تیتر امروز

پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران
تحلیل سند دوم محرمانه دیدارهای پوتین و بوش

پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران

در اقدام قابل توجهی که می‌تواند صفحات تازه‌ای از تاریخ دیپلماسی بین‌الملل را ورق بزند، آرشیو ملی آمریکا در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۵، سه سند محرمانه از ملاقات‌های ولادیمیر پوتین و جورج دبلیو بوش در سال‌های...
شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...
به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است
دیدار بودجه ۱۴۰۵ را بررسی می‌کند

به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است

دیدارنیوز پس از دفاع مسعود پزشکیان، رئیس جمهور از بودجه ۱۴۰۵ صحبت‌های او و تحلیل‌های کارشناسان درباره این بودجه را بررسی می‌کند.

بیانیه سه قدرت اروپایی: غنی‌سازی ۲۰ و ۶۰ درصدی ایران توجیه غیرنظامی قابل قبولی ندارد 

سه قدرت اروپایی عضو برجام با صدور بیانیه‌ای مشترک ضمن تقدیر از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دلیل ارائه گزارش مستقل و عینی با وجود محدودیت‌های موجود بر سر راه فعالیتش در ایران، نگرانی عمیق خود را از ادامه غنی‌سازی ۲۰ و ۶۰ درصدی جمهوری اسلامی که «فاقد توجیه غیرنظامی قابل قبول» عنوان شده، ابراز کردند.

کد خبر: ۱۱۵۰۶۵
۱۵:۲۷ - ۰۴ آذر ۱۴۰۰

بیانیه سه قدرت اروپایی: غنی‌سازی ۲۰ و ۶۰ درصدی ایران توجیه غیرنظامی قابل قبولی ندارد 

 

دیدارنیوز: فرانسه، آلمان و بریتانیا در ادامه این بیانیه تصریح کرده‌اند: «کل ذخایر[اورانیوم غنی شده] ایران امروز حاوی مواد شکافت‌پذیر کافی است که در صورت غنی‌سازی بیشتر می‌توان از آن برای تولید بیش از یک سلاح هسته‌ای استفاده کرد.»
سه قدرت اروپایی با اشاره به پیشرفت سریع برنامه هسته‌ای ایران در بخش‌های تولید اورانیوم غنی‌ شده، توسعه و استقرار سریع سانترویفیوژهای پیشرفته و افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم یادآور شده‌اند که این کشور از ۹ ماه پیش تمامی اقدامات لازم برای شفافیت و راستی‌آزمایی را تحت برجام و پروتکل الحاقی به حالت تعلیق درآورده است.
تروئیکای اروپایی با تاکید بر اهمیت بالای از سرگیری فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت آژانس در چارچوب برجام، قویا از ایران خواسته‌اند که سطح دسترسی پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به تاسیسات و فعالیت‌های هسته‌ای این کشور بازگرداند و به طور کامل با این نهاد همکاری کند.

قدرت‌های اروپایی همچنین از ایران خواسته‌اند که فورا دسترسی آژانس به تاسیسات هسته‌ای کرج را فراهم کند و در اسرع وقت نسبت به اجرای کامل ترتیبات نظارتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از جمله اجرای پروتکل الحاقی اقدام کند.
فرانسه، آلمان و بریتانیا در پایان این بیانیه تصریح کرده‌اند که با حسن نیت به مذاکرات هسته‌ای وین باز خواهند گشت تا این مذاکرات را از نقطه متوقف شده در ژوئن گذشته ادامه دهند. آنها خاطر نشان کرده‌اند که امکان دستیابی به تفاهم و بازگشت ایران و آمریکا به توافق هسته‌ای همچنان وجود دارد و این بازگشت باید هر چه سریع‌تر رخ بدهد.
همزمان نمایندگی ایالات متحده در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز با صدور بیانیه‌ای خود با اشاره به افزایش مستمر سطح غنی‌سازی اورانیوم از سوی ایران تصریح کرد که «تنها کشورهای دارای سلاح هسته‌ای چنین رویه‌ای را در خصوص غنی‌سازی انجام داده‌اند.»
این بیانیه تاکید کرده که ادامه توسعه فزاینده برنامه هسته‌ای ایران فراتر از محدودیت‌های برجام، «بازگشت به پایبندی متقابل به برجام» را دشوارتر می‌کند. نمایندگی آمریکا در آژانس در پایان این بیانیه تصریح کرده که در صورت پایبندی دوباره ایران به تمامی تعهدات مندرج در برجام، ایالات متحده نیز آمادگی لازم را برای لغو تمامی تحریم‌های مغایر با برجام دارد.
صدور این دو بیانیه پس از آن صورت گرفت که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آغاز نشست چهارشنبه شورای حکام آژانس گفت: «علیرغم تلاش‌های من، مذاکرات و رایزنی‌های گسترده برای رسیدگی به مسائل پادمان‌های باقی‌مانده ایران که در دو گزارش به تفصیل شرح داده شد، بی‌نتیجه بود.»
قرار است شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پایان نشست فصلی خود درباره برنامه هسته‌ای ایران قطعنامه‌ای صادر کند. این در حالی است که هیات نمایندگی جمهوری اسلامی، ۲۹ نوامبر و پس از ۶ ماه غیبت، به میز مذاکرات وین برای احیای برجام باز می‌گردد.


ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی