تیتر امروز

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...
علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم
دیدار به مناسبت روز دانشجو برگزار کرد

علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم

دیدارنیوز به مناسبت روز دانشجو، یک نشست هم اندیشی با حضور دو دانشجو برگزار کرد تا به این بهانه ناگفته‌ها گفته شود.

ترامپ ملا برادر را به محو زادگاهش تهدید کرده بود

محتوای کتاب جدیدی که مارک میدوز، رئیس دفتر سابق کاخ سفید در دولت دونالد ترامپ نوشته، حاکی از آن است که این رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در گفتگوی تلفنی با مذاکره‌کننده طالبان در اوایل سال ۲۰۲۰، تهدید کرد در صورتی که آنها، آمریکایی‌ها یا منافع آمریکا را تهدید کند، شهر زادگاه این مذاکره کننده را از زمین محو خواهد کرد.

کد خبر: ۱۱۵۹۵۱
۱۱:۴۱ - ۱۷ آذر ۱۴۰۰

ترامپ افغانستان

دیدارنیوز - به نقل از بیزینس اینسایدر، میدوز در کتابش اینگونه نوشته است: "رئیس جمهور ترامپ ترامپ، در گفتگوی تلفنی با ملا عبدالغنی برادر، یکی از بنیانگذاران طالبان که به درخواست دولت ترامپ در سال ۲۰۱۸ از زندانی در پاکستان آزاد شد، گفت: قبل از اینکه ما این خروج را آغاز کنیم، من می‌خواهم چیزی را روشن کنم. بگذارید همین الان به شما بگویم که اگر اتفاق بدی برای آمریکایی‌ها یا منافع آمریکا بیفتد، یا اگر به سراغ سرزمین ما بیایید، با چنان نیروی شدیدی به شما ضربه خواهیم زد که تا به حال هیچ کشوری تا کنون تجربه‌اش را نداشته است - نیرویی به قدری بزرگ که حتی باورش نخواهید کرد. "

دولت ترامپ در آن زمان مشغول مذاکرات با طالبان بود؛ مذاکراتی که منجر به امضای توافقنامه دوحه در فوریه ۲۰۲۰ بر سر خروج نیرو‌های آمریکایی از افغانستان شد.

به نوشته میدوز، ترامپ تاکید کرد:"و روستای شما، ملا؟ ما می‌دانیم کجاست. می‌دانیم که روستای ویتمک است. اگر جرأت کنید به یک آمریکایی دست درازی کنید، آنجا اولین جایی است که من ویران می‌کنم. در این کار تردید نخواهم کرد. "

این در حالی است که اگر رهبر کشوری با علم به بروز کشتار غیرنظامیان دستور به یک حمله بدهد یا به طور عمد غیرنظامیان را هدف بگیرد، به مثابه جنایت جنگی است.

عبدالغنی برادر، بعد از آنکه طالبان در ماه اوت کنترل افغانستان را مجددا به دست آورد، در دولت موقتی که این گروه شبه نظامی تشکیل داد معاون نخست وزیر شد

در طول جنگ در افغانستان، آمریکا بار‌ها با حملات هوایی غیرنظامیان را کشته است. این امر به‌ویژه در دوران دولت ترامپ تشدید شد؛ او در سال ۲۰۱۷ قوانین درگیری را برای حملات آسانتر کرد و به این ترتیب دوران دولت او شاهد افزایش سرسام‌آور تلفات غیرنظامیان در افغانستان بود.

ترامپ در گذشته نیز علناً تهدید به ارتکاب جنایات جنگی کرده است. در ژانویه ۲۰۲۰، او تهدید کرده بود اگر ایران در واکنش به ترور سردار قاسم سلیمانی علیه آمریکا انتقام‌جویی کند، ارتش آمریکا مکان‌های فرهنگی ایران را هدف قرار خواهد داد.

آخرین بخش از سربازان آمریکایی اواخر ماه اوت گذشته پس از یک فرآیند پرآشوب خروج، خاک افغانستان را ترک کردند.

فرآیند خروج آمریکا از افغانستان به موجب توافقی که بین ترامپ و طالبان منعقد شد آغاز شد. این توافق تحت عنوان توافق دوحه مورد انتقاد‌های زیادی قرار گرفت. هربرت مک مستر، دومین مشاور امنیت ملی دولت سابق متعلق به ترامپ، در مصاحبه‌ای با یک پادکست در ماه اوت، این توافق را "توافق بر سر تسلیم با طالبان" خواند.

مک مستر اظهار کرد: "این سقوط وضعیت برآمده از توافق کاپیتولاسیون ۲۰۲۰ است. طالبان ما را شکست نداد. ما بودیم که باعث شکست خودمان شدیم. "

بایدن تا حد زیادی به مفاد این توافق منعقد شده در دوره ترامپ پایبند بود، هرچند که ضرب الاجل خروج را چند ماه عقب انداخت. بایدن از بابت این که آمریکایی‌ها و متحدان افغان غربی‌ها در زمان خروج آخرین سربازان آمریکایی از افغانستان، پشت سر آن‌ها در این کشور جا ماندند، با انتقادات زیادی مواجه شده است. از آن زمان تاکنون تلاش‌هایی برای بیرون کشیدن گروه‌هایی از افراد صورت گرفته است.

کتاب میدوز موضعی عمیقاً انتقادی در مورد نحوه مدیریت بایدن در قبال این فرآیند خروج دارد و مدعی است که ترامپ در قبال این فرآیند مدیریت بسیار بهتری نشان می‌داد. این رئیس دفتر سابق کاخ سفید پیشنهاد کرد که بایدن از بابت نحوه اجرای فرایند خروج از افغانستان استعفا دهد.

منبع: ایرنا
برچسب ها: طالبان
ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر