تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...

انتقال موقت قدرت بایدن به هریس را باید تلاش برای نمایش اعتماد دانست

تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا گفت: انتقال موقت قدرت از رئیس‌جمهوری آمریکا به معاون وی، اگرچه یک ساعت و بیست دقیقه بیشتر به طول نینجامید، اما باید آن را تلاشی برای تکذیب اختلافات میان دو طرف قلمداد کرد.

کد خبر: ۱۱۴۷۲۲
۱۰:۰۸ - ۳۰ آبان ۱۴۰۰

انتقال موقت قدرت بایدن به هریس را باید تلاش برای نمایش اعتماد دانست

دیدارنیوز - «فریدون مجلسی» تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا با اشاره به ابعاد و دلایل انتقال قدرت موقت از رئیس‌جمهوری ایالات متحده به معاون وی در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: عصر روز جمعه شاهد انتقال موقت اختیارات جو بایدن به کامالا هریس بودیم که دلیل آن انجام آزمایش‌های پزشکی عنوان شد. در این میان دو مورد بسیار مهم باید مدنظر قرار بگیرد؛ نخست سن بالای بایدن است که همین موضوع به ابزار و حربه‌ای برای دونالد ترامپ تبدیل شده تا بتواند به جمهوری‌خواهان تأکید کند که بایدن پیر و سالخورده است و نمی‌تواند اوضاع کشور را کنترل کند. اما واقعیت این است که اگر بایدن به هر دلیلی به این نتیجه برسد که نمی‌تواند کشور را اداره کند، بدون تردید بر خلاف اقدامی که ترامپ انجام داد و طرفدارانش را علیه کنگره سازماندهی کرد، از قدرت کناره‌گیری می‌کند. موضوع دیگری که در این میان باید مورد نظر قرار بگیرد بحث تمرکز بر بیماری بایدن است.

وی ادامه داد: توجه داشته باشید که کلاً رؤسای جمهوری ایالات متحده تحت نظر تیم‌های مختلف پزشکی قرار دارند و حتی برنامه غذایی آن‌ها براساس سوابق پزشکی‌شان ترتیب داده می‌شود. اما در جناح مخالف یعنی در حزب محافظه‌کاران از همین موضوع علیه تیم بایدن استفاده کردند. در دوران «رونالد ریگان» هم چنین اتفاقاتی رخ داد و به همین دلیل این امر یک موضوع طبیعی به نظر می‌رسد. اما موضوع دوم این است که در روز‌های اخیر زمزمه‌هایی از ایجاد اختلاف در کاخ سفید میان بایدن و هریس به گوش رسید که بسیاری از منابع خبری و سیاسی این اخبار را تکذیب کردند. توجه داشته باشید که معاون رئیس‌جمهوری ایالات متحده در حقیقت یک رئیس‌جمهوری در سایه به حساب می‌آید و اگر بخواهند او را کنار بگذارند باید ترتیبات قانونی را رعایت کنند.

این دیپلمات پیشین کشورمان تصریح کرد: به همین جهت معتقدم انتقال قدرت از بایدن به هریس که حدود یک ساعت و ۲۰ دقیقه بیشتر به طول نینجامید، به نوعی تلاش برای نشان دادن این بود که اختلافی میان دو طرف وجود ندارد. این در حالی است که در جناح جمهوری‌خواهان مجدداً بحث حضور جو بایدن به عنوان نامزد حزب دموکرات در انتخابات ۲۰۲۴ مطرح شده که معتقدم رئیس‌جمهوری فعلی ایالات متحده نه تنها به دلیل سن و سال بلکه به دلیل مسائل دیگر در آن حاضر نخواهد شد. در مورد حواشی که در خصوص جانشینی کامالا هریس به وجود آمده باید توجه کرد که در زمان استعفای نیکسون شاهد آن بودیم که «جرالد فورد» که در آن زمان رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده به حساب می‌آمد و در اصل نفر سوم هرم قدرت در آمریکا تلقی می‌شد، بر صندلی ریاست‌جمهوری تکیه زد که این یک روند کاملاً قانونی است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بر این اساس اگر بایدن به هر دلیلی طی سه سال باقی مانده از ریاست جمهوری‌اش فوت کند، کامالا هریس به صورت قانونی به عنوان رئیس‌جمهوری ایالات متحده شروع به کار خواهد کرد؛ چراکه او علاوه بر آرای جامعه زنان آمریکا، رأی رنگین‌پوستان این کشور را هم در دست دارد و کسی نمی‌تواند ریاست جمهوری احتمالی او را زیر سوال ببرد. بحث دیگر این است که آیا کامالا هریس در سال ۲۰۲۴ میلادی به عنوان نامزد ریاست‌جمهوری در انتخابات حاضر می‌شود یا خیر؟ به نظر من این پرسش کمی ابهام دارد، چراکه هنوز یک سال از شروع دولت بایدن نگذشته است و فعلاً برای اظهارنظر در این مورد زود است. در این میان جمهوری‌خواهان هم با کارت سوخته ترامپ نمی‌توانند به جایی برسند و به نظرم حزب دموکرات اردوگاه قوی‌تری نسبت به جمهوری‌خواهان دارد؛ لذا این روند نشان می‌دهد که ترامپ بازهم از مسأله بیماری‌های بایدن و همچنین سنِ بالای او علیه دموکرات‌ها استفاده خواهد کرد.

منبع: ایلنا
برچسب ها: فریدون مجلسی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی