سهام اس اند پی ۵۰۰ بیش از ۲ درصد کاهش یافت و همچنین معاملات آتی شاخص نزدک نیز کاهشی سه درصدی را تجربه کرد. جاستین اونوکسبی، مدیر سبد سهام در شرکت ال جی آی ام در این باره می‌گوید: در گذشته وقتی چنین اتفاقات ژئوپلتیکی رخ می‌داد باید منتظر دوران پر التهابی می‌بودیم و بعد به تدریج شرایط عادی می‌شد، ولی حالا پیش بینی اینکه کی باید منتظر شرایط عادی بود بسیار سخت است.

در بازار‌های مالی ارزش دلار نسبت به سبدی از سایر ارز‌های تعیین کننده بازار، نزدیک به نیم درصد افزایش یافته است. تقریباً تمام دارایی‌ها شاهد افزایش قابل توجه نوسان و تشدید بحران بودند و از سوی دیگر نگرانی‌ها درباره اینکه روسیه ممکن است بازار‌های جهانی انرژی را با مشکل مواجه کند باعث جهش هشت درصدی قیمت نفت برنت و افزایش این شاخص مهم جهانی به بالای ۱۰۰ دلار برای نخستین بار در هشت سال گذشته شده است.

نزدیک به ۴۰ درصد از گاز طبیعی اتحادیه اروپا و ۲۶ درصد نفت خام این منطقه از طرف روسیه تامین می‌شود. در حالیکه اوکراین و روسیه هر دو از تولیدکنندگان بزرگ غلات جهان به شمار می‌روند، قیمت گندم و ذرت شاهد جهشی پنج درصدی بوده‌اند و این درحالیست که ارزش طلا نیز با رشدی معادل ۱.۷ درصد به بالاترین سطوح خود در بیش از یک سال گذشته رسیده است.

راب کارنل مدیر مرکز تحقیقاتی آسیا پاسفیک درباره وضعیت بازار‌ها می‌گوید: بازار‌های جهانی قیمت گذاری خود را زیر سایه ریسک اتفاقی فاجعه بار انجام می‌دهند. این ریسک که همراه با عدم اطمینان بسیار شدید درباره آینده ادغام شده است فضای روانی بسیار وحشتناکی را برای بازار‌ها ایجاد کرده است. هیچ کس دوست ندارد خطر مواجهه با چنین شرایطی را برای خود به جان بخرد.

رئیس جمهور روسیه امروز (پنجشنبه) از آغاز عملیات نظامی ویژه در دونباس خبر داد و اندکی پس از سخنان او صدای چندین انفجار در کی‌یف، پایتخت اوکراین و منطقه دونتسک شنیده شد. پوتین گفت: شرایط ما را به اتخاذ اقدامات قاطع و فوری واداشته است.

وزارت خارجه اوکراین در اولین واکنش به حمله نظامی روسیه گفت: روسیه جنگی گسترده علیه کشور ما آغاز کرده و رئیس جمهوری اوکراین هم گفت: ما قوی هستیم و برای همه چیز آماده ایم و پیروز خواهیم شد.

از سوی دیگر رییس جمهوری آمریکا هم تاکید کرده که آمریکا و هم‌پیمانانش یکپارچه به حمله روسیه به اوکراین پاسخ خواهند داد.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۶ بهمن
امروز دوشنبه ۰۶ بهمن
امروز دوشنبه ۰۶ بهمن
امروز دوشنبه ۰۶ بهمن
پرطرفدارترین ها