تیتر امروز

علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم
دیدار به مناسبت روز دانشجو برگزار کرد

علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم

دیدارنیوز به مناسبت روز دانشجو، یک نشست هم اندیشی با حضور دو دانشجو برگزار کرد تا به این بهانه ناگفته‌ها گفته شود.
اقتصاددانان به پزشکیان: بودجه نهادهای فاقد نقش عمومی را حذف کنید/ شرايط تعلیق یا انجماد مذاکرات؟/ جو متشنج دانشگاه با حضور رئیس جمهور
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اقتصاددانان به پزشکیان: بودجه نهادهای فاقد نقش عمومی را حذف کنید/ شرايط تعلیق یا انجماد مذاکرات؟/ جو متشنج دانشگاه با حضور رئیس جمهور

این صد و سی و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱۷ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «پشت صحنه» با رئیس پیشین سازمان ملی جوانان

رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید

دیدارنیوز در برنامه «پشت صحنه» این بار میزبان رحیم عبادی، رئیس پیشین سازمان ملی جوانان بود. او معتقد است نسلی که روزی مخاطب سازمان ملی جوانان بود، امروز به میانسالی رسیده است.

آموزش کلاغ‌ها در سوئد برای جمع آوری سیگار!

اغلب زباله‌ها در خیابان‌های سوئد شامل ته‌سیگار‌های دور ریخته شده می‌شود. شهرداری سودرتلیه، پروژه‌ای آزمایشی را با کمک یک استارت‌آپ به راه انداخته است که از کلاغ‌های آموزش‌دیده برای برداشتن ته‌سیگار‌ها و رها کردن آن‌ها در نزدیک‌ترین سطل زباله استفاده می‌کند.

کد خبر: ۱۲۱۲۴۰
۱۹:۱۵ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۰

کریستین گونتر هانسن، مؤسساستارت‌آپی به نام Corvid Cleaning، ادعا می‌کند که این اقدام در واقع هزینه‌های نظافت شهری را تا ۷۵ درصد کاهش می‌دهد. لازم به ذکر است که نام این شرکت، نباید با Covid اشتباه گرفته شود، بلکه این کلمه، اشاره به نام علمی لاتین کلاغ‌ها - Corvidae است.

برای جلوگیری از هرگونه انتقاد احتمالی از سوی فعالان حقوق حیوانات، این شرکت و شهرداری توضیح داده‌اند که سلامت پرندگان به عنوان یکی از شاخص‌های موفقیت این پروژه در نظر گرفته شده است. در حال حاضر، این ابتکار به عنوان یک طرح آزمایشی در یکی از مناطق در حال انجام است.

اگر برایتان سوال پیش‌آمده که چرا کلاغ‌ها بهترین حیوان برای انجام این کار هستند، گونتر هانسن به پایگاه خبری "The Guardian" این‌طور توضیح داده است که پرندگان تمایل طبیعی به برداشتن اجسام از زمین دارند و مهم‌تر اینکه آموزش آن‌ها آسان‌تر است. تخمین زده شده است که کلاغ‌ها در واقع توانایی یادگیری یک کودک خردسال را دارند و همین امر، این پرندگان را در دسته حیوانات باهوش قرار داده است.

برآورد هزینه برداشتن هر ته‌سیگار، حدود ۸۰ اوره (سنت سوئد) یا بیشتر است. اگر کلاغ‌ها، عملیات برداشتن ته‌سیگار را انجام دهند، این هزینه می‌تواند به ۲۰ اوره کاهش یابد. مقامات محلی اعلام کردند که پس‌انداز نهایی شهرداری، بستگی به این دارد که کلاغ‌ها چند ته‌سیگار بردارند!

کلاغ‌ها طی دوره‌های آموزشی یاد می‌گیرند که ته‌سیگار‌ها را بردارند و آن‌ها را در سطل‌های زباله‌ای بیندازند که حاوی پاداش غذایی برای آن‌ها است. در واقع کلاغ‌ها برای این کار به‌نوعی شرطی شده‌اند به‌طوری که با انجام عملیات پاکسازی، جایزه دریافت می‌کنند.

ارزیابی مؤسسه "سوئد را تمیز نگه دارید" نشان می‌دهد که سالانه تا یک میلیارد ته‌سیگار در خیابان‌های سوئد رها می‌شود که ۶۲ درصد حجم زباله‌های این کشور را تشکیل می‌دهد.

توماس ترن‌استروم، استراتژیست پسماند، در رابطه با این اقدام گفت: "خیلی جالب است که ما می‌توانیم به کلاغ‌ها یاد بدهیم ته‌سیگار را از خیابان‌ها جمع‌آوری کنند، اما هنوز نتوانسته‌ایم به انسان‌ها بیاموزیم که ته‌سیگار خود را روی زمین نیندازند. "

برچسب ها: کلاغ فرهنگ سازی
ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۱۹ آذر
امروز چهارشنبه ۱۹ آذر
امروز چهارشنبه ۱۹ آذر
امروز چهارشنبه ۱۹ آذر