تیتر امروز

حسین کنعانی: برجام، دیکته آمریکا به ما بود/ به پزشکیان گفتم اگر حکمران خوبی نیستی برو/ حسین نقاشی: اصولگرایان احمدی‌نژاد را اصلاح‌طلب می‌دانند/ تندروها می‌گویند انقلاب، اسلام و دین همینی است که ما می‌گوییم
مناظره‌ای با موضوع آینده ایران، جنگ یا مذاکره

حسین کنعانی: برجام، دیکته آمریکا به ما بود/ به پزشکیان گفتم اگر حکمران خوبی نیستی برو/ حسین نقاشی: اصولگرایان احمدی‌نژاد را اصلاح‌طلب می‌دانند/ تندروها می‌گویند انقلاب، اسلام و دین همینی است که ما می‌گوییم

بیستم خردادماه، دیدارنیوز مناظره‌ای را با حضور حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا و حسین نقاشی، فعال سیاسی اصلاح طلب برگزار کرد که انتشار آن به دلیل تجاوز اسرائیل به ایران به تعویق افتاد. حالا...
شوک به بازارها؛ طلا و دلار سقوط کردند/ بازی تازه ایران در زمین بریکس/ دارایی‌های مردم فریز شد؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

شوک به بازارها؛ طلا و دلار سقوط کردند/ بازی تازه ایران در زمین بریکس/ دارایی‌های مردم فریز شد؟

این هجدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان گرامی...
ترامپ: بمباران ايران شبیه بمباران اتمی به ژاپن بود/ زیباکلام: مرگ بر آمریکا جزو آرمان‌های انقلاب نبود/ بحران اقتصادی گریبانگیر رسانه‌های مستقل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: بمباران ايران شبیه بمباران اتمی به ژاپن بود/ زیباکلام: مرگ بر آمریکا جزو آرمان‌های انقلاب نبود/ بحران اقتصادی گریبانگیر رسانه‌های مستقل

این صد و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

ترکی فیصل: شکل خروج آمریکا از افغانستان برایم تعجب آور بود

رئیس دستگاه اطلاعات پیشین عربستان درباره خروج آمریکا از افغانستان می‌گوید آمریکا طالبان را برای جانشین دولت افغانستان انتخاب کرد اما از شکل خروج آن‌ها از افغانستان بسیار متعجب شد.

کد خبر: ۱۰۶۹۹۲
۱۴:۲۸ - ۰۹ شهريور ۱۴۰۰

خروج آمریکا از افغانستان

دیدارنیوز - ترکی فیصل، رئیس پیشین دستگاه اطلاعات عربستان در مصاحبه‌ای با شبکه ماهواره‌ای "cnbc" اظهار کرد: از اتفاقاتی که در افغانستان رخ دادند، غافلگیر نشدم، آمریکا طالبان را برای جانشینی دولت انتخاب کرد، زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق این کشور پیش از اتمام دوره ریاست جمهوری‌اش، توافقی را با طالبان امضا کرد، اطمینان داشتم که دولت (افغانستان) مشروعیت خود را از دست خواهد داد، زیرا او (ترامپ) به عنوان نزدیک‌ترین همپیمان آن دولت، گفتگو با دشمن آن را آغاز کرده بود.

ترکی فیصل در ادامه گفت: آنچه من را غافلگیر کرد، چگونگی این خروج بود، نمی‌دانم چه کلمه‌ای برای بیان این مساله در اینجا مناسب است جز اینکه بگویم موضوع خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان ترکیبی از بی‌کفایتی، بی‌توجهی و سوء مدیریت بود، چرا که آنها زمان زیادی جهت آمادگی برای خروج داشتند و تجربه آن را هم داشتند اما اشتباه رخ داد و این بخش غافلگیرکننده اتفاقات رخ داده در افغانستان است.

رئیس پیشین دستگاه اطلاعات عربستان درباره سلاح‌هایی که به دست نیروهای طالبان افتاده گفت: این مساله به دلیل اینکه ارتباط میان طالبان و القاعده هنوز ادامه دارد، بسیار نگران‌کننده است. علاوه بر این القاعده پیشتر در سال ۱۹۹۵ و قبل از هر کشور دیگری و نیز پیش از اینکه فعالیت‌های خارجی خود را با انفجار سفارت‌های آمریکا در نایروبی و دارالسلام  گسترش دهد و یا در ادامه فاجعه ۱۱ سپتامبر را در نیویورک رقم بزند، عربستان را هدف قرار داده بود و اکنون با وجود سلاح‌هایی که احتمالا القاعده، همپیمان طالبان برای این گروه باقی گذاشته، موضوع نگران‌کننده‌تر است.

آمریکا عصر دوشنبه به عملیات خروج نیروهای نظامی‌اش از افغانستان به شکل کامل پایان داد و جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا پس از خروج آخرین سرباز آمریکایی از فرودگاه کابل، در ساعات پایانی عصر دوشنبه طی بیانیه‌ای پایان جنگ این کشور در افغانستان را اعلام کرد.

بایدن اظهار کرد: نیروهای ما موفق شدند ظرف ۱۷ روز بزرگترین عملیات خروج در تاریخ آمریکا را اجرا کنند، نیروهای ما با شجاعت، حرفه‌ای‌گری و اراده‌ای بی‌مثال این عملیات را اجرا کردند.

محمد نعیم، سخنگوی طالبان نیز با اعلام خروج آخرین سرباز آمریکایی از افغانستان گفت: ۲۰ سال جنگ با آمریکا در پی حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ تمام شد و اکنون افغانستان به استقلال کامل خود دست یافت.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۲ تير
امروز يکشنبه ۲۲ تير
امروز يکشنبه ۲۲ تير
امروز يکشنبه ۲۲ تير