تیتر امروز

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...
به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است
دیدار بودجه ۱۴۰۵ را بررسی می‌کند

به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است

دیدارنیوز پس از دفاع مسعود پزشکیان، رئیس جمهور از بودجه ۱۴۰۵ صحبت‌های او و تحلیل‌های کارشناسان درباره این بودجه را بررسی می‌کند.
دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

این صد و چهل و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

نقش سرما در کاهش علائم بیماری "ام اس"

محققان "دانشگاه ژنو" سوئیس در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند سرما می‌تواند علائم بیماری خودایمنی "ام اس" را کاهش دهد.

کد خبر: ۱۱۲۸۰۲
۱۶:۰۱ - ۰۵ آبان ۱۴۰۰

نقش سرما در کاهش علائم بیماری

دیدارنیوز ـ به نقل از تی ای، در بیماری‌های خود ایمنی، سیستم ایمنی بدن به خود اندام‌های بدن حمله می‌کند. بیماری ام اس شایع‌ترین بیماری خود ایمنی سیستم عصبی مرکزی محسوب می‌شود. در بیماری ام اس، سیستم ایمنی به میلین (غلاف محافظتی که رشته‌های عصبی را می‌پوشاند)، حمله می‌کند. این بیماری باعث ایجاد مشکلات ارتباطی بین مغز و سایر اعضای بدن فرد می‌شود.

طبق نظریه تاریخچه زندگی، وقتی شرایط محیط مساعد باشد، منابع مورد استفاده هر موجود به رشد و تولید مثل اختصاص می‌یابد، اما در محیط‌های نامساعد، برنامه تغییر کرده و به جای آنکه منابع به رشد و تولید مثل اختصاص یابد به نگهداری اختصاص می‌یابد. این ویژگی نگهداری علاوه بر ایجاد ایمنی، سبب سازگاری بدن با کمبود انرژی و تغییرات رخ داده در دمای محیط می‌شود.

دانشمندان دانشگاه ژنو (UNIGE) این ایده را در زمینه خاصی از پزشکی تحت عنوان "فعالسازی اشتباه سیستم ایمنی که باعث بیماری‌های خود ایمنی می‌شود"، بسط دادند.

آن‌ها به همین منظور موش‌های مبتلا به بیماری ام اس را مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند که چگونه قرار گرفتن در معرض سرما بدن را مجبور می‌کند تا منابع خود را از حالت سیستم ایمنی به سمت حالت حفظ و نگهداری حرارت بدن تغییر دهد.

طی این مطالعه دانشمندان موش‌ها را در محیطی نسبتا سرد حدود ۱۰ درجه سانتی‌گراد قرار دادند و سپس سازگاری بدن موش‌ها در برابر کاهش تدریجی دمای محیط را بررسی کردند. آن‌ها دریافتند که قرار گرفتن در معرض سرما، MHCII روی مونوسیت‌ها را کاهش می‌دهد. علاوه بر آن سرما از طریق تعدیل مونوسیت‌ها، فرایند آماده‌سازی سلول تی و بیماری زایی را نیز سرکوب می‌کند.

"دورون مرکلر" استاد بخش آسیب شناسی و ایمنی شناسی مرکز تحقیقات التهاب دانشکده پزشکی دانشگاه ژنو و نویسنده این مطالعه گفت: پس از چند روز ما شاهد بهبودی در شدت حالات بالینی این بیماری و همچنین میزان میلین زدایی سیستم عصبی مرکزی بودیم. حیوانات در نگهداری دمای بدن خود در یک سطح طبیعی هیچ مشکلی نداشتند و به طور خاص علائم اختلالات حرکتی به طور چشمگیری کاهش یافته بود.

قرار گرفتن در معرض سرما فعالیت مونوسیت‌های التهابی را با کاهش ظرفیت آنتی ژن موجود تعدیل می‌کند و این باعث می‌شود که سلول‌های تی (نوعی سلول با نقشی مهم در اختلال خودایمنی) کمتر فعال شوند.

"میرکو ترایکوفسکی" از محققان این مطالعه نیز گفت: با مجبور کردن بدن به افزایش سوخت و ساز برای حفظ گرمای بدن، سرما منابع را از سیستم ایمنی بدن گرفته و این امر به کاهش سلول‌های ایمنی مضر منجر شده و بنابراین علائم بیماری را بهبود می‌بخشد.

منبع: ایسنا
برچسب ها: سلامتی
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی