تیتر امروز

در شرایط برابر، با آمریکا مذاکره می‌کنیم/ ۴ وزیر پزشکیان در نوبت استیضاح/ ترامپ: ایران تمایل دارد توافق کند
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

در شرایط برابر، با آمریکا مذاکره می‌کنیم/ ۴ وزیر پزشکیان در نوبت استیضاح/ ترامپ: ایران تمایل دارد توافق کند

این صد و سی و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
علیرضا قسیمی: رویای رضا قطبی «مرکزیت آسیا شدن رادیو و تلویزیون ایران» بود/ محمد هاشمی پروژه ساختمان شیشه‌ای را زنده کرد/ اوایل انقلاب مجاهدین خلق نفوذ زیادی در رادیو و تلویزیون داشتند
گفت‌وگوی دیدار در نخستین برنامه «پشت صحنه» با مجری پروژه ساختمان شیشه‌ای

علیرضا قسیمی: رویای رضا قطبی «مرکزیت آسیا شدن رادیو و تلویزیون ایران» بود/ محمد هاشمی پروژه ساختمان شیشه‌ای را زنده کرد/ اوایل انقلاب مجاهدین خلق نفوذ زیادی در رادیو و تلویزیون داشتند

ساختمان شیشه‌ای سازمان صدا و سیما، به‌عنوان نخستین بنای مدرن رسانه‌ای خاورمیانه که نماد بلندپروازی‌های این سازمان است، در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۴۰۴ و در جریان «جنگ ۱۲روزه» مورد هدف حملات هوایی اسرائیل...
علی جمالیان: با بهره‌گیری از تکنولوژی روز کمترین آسیب به بیمار وارد می‌شود/ درمان‌های نوین در صدر علم پزشکی امروز
گفت‌وگوی دیدارنیوز در برنامه «میهمان من» با یک متخصص و جراح قلب

علی جمالیان: با بهره‌گیری از تکنولوژی روز کمترین آسیب به بیمار وارد می‌شود/ درمان‌های نوین در صدر علم پزشکی امروز

علی جمالیان، فوق تخصص و جراح قلب در برنامه «میهمان من» از درمان‌های نوین که این روز‌ها طرفداران زیادی هم دارد گفت.

بازتاب نخستین سفر اروپایی «طالبان»

خبرگزاری فرانسه در مورد این سفر که نخستین سفر اروپایی طالبان پس از گرفتن قدرت است، نوشته که در این دیدار، مقام‌های طالبان با مقام‌های کشور‌های غربی روی مسایل حقوق بشری و کمک‌های بشری گفتگو خواهند کرد. سمیرا حمیدی یکی از فعالان زن افغان از کشور‌های خارجی شرکت کننده در نشست اسلو خواست که از طالبان برای رعایت حقوق بشر، حقوق زنان و تشکیل دولت فراگیر تعهد بگیرند.

کد خبر: ۱۱۹۸۴۱
۱۱:۳۰ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۰

نروژ دیدارنیوز: نخستین سفر طالبان به اسلو برای گفتگو با نمایندگان کشور‌های اروپایی و آمریکا در باره مسائل افغانستان که از روز گذشته به مدت سه روز آغاز شد با واکنش‌های زیادی در داخل و خارج از این کشور مواجه شده است.

"امیرخان متقی" سرپرست وزارت امور خارجه طالبان روز یکشنبه در راس هیات پانزده نفره برای گفتگو با نمایندگان کشور‌های اروپایی و آمریکا وارد اسلو پایتخت نروژ شد. در این نشست علاوه بر نمایندگان طالبان، فعالان جامعه مدنی، خبرنگاران و فعالان زن افغانستان نیز دعوت شده اند.

مقامات آمریکایی گفته اند تشکیل یک نظام جامع سیاسی، پاسخ به بحران‌های فوری در افغانستان، رفع نگرانی‌های امنیتی و همچنین حقوق بشر در اولویت کاری این نشست قرار دارد.

سفر هیئت طالبان به نروژ نخستین سفر رسمی سران طالبان به اروپا پس از روی کار آمدن آن‌ها در افغانستان است. اکنون طالبان که حاکمان این کشور هستند به دنبال برقراری روابط با جامعه جهانی هستند.

آذر ماه امسال نیز هیئت طالبان به ریاست مولوی «امیرخان متقی» سرپرست وزارت خارجه طالبان با هیئت آمریکایی و نمایندگان اتحادیه اروپا در دوحه قطر مذاکرات مفصلی را انجام داد.

در این مذاکرات مسایل مختلف از جمله به رسمیت شناخته شدن دولت موقت طالبان، آزادی ذخایر مسدود شده ارزی افغانستان، مبارزه با تروریسم، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان و مسایل مرتبط با حقوق بشر و حقوق زن مورد بحث و تبادل نظر قرارگرفت.

خبرگزاری فرانسه در مورد این سفر که نخستین سفر اروپایی طالبان پس از گرفتن قدرت است، نوشته که در این دیدار، مقام‌های طالبان با مقام‌های کشور‌های غربی روی مسایل حقوق بشری و کمک‌های بشری گفتگو خواهند کرد.

"تام وست" نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان با استقبال از برگزاری این نشست گفت که رهبران جامعه مدنی ستون فقرات اقتصاد‌ها، جامعه سالم و مرفه می‌باشند.

وی شرکت برخی از مقامات آمریکایی در نشست اسلو را تائید کرد.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان گفت دراین نشست بر روی مسائل مختلف و با شخصیت‌های افغان که در اروپا زندگی می‌کنند نیز تبادل نظر شده است.

تعدادی از آگاهان و سیاستمداران افغان این نشستت را ترفندی برای به رسمیت شناختن طالبان عنوان کردند.

"مسعود اندرابی" وزیر سابق کشور افغانستان در فیسبوک نوشت طالبان از مدت‌ها قبل در پشت در‌های بسته گفتگو‌هایی با کشور‌های مختلف از جمله نروژ داشته است.

وی اظهار کرد اکنون گفتگو‌های علنی برای حمایت از افراط گرایی آشکار شده است و تفکر طالبانی به این سادگی تغییر نمی‌کند. او تصریح کرد تنها وقتی گفتگو‌ها نتیجه خواهد داشت که طالبان حاضر شود حکومتی فراگیر و غیر متمرکز تشکیل دهد.

«هدا خموش» یکی از فعالان زن که در این نشست شرکت کرده بود از وزیر خارجه طالبان خواست که ۲ فعال بازداشت شده زن در کابل آزاد شوند.

سمیرا حمیدی یکی دیگر از فعالان زن افغان از کشور‌های خارجی شرکت کننده در نشست اسلو خواست که از طالبان برای رعایت حقوق بشر، حقوق زنان و تشکیل دولت فراگیر تعهد بگیرند.

همزمان با حضور هیات طالبان در اسلو شماری از افغان‌های ساکن در نروژ به برگزاری این نشست اعتراض کردند.

منبع: ایرنا
برچسب ها: طالبان
ارسال نظرات
امروز جمعه ۳۰ آبان
امروز جمعه ۳۰ آبان
امروز جمعه ۳۰ آبان
امروز جمعه ۳۰ آبان