«هر ارتباطی بین مصرف سبزیجات و سلامت قلبی به این علت است که افرادی که مقدار بیشتری سبزیجات مصرف میکنند، دقیقاً همانهایی هستند که در سایر جنبههای زندگی نیز زندگی سالمتری دارند.»
دیدارنیوز ـ همیشه گفته شده است که مصرف زیاد سبزیجات کلید یک زندگی طولانیمدت و سالم است. اما نتیجه یک تحقیق بزرگ که در انگلستان انجام شده است مدعی است که مصرف زیاد سبزیجات نمیتواند از ما در برابر بیماریهای قلبی محافظت کند.
محققان در دانشگاه آکسفورد دادههای ۴۰۰۰۰۰بریتانیایی را به مدت ۱۲ سال مطالعه کردند. در طول این مدت، ۱۸۰۰۰نفر از مشارکتکنندگان مشکلات بزرگ قلبی مانند حمله قلبی یا سکته را تجربه کردند.
از مشارکتکنندگان پرسیده شد که هر روز چه مقدار سبزیجات مصرف میکردند و این مقدار با میزان شیوع بیماریهای قلبی مقایسه شد. درکل، گروهی که بیشتر سبزیجات خام در رژیم روزانهشان داشتند در مقایسه با افرادی که کمترین میزان سبزیجات را مصرف میکردند، در حدود ۱۵درصد کمتر احتمال داشت که دچار بیماریهای قلبی بشوند.
دراینبین بین سبزیجات خام و پخته تفاوتی وجود نداشت. اما منافع خوردن سبزیجات خام با مداخله عوامل دیگری مانند سبک زندگی و میزان ثروت افراد از بین میرفت. این مطالعه نتیجهگیری کرد که «خوردن مقدار زیادی از غذاهای گیاهی مانند کلم بروکلی، هویج و نخود نمیتواند در مقابل رخدادنِ بیماریهای قلبی از ما محافظت کند.»
نویسندگان این پژوهش که در نشریه فرانتیِر آو نوتریشن منتشر شده است میگویند: «هر ارتباطی بین مصرف سبزیجات و سلامت قلبی به این علت است که افرادی که مقدار بیشتری سبزیجات مصرف میکنند، دقیقاً همانهایی هستند که در سایر جنبههای زندگی نیز زندگی سالمتری دارند.»
بااینحال، یکی از نویسندگان این پژوهش، دکتر بن لیسی، تأکید کرد: «یک رژیم غذایی متعادل و حفظ وزن سالم همچنان یکی از بخشهای مهم در حفظ سلامتی و کاهش دادن خطر بیماریهای قلبی و برخی از سرطانهاست.»
این تحقیق در نهایت توصیه میکند که افراد از خوردن سبزیجات و میوهها دست نکشند.
منبع: Mail Online
ترجمه: سایت فرادید