دیدارنیوز - سیدعباس صالحی در جلسه علنی صبح امروز(چهارشنبه) مجلس در پاسخ به سوال نصرالله پژمان فر نماینده مشهد دربارهی علت عدم نظارت بر سامانههای ویدیویی گفت: یکی از مسیرهایی که در حوزه فن آوری قابلیت استفاده دارد سامانههای آنلاین است که مخاطب از طریق موبایل، تبلیت یا کامپیوتر امکان دسترسی دارند. طبیعتا مسیر نظارت ما بر این سامانهها هم متفاوت از روشهای دیگر است.
وی افزود: مرکز سامانههای ویدیویی از سال ۹۴ آغاز به کار کرده و ۱۹ مرکز مجوز دریافت کردند که در مراحل تمدید ۱۰ مرکز مجوز تمدید پیدا کردند و مجوز ۹ مرکز دیگر بر اساس بررسی کارکرد و میزان پایبندی به قوانین نمایش تمدید نشده است.
وزیر ارشاد ادامه داد: نظارتهای پایه بر این مراکز و سامانهها اعمال میشود. ما در بخش فیلم و سریالهای ایرانی همه فیلمها و سریالها را پیش از بارگذاری بازبینی میکنیم. این فیلم ها باید پروانه نمایش داشته باشند تا امکان عرضه در فضای سامانه ویدیویی را داشته باشند. اما در فیلم و سریالهای خارجی بیشتر آنها از نمایش خانگی مجوز دارند ولی در مورد فیلمهای روز به دلیل رقابت با سامانههای دیگر نظارت پسینی اتفاق میافتد.
وزیر ارشاد همچنین خاطرنشان کرد: احیانا ما اگر به تخلفی برخورد کنیم، در زمان کوتاهی با آن برخورد میکنیم. اما از ۶۰ هزار مورد بارگذاری شده میزان تخلفات درصد بسیار محدودی نسبت به حجم کل داشته است. ما باید حوزه سامانههای ویدیویی را به عنوان یک فن آوری ارتباطی جدی بگیریم و اقتضائات آن را هم در نظر داشته باشیم.
صالحی با بیان اینکه آیین نامه و دستورالعملهای روشنی برای نظارت بر سامانههای ویدیویی تنظیم شده، خاطرنشان کرد: گزارش ما فقط بر مبنای گزارش های بیرونی نیست بلکه گزارشهای پیوسته داخلی هم داریم و برای بالا بردن سهم نظارت پسینی رصد و مانیتورینگ قوی دراین زمینه داریم.
وزیر ارشاد با بیان این که در حجم بالای تولید قطعا تخلفاتی هم اتفاق میافتد، اظهار کرد: مهم این است که فرایند نظارت، پیش بینی شود ضمن این که درصد تخلفات نسبت به حجم تولید بسیار محدود است.
صالحی در پایان تصریح کرد: تضعیف سامانههای ویدیویی آنلاین داخلی به نفع سامانههای غیر مجاز خارجی است. بی تردید سامانههای دارای مجوز به صنعت فرهنگی و فرهنگ ما کمک میکنند و ما تلاش داریم با نظارت دقیقتر این سیستم را ارتقاء دهیم.