سرمربی تیم ملی کشتی آزاد در گفتگویی مفصل با تسنیم درباره رقابت کشتی تیلور با حسن یزدانی گفت این رقابت تمام نشده فقط کابوس باخت یزدانی به تیلور تمام شد.
دیدارنیوز - پژمان درستکار در خصوص برنامههای پیش روی تیم ملی آزاد، با سرمربی تیم ملی کشتی آزاد صحبت کردیم.
درستکار در مورد زمان آغاز دوباره برنامههای تیم ملی گفت: بچهها مدتی استراحت میکنند. اکثر این بچهها در ماههای اخیر درگیر المپیک، جهانی نروژ و جوانان جهان بودند و برخی نیز قرار است به امیدهای جهان بروند. احتیاج دارند از نظر روحی و جسمی ریکاوری شوند، اما حتی در این مدت به حال خود رها نشده و نظارت روی شان هست. در واقع برنامه ما قطع نمیشود و ارتباط تنگاتنگ بین کادرفنی و کشتیگیران وجود دارد، اما در بحث اردویی، با توجه به اینکه درگیر لیگ هستند و رقابتهای لیگ برتر یکی از برنامههای بسیار مهم فدراسیون کشتی است، آنها در اختیار تیمهایشان قرار میگیرند.
«در این فاصله کوتاه بین مسابقات سنگین گذشته، آیا موافق کشتیگرفتن ملیپوشان، خصوصا وزن کم کنها در لیگ هستید؟» سرمربی تیم ملی در پاسخ به این سوال گفت: بله، همهشان، چراکه نه. ما وزن کم کن جدی در تیممان نداریم، در جهانی از این بابت مشکلی نداشتیم. امیرمحمد یزدانی فقط وزن کم میکند که او هم احتمال تغییر وزنش وجود دارد. رحمان عموزاد هم که فعلا بین ۶۱ و ۶۵ کیلوست. من اعتقاد دارم هر چه چرخه لیگ پویاتر باشد و هرچه قدر رقابت در آن بیشتر شود، خروجی آن برای کشتی کشور خوب است.
بیشتر بخوانید: فرشید اسماعیلی به AFC: مجوز آسیایی استقلال را باطل کنید
درستکار در رابطه با اینکه آیا لیگ هیچ تداخلی با برنامه تیم ملی نخواهد داشت؟، تصریح کرد: ما یک چرخهای را تعریف کردیم. اینکه اولا خودم با برگزاری اردوهای طولانی مدت مخالفم؛ با این مسئله که بچهها در طول سال به طور کامل در اردوی تیم ملی باشند، چون اعتقاد دارم هم از نظر روحی- روانی اذیت میشوند و هم اینکه معتقدم هر چقدر آنها در اختیار استان و شهر و باشگاه خودشان باشند این به پویایی کشتی بیشتر کمک میکند. دوما اینکه یاد میگیرند در زندگی شخصی هم تک بعدی نباشند. نباید اینطور باشد که فقط زندگی اردویی را یاد بگیرند. هرچند در این مدت اردوی مقطعی داریم، ولی اردوی درازمدت و اینکه همهاش اردو باشیم، چنین چیزی نداریم. من حتما با این مسئله که چند ماه برای جام جهانی و یا آسیایی اردو بگذاریم مخالفم
درستکار با اشاره به نزدیک بودن دو رویداد جهانی و بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ و برنامههای تیم ملی در ادامه کار عنوان کرد: تقویمی که الان دادند آسیایی و جهانی با فاصله یک هفتهای برگزار میشود. فدراسیون کشتی با رایزنی با شورای کشتی آسیا و اتحادیه جهانی در پی این است که تغییر زمانی وجود داشته باشد که لطمه نخوریم. اما اکنون که با شما صحبت میکنم دو میدان با یک هفته فاصله برگزار میشود. ما قبل از آن هم، دیدار دوستانه با آمریکاییها را داریم و اگر این مسابقه برگزار شود و سیاست فدراسیون بر این باشد که در این میدان روی تشک برویم، باید این مسابقه را هم در برنامهمان لحاظ کنیم. ضمن اینکه در فروردینماه هم قهرمانی آسیا را داریم.
پژمان درستکار در خصوص اینکه بعد از نتایج جهانی اسلو، در جهانی بعدی کار سختتری خواهیم داشت، گفت: کشتی در دنیا سخت است و اینکه باید بپذیریم در حال حاضر روسیه و آمریکاییها به خاطر برنامههایی که داشتند از ما جلوترند و ما از آنها عقبتریم، ولی تیم جوانی در اختیار داریم که باید روی آنها کار کنیم. در یک سری اوزان خلاء داریم و واقعا باید خوب کار کنیم تا این خلاءها پر شود و تیم یکدستی داشته باشیم. در حال حاضر تیممان یکدست نیست علیرغم نتیجه خوبی که در جهانی گرفتیم و بچهها هم کشتیهای خوبی گرفتند. ضمن اینکه در برخی اوزان پشتوانه خیلی خوبی نداریم و اینکه به تک مهرهها دل ببندیم خوب نیست. باید آن وزنهایی که خوبیم را تقویت کنیم و ضعفها هم برطرف شوند. باید تلاش داشته باشیم که به استانداردها نزدیک شویم.
سرمربی تیم ملی آزاد در مورد اینکه به نظر میرسد بعد از حسن یزدانی دیگر نتوانستیم به مهره مطمئنی در ۷۴ کیلو برسیم، تاکید کرد: فقط ۷۴ کیلو نیست، ما در برخی اوزان هم که مدال جهانی گرفتیم احتیاج داریم خیلی بیشتر کار کنیم و اینکه از دل مسابقات داخلی که داریم و همان چرخه انتخابی، نفراتی را به اردوها اضافه کنیم که با محک خوردن در مسابقات بینالمللی و برون مرزی از آنها مهره کارآمد و قابلی بسازیم.
درستکار در مورد اینکه آیا برای مدالآوران جهانی حاشیه امنیت ایجاد میشود، گفت: چه برای ستارههای کشتی ما و چه کسانی که جوان هستند و مدال گرفتند و چه کسانی که میخواهند تازه ملیپوش شوند، ما چرخه انتخابی تیم ملی را داریم که من اعتقاد فنی به آن دارم و معتقدم در نهایت به کشتی ما کمک میکند. در نروژ هم میتوانستیم یک سری مهرهها را جابه جا کرده و با توجه به پیشینهای که دارند آنها را بدون انتخابی به جهانی ببریم، ولی من حرفم این هست که کشتیمان برای رسیدن به پشتوانه باید قائل به انتخابی باشد. برای آنکه کشتیگیران مان شرایط و فرمشان را حفظ کنند و بیانگیزه نشوند باید چرخه انتخابی تیم ملی را جدی بگیرند و من پای این چرخه میایستم، ولی قطعا فرق هست بین کسی که مدال جهانی گرفته و نگرفته؛ بین کسی که ملیپوش شده و نشده، اینها همه در چرخه تعریف شده هست. کسی که ملیپوش شده یک گام جلوتر از بقیه است و یکی که آمده مدال گرفته دو گام جلوتر خواهد بود، ولی به منزله این نیست که این فرد انتخاب شده و صاحب دوبنده تیم ملی است و حاشیه امنیت دارد. هر کسی از یک جایی باید در چرخه قرار بگیرد. رقابت با داخلیها انگیزه را بیشتر میکند. شروع چرخه انتخابی ما از مسابقات قهرمان کشوری است که به زودی شرایطش اعلام خواهد شد.
درستکار در خصوص کشتیگیرانی، چون اطری و قیاسی که نفر جایگزین آنها مدال جهانی گرفتند نیز گفت: همه طبق چرخه وارد میشوند. حتی امیرحسین زارع که صاحب طلای جهان شده و ستاره تیم ما بوده، هم او و هم رقبای داخلیاش شانس ملی پوش شدن دارند. این چیزی است که کشتی دنیا هم به آن پایبند است. در روسیه و آمریکا هم قطع به یقین کسی که ملیپوش شده و مدال میگیرد از رقیب داخلی جلوتر است. یعنی مثلا سعداللهاف که قهرمان دنیا شده، نمیآید از قهرمان کشوری کشتی بگیرد، مثلا از یک تورنمنت به کار اضافه میشود. یا مثلا جردن باروز از همان مراحل اول انتخابی آمریکاییها کشتی نمیگیرد و از مرحله نهایی وارد میشود.
درستکار در مورد اینکه آیا فکر میکند روسها در مسابقات بعدی باز هم نایفونوف را رودرروی حسن یزدانی قرار میدهند؟، عنوان کرد: یک چیزی به غلط دوستان قدیمی ما مد کردند که روسها اگر یکی ببازد، او را کنار میگذارند، در حالیکه اینطور نیست و در روسیه انتخابی برگزار میشود و اگر نایفونوف ببرد باز هم او را به مسابقه میآورند. یعنی اینجوری نیست، چون به حسن دو سه بار باخته، او را کنار بگذارند. اگر در روسیه اول شود، صد بار دیگر هم او را میآورند.
«با پیروزی قاطعانه حسن یزدانی در اسلو، آیا پرونده کشتی حساس یزدانی – تیلور بسته شده و از این پس یزدانی مشکلی برای پیروزی بر این حریف ندارد؟» سرمربی تیم ملی آزاد در پاسخ به این سوال گفت: هیچ پروندهای در کشتی بسته نشده و تا زمانی که کشتی میگیری رقابت با رقیبت وجود دارد. قطع به یقین تیلور و تیم آنالیز آمریکا روی این مباحث کار میکنند، ولی چیزی که هست، یک سد روحی برای حسن یزدانی ایجاد شده و مبارزه با تیلور تبدیل به کابوس شده بود مطمئنا آن کابوس و آن سد شکسته شده و از این پس نه تیلور با آن اعتماد به نفس و هوچیگری آمریکایی روی تشک میآید و نه حسن بازنده این مبارزه خواهد بود. حسن یزدانی راه مبارزه با تیلور را یاد گرفته و باید این را ادامه دهد و به داشتههایش اضافه کند.
عضو تیم ملی آزاد در بازیهای المپیک ۲۰۰۰ سیدنی اضافه کرد: حسن یزدانی حتما به تمریناتش پایبند است و روی خط حرکت میکند. حسن یزدانی باید به انگیزه دو طلایی شدن در المپیک به داشتههایش اضافه کند تا در این مدت نگذارد کسی نزدیکش شود و اختلافش با حریفان را بیشتر کند.
درستکار در مورد اینکه گفته شده ریش حسن یزدانی در فاصله المپیک تا جهانی به دلیل استرس بالا به صورت سکهای ریزش داشته، گفت: همیشه اینطوری بوده، در طول تاریخ ورزش ایران همیشه بار سنگین روی دوش کشتی بوده و در این سالها هم حسن یزدانی پرچمدار کشتی ایران بوده است. او باید در چند جبهه میجنگید و در این بین روح و روان او خیلی بیشتر درگیر میشد. یک انتظاری مردم، جامعه کشتی، جامعه ورزش، کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش از حسن یزدانی داشتند و در بُعد دیگر هم خود المپیک و حریفش هم استرس زا بودند. همه اینها باعث شد که حسن یزدانی فشار زیادی را تحمل کند. حالا او تیلور را برده، ریشش دوبله درخواهد آمد! (با خنده)
تیم ملی کشتی آزاد در جهانی اسلو با اختلاف ۱۱ امتیازی با روسیه و ۶ امتیازی با آمریکا سوم جهان شد، درحالیکه پیش از این اختلاف با دو کشور بسیار زیاد شده بود. درستکار در مورد اینکه این فاصله ۱۱ و ۶ امتیازی و اختلاف کم امتیازی را با دو رقیب مطرح واقعی میداند، افزود: من در مورد اینکه فاصلهمان چقدر بوده و چقدر شده نمیخواهم صحبت کنم، اما آنچه علیرضا دبیر گفته که ما قطعا بعد از روسیه و آمریکا هستیم، کاملا درست است. ما از آنها خیلی عقبتریم و باید زیاد کار کنیم. در عین حال هم این باعث خوشحالی هست که ما در این جایگاه قرار گرفتیم و ۹۴ امتیاز با تیم چهارم که گرجستان بود، اختلاف داشتیم. باید تلاش کنیم فاصلهمان با روسیه و آمریکا را کم و کمتر کنیم.
«یکی از تدابیر برای کاهش این فاصله کشتی گرفتن بیشتر با آنهاست؟» درستکار پاسخ داد: بله، باید این اتفاق بیافتد. نباید از کشتی گرفتن با روسها و آمریکاییها هراس داشته باشیم. اگر به همه این مسابقات به چشم تدارکاتی برای جهانی و المپیک پاریس نگاه کنیم، باید بارمان را از همین امروز ببندیم، نه اینکه ۶ ماه مانده به مسابقه به آنها فکر کنیم. نگاه ما باید المپیکی باشد، اینها همه فارغ از هر نتیجهای برای ما تدارکات خواهد بود.
قهرمان پیشین کشتی آزاد در رابطه با اینکه فکر میکند آمریکاییها با ستارههایشان در مسابقه تدارکاتی بهمنماه شرکت کنند، گفت: من اعتقاد دارم که ستارههای شان میآیند.
درستکار در واکنش به کری خوانی گیبل استیوسون برای امیرحسین زارع و اینکه گفته قید قراردادش در کشتی کج را خواهد زد که با قهرمان ایرانی کشتی بگیرد، تاکید کرد: نمیدانم حتما میآید یا نه، ولی خصیصه کشتیگیران آمریکایی شلوغ بازی است و از کری خواندن خوششان میآید، ولی بچههای ما روی تشک حرفشان را میزنند. آنها به دور از شلوغ کاری به دنبال این هستند که زیباییهای کشتی را به نمایش بگذارند.
درستکار در خصوص اینکه پیش از این تفکیک مدالی زیادی در خصوص اوزان پایین و بالا وجود داشت و کمتر کسی برای ملیپوشان اوزان قبل از ۸۶ کیلو شانس مدال قائل بود، تصریح کرد: این یک واقعیت است که در سالهای اخیر کشتی ما از ۸۶ کیلو به بالا شانس مدال داشته و نسبت به دسته سبک شرایط بهتری در این اوزان برای رسیدن به سکو داشتهایم، ولی این مسابقه نشان داد که بچههای ما در همه اوزان شانس مدال دارند. حتی رحمان عموزاد که مدال نگرفت فقط یک اشتباه داشت که حاصل کم تجربگی بود و اگر کمی تجربهاش بیشتر بود حداقل شانس کسب مدال برنز را داشت. یا عرفان الهی که فقط به خاطر بحث تجربه، از رسیدن به مدال بازماند و دیدید که باختش هم در کشتی نسبتا مساوی اتفاق افتاد. بچههای ما نشان دادند میتوانند در همه اوزان صاحب مدال شوند، ولی باید بیشتر کار کنیم.
سرمربی تیم ملی آزاد سه کشتیگیری که در اسلو مدال نگرفتند را فرزندان کشتی این مملکت دانست و ادامه داد:آنها با تمام وجودشان تلاش کردند، چه در اردو و چه زمانی که در مسابقه بودیم. روی تشک مسابقه کم فروشی نکردند، حالا یونس امامی کمی سنش از عموزاد و الهی بیشتر است، اما هر سه هنوز جوانند و حالا حالاها وقت دارند. باید ضعفهایشان را پوشش داده و خودشان را قویتر کنند. این مسابقات درسهای زیادی به ما داد. یکی اینکه داشتههایی که در رده سنی نوجوانان و جوانان ما را صاحب مدال طلای جهان میکرد، در بزرگسالان کافی نیست. یقین دارم که هر سه کشتیگیری که در اسلو مدال نگرفتند به خوبی برمیگردند و جبران میکنند.
درستکار در ادامه گفت: همانطور که تضمینی در خصوص مدال آوردن دوباره آنهایی که در اسلو روی سکو رفتند وجود ندارد، دلیلی هم ندارد اینطور فکر کنیم سه کشتیگیری که دستشان به مدال نرسید در مسابقه بعدی هم همین طور هستند. طبق گفته محسن کاوه مدیر تیمهای ملی، این وظیفه کادرفنی تیم ملی است که اشکالات فنی را برطرف کرده و ضعفها را پوشش دهد. ما با آنالیزهایی که انجام میدهیم، در پی آن هستیم که ارتقای سطح و کلاس کشتی چه به لحاظ فنی و تکنیکی و چه تاکتیکی در همه کشتیگیران اتفاق بیافتد.
این مربی تهرانی با اشاره به همکارانش در کادرفنی تیم ملی به حمایت از آنها پرداخت و عنوان کرد: نسبت به کادر من شاید خیلیها خرده میگرفتند، ولی این کادر بیحاشیه، بسیار بااخلاق و از خودگذشته بود. این بحثها اصلا مطرح نبود که چه کسی کُچ بنشیند و چه کسی دیده شود، همدلی حرف اول را میزد ضمن اینکه گذشته از این همدلی که به تیم منتقل شده بود، در بحث فنی هم خیلی خوب بودند و با بچهها زیر و رو شده و همه کار میکردند و وقت میگذاشتند.
درستکار ادامه داد: در نروژ ما یک تمرین اختصاصی داشتیم که حریفان خاص جلوی بچهها میایستادند. احسان امینی با حسن یزدانی و کامران قاسمپور، اباذر اسلامی با امیرحسین زارع و مجتبی گلیج، بهنام احسانپور با رحمان عموزاد، مصطفی آقاجانی با سرلک و عرفان الهی و... همه بچهها ایستادند و کار کردند. بچههای ما از حامد میرعمادیان به عنوان بزرگتر تا احسان امینی که در کشتی به حقش نرسید، مصطفی آقاجانی که خیلی زحمت کشیده و بهنام احسانپور که قهرمان بزرگی بود و اباذر اسلامی که او هم در کشتی به حقش نرسید، خسته نباشیدی جانانه به آنها میگویم. همچنین از دکتر خدایاری، سجاد امیری که در بحث بدنسازی به ما خیلی کمک کردند، دکتر امیرساسان که در موضوع تغذیه زحمات زیادی برای تیم کشیدند تشکر میکنم. ضمن اینکه جا دارد از حسن یوسفی افشار بگویم که در طراحی بخشی از تمرینات و آنالیز به من و این تیم خیلی کمک کرد. دوستان دیگری هم بودند که شاید اسم شان را دوست نداشته باشند بگویم و من از همه آنها ممنونم.
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد با اشاره به حمایتهای رئیس و نایب رئیس فدراسیون از تیم ملی تصریح کرد: علیرضا دبیر و حمید سوریان، این دو اسطوره واقعا از همه وجودشان، از همه آبرو و اعتبارشان در جهت پیشرفت کشتی بدون هیچ منت و غروری خرج میکنند. از خودشان گذشت کرده و در نروژ هم دیدید هم علی دبیر به عنوان رئیس و هم حمید سوریان به عنوان نایب رئیس فدراسیون به چه شکل کنار کشتیگیران بودند و بدون اینکه به جایگاه حقیقی و حقوقی خود توجه کنند، به جای آنکه از بالا دنبال کارهای تیم باشند، کنار ما بودند و سر من و تیم آزاد منت گذاشتند و ما در این چند روز از مشاوره و راهنماییهای آنها استفاده کردیم. آنها به ما روحیه و دلداری میدادند و برای ورزش اول کشور زحمت میکشند. جا دارد خسته نباشید جانانهای به هردوی آنها بگویم که برای کشتی سنگ تمام گذاشتند.
و پاسخ پژمان درستکار در خصوص مباحث ناراحتکنندهای که در مورد پاداش کشتیگیران در استانهایشان مطرح میشود گفت: من خیلی دوست ندارم در خصوص این موضوعات صحبت کنم، ولی چیزی که هست این بچهها از قشر متوسط به پایین جامعه هستند، زندگی خودشان و خانوادهشان از این راه میگذرد و هیچ کدام منبع درآمد دیگری غیر از کشتی ندارند. در عین حال افتخاری هم که کسب میکنند افتخار جهانی است. کشتی بالای ۶۰ درصد از افتخارات کل ورزش مملکت را به دست آورده، این بچهها و گذشتگان آنها در این پیروزیها سهیم هستند و این میطلبد که مسئولان کشتی و این بچهها را ویژهتر ببینند. اینها درگیر کشتی هستند و از خیلی مسائل عقب میافتند. فکرشان نباید درگیر معیشت شود و تمرکزشان باید روی کشتی باشد و اینکه به عنوان پرچمدار کشورمان در میادین ورزشی، پرچم کشور را به اهتزاز درآورده و مایه فخر ملی و افتخار وطن شوند. خیلی دوست ندارم فکرشان درگیر موضوعی غیر از کشتی باشد، چون اعتقاد دارم همه چیز درست میشود، ولی این بچهها حقشان هست پاداش بگیرند، دیده شوند و نگران آینده زندگیشان نباشند.