طالبان با ارسال نامهای برای آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، سخنگوی خود را به عنوان سفیر تازه افغانستان در این سازمان معرفی کرد.
دیدارنیوز: در این نامه که به امضای امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه کابینه طالبان رسیده از آقای گوترش خواسته شده که وقتی برای سخنرانی آقای متقی به عنوان نماینده افغانستان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نظر گرفته شود.
طالبان با ارسال این نامه همچنین به دبیر کل سازمان ملل متحد اعلام کرده که غلام ایسکزی، سفیر دولت پیشین افغانستان با کنار رفتن اشرف غنی از قدرت عملا دیگر نماینده این کشور در این سازمان نیست و سهیل شاهین، سخنگوی سابق دفتر سیاسی طالبان در قطر از این پس باید بر کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد بنشیند.
سهیل شاهین که از سوی طالبان به عنوان سفیر جدید افغانستان در سازمان ملل متحد معرفی شده پیشتر تجربه نمایندگی در این سازمان بینالمللی در حکومت قبلی طالبان را داشته و برای مدتی نیز مسئول اطلاعرسانی سایت انگلیسی زبان این گروه پس از کنار رفتن از قدرت بوده است.
وی که گفته میشود به زبان انگلیسی تسلط دارد پیش از به قدرت رسیدن مجدد طالبان مسئولیت دفتر سیاسی این گروه شبهنظامی در دوحه را بر عهده داشت و از مذاکره کنندگان اصلی این گروه به شمار میرفت.
معرفی معاونان وزارتخانههای حکومت طالبان؛ سیاست تمام مردانه در افغانستان ادامه دارددانش آموزان دختر افغان اجازه نیافتند به مدرسه بازگردند؛ طالبان باز هم وعده دادند.
بلاتکلیفی کرسی افغانستان در سازمان ملل
طالبان در حالی سفیر جدیدی برای افغانستان در سازمان ملل متحد معرفی کرده که مسئولان این سازمان بینالمللی میگویند هنوز تصمیمی درباره نماینده این کشور گرفته نشده است.
استفان دوجاریک، سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد روزسهشنبه، همزمان با آغاز به کار نشست یک هفتهای مجمع عمومی اعلام کرد که هنوز در باره نماینده کشور افغانستان در این نشست تصمیمی اتخاذ نشده است.
وی در عین حال تصریح کرد که سفیر دولت سابق و برکنار شده افغانستان نیز خواستار سخنرانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد شده است.
آقای دوجاریک سپس گفت که بررسی دو درخواست مطرح شده از سوی طالبان و سفیر پیشین افغانستان برای سخنرانی در مجمع عمومی آغاز شده و «کمیسیون تعیین اعتبار» این سازمان در این خصوص تصمیمگیری خواهد کرد.
کمیسیون تعیین اعتبار سفرای کشورهای جهان در سازمان ملل از نمایندگان کشورهای روسیه، چین، ایالات متحده آمریکا، سوئد، آفریقای جنوبی، سیرالئون، شیلی، بوتان و باهاما تشکیل شده است.
با این حال وی مشخص نکرد که آیا اعضای کمیسیون یاد شده پیش از روز دوشنبه، آخرین روز سخنرانی رهبران کشورهای جهان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تشکیل جلسه خواهند داد یا خیر.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد پیشتر در روز پانزدهم سپتامبر نامهای از سوی نمایندگی دائم افغانستان برای سخنرانی در مجمع عمومی دریافت کرده بود که به امضای غلام ایسکزی، سفیر سابق افغانستان در این سازمان رسیده و از وی تحت عنوان رئیس هیئت نمایندگی این کشور در مجمع عمومی یاد شده بود.
نامه دوم روز بیست سپتامبر با سربرگ وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان برای دبیر کل ارسال شد و در آن امیر خان متقی، امضا کننده نامه خواستار مشارکت در گردهمآیی بزرگ دیپلماتیکِ مجمع عمومی به نمایندگی افغانستان شد.
در این نامه مشخص نشده که نماینده دولت طالبان قصد حضور فیزیکی در نشست مجمع را دارد یا بنا به ترتیبات در نظرگرفته شده به دلیل همهگیری کووید۱۹ متقاضی سخنرانی ویدیویی در این گردهمآیی جهانی است.
اغلب کشورهای جهان هنوز دولت منصوبِ طالبان در افغانستان را به رسمیت نشناختهاند، هرچند که ایالات متحده و کشورهای عضو اتحادیه اروپا اعلام کردهاند که در حال حاضر چارهای جز گفتگو با این گروه اسلامگرای حاکم بر افغانستان ندارند.
بسیاری از کشورها احترام به حقوق زنان، پایبندی به ارزشهای بنیادین انسانی و تشکیل حکومتی فراگیر و برآمده از کلیه نیروهای سیاسی در افغانستان را به عنوان پیششرط به رسمیت شناخته دولت جدید در این کشور اعلام کردهاند.