تیتر امروز

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ

این هشتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت
مسوولان جمهوری اسلامی چرا این خبر را اعلام نکردند؟ اگر واقعیت دارد، نباید به مردم ایران گفت؟

ادعای ترامپ: در حال گفتگوی مستقیم با ایران هستیم/ روز شنبه جلسه بزرگی با ایرانی‌ها خواهیم داشت

در شرایطی که مسوولان جمهوری اسلامی ایران از مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا خبر داده‌اند و مخالف مذاکره مستقیم هستند، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دقایقی پیش از گفتگوهای مستقیم با ایران خبر داد.
گزارش دیدار از تاراجی که قدمت هشت ساله دارد

"گِلَک" را دزدیدند/ وزیرمیراث فرهنگی: مسوولیت جزایر کشور با مناطق آزاد است

موضوع بردن خاک جزیره هرمز در ایام نوروز ۱۴۰۴ توسط گردشگران چند روزی است که در صدر اخبار قرار گرفته، اما خوب است بدانید که این تاراج قدمت هشت ساله دارد و کلید آن از سال ۹۷ زده شد.

رونمایی از گلدسته طلایی حرم امام علی (ع) +عکس

گلدسته مرمت‌شده حرم حضرت علی (ع) در شهر نجف با حضور نخست‌وزیر عراق رونمایی شد. ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات اعلام کرد: گلدسته‌ها و ایوان حرم امام علی (ع) از مهمترین بخش‌های عمارت تاریخی این حرم و از جمله میراث ارزشمند هنر و معماری ایرانی اسلامی است.

کد خبر: ۱۲۲۰۸۰
۱۳:۰۱ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۰

رونمایی از گلدسته طلایی حرم امام علی (ع) +عکس

دیدارنیوز: گلدسته مرمت‌شده حرم حضرت علی (ع) در شهر نجف که به همت متخصصان ایرانی بازسازی شده، با حضور نخست‌وزیر عراق رونمایی شد.

ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات اعلام کرد: گلدسته‌ها و ایوان حرم امام علی (ع) از مهمترین بخش‌های عمارت تاریخی این حرم و از جمله میراث ارزشمند هنر و معماری ایرانی اسلامی است.

این بنای باشکوه توسط استادکاران ایرانی در عصر صفوی و زیر نظر "شیخ بهایی" ساخته و با کاشی‌هایی به رنگ سبز نماکاری شده بود که بعد‌ها به دستور نادرشاه افشار، با پوشش نازکی از طلا آبکاری شد.

از آن زمان تا کنون به دلیل عوامل مختلف، این بنای تاریخی دچار آسیب و فرسایش شده بود که ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات در چند مرحله به ترمیم و مرمت آن اقدام کرده است.

همچنین کتیبه‌های میناکاری‌شده با اشعار فارسی، ترکی و هندی صد‌ها سال روی ایوان تاریخی نجف نصب شده بود که در زمان حکومت صدام از روی ایوان کنده شد.

رونمایی از گلدسته طلایی حرم امام علی (ع) +عکس

پس از سقوط دیکتاتوری صدام، با همت متخصصان ستاد توسعه و بازسازی عتبات این کتیبه‌های تاریخی دوباره بازسازی و مرمت و در جای خود نصب شدند که شعر معروف «ز ایران درگهت را بر در خلد برین/ می‌دهند آواز طبتم فادخلو‌ها خالدین» یکی از آن‌ها است. از چند سال پیش نیز مرمت گلدسته‌های ایوان نجف در دستور کار ستاد توسعه و بازسازی عتبات قرار گرفت که کار مرمت مناره جنوبی سال ۹۸ پایان یافت.

رونمایی از گلدسته طلایی حرم امام علی (ع) +عکس

اینک همزمان با میلاد امام علی (ع)، مناره مرمت‌شده شمالی نیز به عنوان پیشکشی دیگر از سوی ایرانی‌ها و در حضور مردم، علما، مسؤولان ستاد توسعه و بازسازی عتبات و الکاظمی، نخست‌وزیر عراق رونمایی شد.

رونمایی از گلدسته طلایی حرم امام علی (ع) +عکس

مجید نامجو ـ جانشین رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات ـ در حاشیه این مراسم گفت: براساس این طرح، حدود ۴۵۰۰ خشت مسی که قرن‌ها پیش توسط استادکاران ایرانی با روکش نازکی از طلا آبکاری شده بود، ابتدا شماره‌گذاری شد و پس از جداسازی از گلدسته، در کارگاه مخصوص ترمیم و دوباره با پوشش نازکی از طلا به قطر چند میکرون پوشیده و در نهایت سر جای قبلی نصب شد.

رونمایی از گلدسته طلایی حرم امام علی (ع) +عکس

او با بیان این‌که در مرحله بعدی پروژه، کار روی ترمیم خشت‌های بخش مرکزی ایوان نجف آغاز خواهد شد، تاکید کرد: تمام هزینه‌های مربوط به تامین طلا، توسط تولیت آستان مقدس علوی (حرم امام علی ع) و خیران عراقی تقبل و تامین می‌شود.

رونمایی از گلدسته طلایی حرم امام علی (ع) +عکس

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی