
وزیر اطلاعات از آن دسته وزرایی است که معمولا به راحتی از مجلس رای اعتماد میگیرد؛ عمدتا به این دلیل که با کسب نظر مقامات عالی نظام به مجلس معرفی میشود. امروز اما مخالفان با خطیب او را به اندازه کافی انقلابی نمیدانستند.
دیدارنیوز ـ اسفندیار عبداللهی: در دومین روز از بررسی وزرای پیشنهادی، حجتالاسلام والمسلمین اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات در مجلس حاضر شد و مستمع نطق مخالفین و موافقین خود بود. در اولین روز از جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی سید ابراهیم رئیسی که طبیعتا روز پرداختن به کلیات، برنامهها، دفاعیات و موافقتها و مخالفتها با وزرای پیشنهادی بود، رئیس جمهوری در معرفی و دفاع از وزیر اطلاعات پیشنهادی خود گفت: دکتر خطیب به نظر ما از نظر تجربه و تخصص بسیار باسابقه هستند و ان شاالله در جریان مدیریتی بتوانند بدنه انقلابی وزارت را کاملا در جهت پیشگیری و مبارزه با فساد و جلوگیری از نفوذ و صیانت از نظام و مردم در برابر هجومها ایجاد و پیش ببرند.
امروز وزیر پیشنهادی اطلاعات در معرض نطق نمایندگان موافق و مخالف قرار گرفت. قبل از سخنرانی موافقان و مخالفان خطیب، محمود عباسزاده سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس در تشریح بررسی صلاحیت و برنامههای وزیر پیشنهادی اطلاعات در کمیسیون متبوعش گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی سوابق و برنامههای اسماعیل خطیب وزیر پیشنهادی اطلاعات را بررسی نمود و وزیر پیشنهادی در جلسهای ضمن بیان سوابق کاری طرحها و برنامهها و راهکارهای خود را ارائه کرد. وزیر پیشنهادی در ۱۰ محور اولویتها و برنامههای خود را در کمیسیون ارائه داد و کمیسیون پس از بررسی برنامههای او و طرح سوالات و گرفتن پاسخ و توضیحات آقای خطیب، با اکثریت آرا موافقت خود با وزارت ایشان را اعلام میکند.
وزیر پیشنهادی اطلاعات از جمله وزاریی است که کمتر در جامعه شناخته شده بود و معمول است وزیر اطلاعات بدون مخالفتهای آنچنانی رای اعتماد میگیرد به این دلیل که رییس جمهوری قبل از معرفی گزینه پیشنهادی خود باید موافقت مقام معظم رهبری را کسب کند. اما امروز ضمن دفاع چند نماینده موافق از برنامهها، شخصیت و توانایی حجت الاسلام خطیب، شاهد مخالفتهای قابل توجهی هم بودیم. مخالفتهایی که صدای رییس مجلس را هم درآورد و به نوعی به نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت، در اموری که به شما مربوط نیست وارد نشو!
نماینده مردم رفسنجان و انار دیگر نماینده مخالف وزارت اسماعیل خطیب بود. او در بخشی از نطق خود با اشاره به حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ گفت: اطلاعات قم موظف بود با خشکاندن ریشههای سکولایسم، جلوی این نطفه نامبارک در حوزه علمیه قم را بگیرد، اما شما نه تنها اقدامی نکردید بلکه هیچ گاه صورت کریه اینها معلوم نشد.
حسین جلالی نماینده رفسنجان و انار روز یکشنبه در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در واکنش به این گفته قالیباف که وزیر پیشنهادی اطلاعات مورد تایید مقام معظم رهبری بیان کرد: "با این تحلیل رییس مجلس آقایان باغگلی، زلفیگل، سجادی، اسماعیلی هم در لیست وزرای پیشنهادی هستند، لیستی که ادعا میشود مورد تایید مقام معظم رهبری قرار گرفته است". ظاهرا منظور جلالی این بوده که اگر همه وزرای پیشنهادی به تایید رهبری رسیده پس چه نیازی به موافقت و مخالفت است. اما اگر نمایندگان حق دارند وزرای پیشنهادی را مورد ارزیابی قرار دهند قانون تفکیکی یا امتیازی برای وزرای خاص در نظر نگرفته است.
جلالی با اشاره به فعالیت خطیب در سمت مدیرکلی اطلاعات قم از سال ۷۰ گفت: توطئههای دشمن همزمان- البته نه به خاطر ایشان- شروع شد. حوزه غیر انقلابی هم آنتیتز انقلاب را داد. انتظار حوزه از خطیب پیش بینی، پیشگیری و شناسایی بود تا این نفوذ اعمال نشود.
وی با استناد به جملهای از مقام معظم رهبری در آبان ۸۹ مبنی بر اینکه دشمنان انقلاب با استفاده از کارشناسان ایرانی سیاستی را طراحی کردند، چون غیر از کارشناسان ایرانی به این نکته توجه نمیکردند و افراد طرف مشورتشان ایرانی بودند، افزود: حضرت آقا فرمودند این سیاستی بود که از قم آنتی تز انقلاب درست کنند همانطور که انقلاب از قم جوشید یک ضد انقلاب هم از قم به وجود بیاورند. بیگانگان نمیفهمیدند و آمریکاییها نمیتوانستند این حقیقت را تحلیل کنند و این را یک خودی، یک روحانی، یک آشنا و طبیعت روحانیت میتوانست بفهمد و این را به آنان یاد دادند و سعی کردند در قم زمینه را فراهم کنند. چون نمیخواهم از کسی اسم بیاورم اسم نمیآورم و عبور میکنم. خطیب ۱۲ سال از سال ۷۰ به صورت متوالی مدیرکل اطلاعات قم بود. اداره کل اطلاعات موظف بود با پیش بینی، پیشگیری و خشکاندن ریشههای آن جلوی این نطفه نامبارک را بگیرد.
نماینده مردم رفسنجان و انار یادآورشد: ارتباط هر دو بخش سنتی و سکولاریسم غربزده در قم میباشد و با توجه به ارتزاق مالی خارجی، اطلاعات نمیتواند در برابر آن پاسخگو نباشد. بودند و نقابی داشتند که هیچگاه صورت کریهشان معلوم نشد و بخشهای اطلاعاتی هم نقاب به صورت آنان کشیده اند. گروههای سکولار در قم دارای رفتار سیاسی مختلف و مقابله با اصل نظام و، ولی فقیه بوده و با شخصیتهای سیاسی مخالف نظام ارتباطاتی داشتهاند. تاسف آور است که در حال حاضر مجموعههای مختلف در پوشش ادیان و مذاهب در حوزه علمیه قم با لباس روحانیت شیعی رسماً سکولاریسم دینی، هرمنوتیک، نسبیگرایی و قرائتهای مختلف را مطرح میکنند و به تعبیر یکی از خاخامهای اسرائیل خدمتی که این مراکز به یهود کردهاند خاخامها نکردهاند. چرا از این امر پیشگیری نشد.
جلالی به حوادث سال ۸۸ و کم کاری خطیب هم اشاره کرد و گفت: عدهای در سال ۸۸ برای سقوط نظام اسلامی تلاش کردند. شما در دهه هشتاد به واسطه مسئولیت اشراف اطلاعاتی داشتید و نمایشگاه مهدویت و عرفانهای کاذب را برگزار کردید. نه تنها با آنان کاری نداشتید بلکه با زمینهسازی به طلابی که در قم باسواد و انقلابی بودند به خاطر انقلابی بودن میگفتید اینها بیسواد هستند و به مجلس خبرگان نروند و آنانی که سکولار بودند و از انقلاب حرف میزدند میگفتید اینها ملا و باسواد هستند و میتوانند برای کاندیداتوری مجلس خبرگان رهبری وارد شوند. البته آقای خطیب در قم بیکار نبود، به جای شناسایی این افراد، بچههای جبهه انقلابی را شناسایی و برای آنان پروندهسازی میشد و روانه دادسرا میشدند.
اما این نماینده مخالف چه گفته بود؟ حسین میرزایی نماینده مردم اصفهان با طرح این پرسش که آیا رهبر معظم انقلاب از بین گزینههای پیشنهادی برای وزارت اطلاعات آقای خطیب را برگزیده اند؟، اظهار کرد: اگر کسانی برخلاف واقع، تایید کسی را به حضرت آقا نسبت دهند گرفتار "ظن لایقدر" شدهاند. بعضی گفتند وقتی آقای رییسی لیست افراد پیشنهادی برای وزارت اطلاعات را محضر حضرت آقا عرضه داشتهاند معظم له انگشت خود را روی اسم آقای خطیب گذاشتند. بعضی گفتند سیره حضرت آقا معین کردن چهار وزیر اطلاعات، کشور، اطلاعات و خارجه است و بعضی هم سخن حق را گفتند که سیره رهبر معظم انقلاب درباره این چهار وزارتخانه آن است که اگر با فرد خاصی مخالف باشند نهی میفرمایند، اما در تایید شخص خاصی نظر نمیدهند. از آقای رییسی در این باره سوال شد او گفت حضرت آقا درباره خطیب و دیگر وزیران نظر خاصی نداشتند. تصدی صندلی وزارت اینقدر ارزش دارد که کسانی به نایب، ولی زمان خود نسبت دروغ میدهند تا نمایندگان را دچار خطای محاسباتی و تصمیم گیری کنند. اُف لک یا دنیا.
حجت الاسلام والمسلمین، وزیر پیشنهادی سید ابراهیم رئیسی برای وزارت اطلاعات، متولد سال ۱۳۴۰ است و حضور در درس خارج فقه مقام معظم رهبری و آیات عظام فاضل لنکرانی، مکارم شیرازی و مرحوم آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی، حضور و فعالیت در اطلاعات عملیات سپاه از سال ۱۳۵۹، فعالیت در وزارت اطلاعات با توجه به آشنایی با موضوعات اطلاعاتی و امنیتی، حضور در دفتر مقام معظم رهبری، ریاست اطلاعات استان قم، ریاست مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه و رییس حراست آستان قدس رضوی از جمله سوابق اجرایی، مدیریتی و فعالیتهای وی است.
از خود سید اسماعیل خطیب برنامه خاصی شنیده نشد، جز سخنانی که نشان میداد او در تراز مجلس و دولت انقلابی است و به نظر میرسید این ضرورت که به پرسشهای مخالفان پاسخ دهد را احساس نکرد و رای اعتماد خود را تضمینی میدانست. علاوه بر این آنچه از جلسه امروز رای اعتماد در مجلس شورای اسلامی میتوان دریافت این است که نه موافقان وزیر پیشنهادی دفاعیات قابل توجه و بر اساس برنامههای وزیر داشتند و نه مخالفت مخالفان آنچنان ریشهای و به نمایندگی از جامعه بود. بیش از موافقان صحبتهای مخالفان قابل توجه و تامل بود.