دبیر انجمن صنفی نمایشهای ویدیویی آنلاین گفت: متاسفانه در کشور ما سابقه نشان داده که رابطه خیلی خوبی میان نهادهای نظارتی و سیاستگذاری با پدیدههای جدید مثل VODها شکل نگرفته است.
دیدارنیوز ـ نشست خبری دبیر انجمن صنفی نمایشهای ویدیویی آنلاین (VOD, IPTV) پیش از ظهر شنبه، ۲۳ مرداد ماه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
محمدعلی یوسفیزاده رییس صنف شرکتهای ویدئوی برخط (آنلاین) در ابتدای مراسم گفت: قصد ما امروز آشنایی و ارتباط با انجمن است. با توجه به تغییر تکنولوژی تحولاتی در حال رخ دادن در این صنعت است بهتر دیدیم از نگاه جمعی صنف در راه ارائه خدمت به مردم استفاده کنیم.
وی ادامه داد: تحول زیادی در این صنعت بطور مداوم رقم میخورد و ما تصمیم گرفتیم با توجه به شرایط فرهنگی و اقلیمی خاص کشور ایران در استفاده از این تکنولوژیها و بیشتر تعاملی شدن سرویسها پایهای را برای توسعه آن داشته باشیم. نگاه ما این است که برنامهریزی صحیحی داشته باشیم و برهمین مبنا در این انجمن صنفی اتفاقهای مختلفی را بررسی کردیم، از جمله اینکه ما باید کنار هم باشیم و اعضای این صنف باید ایجاد سرویس را بررسی کنند تا پتانسیل بیشتری را کنار هم بیاوریم و برای رفع مشکلات با همت جمعی کار را پیش ببریم.
به گفته وی، کمیسیونهای زیر مجموعه مختلفی در انجمن درنظر گرفته شده است. همچنین بررسیهایی درباره مدیریت نرخگذاری و تعرفه گذاری با یک مدیر داینامیک و قابل تغییر در مدلهای مختلف تدارک دیده شده که در حال استفاده است.
او افزود: قرار ما بر این بود که ساختار انجمن مستقل باشد تا با مراجع ذیصلاح و صادر کنندگان مجوز ارتباط درستی داشته باشد و تصمیم براین شد که اهتمام دبیرخانه برای ارتباط و دفاع از مجموعه و تجمیع انرژی اعضا متمرکز باشد و در این راستا با آقای عسگرپور به توافق رسیدیم تا انچه را مدنظر داریم هدایت و مدیریت کنند تا بتوانیم سرعت رشد انجمن را بیشتر کنیم.
در ادامه نشست، دبیر انجمنهای صنفی شرکتهای نمایش ویدئویی برخط نیز گفت: برگزاری مراسم در چنین شرایطی که داریم، سخت است؛ شرایطی که خیلی از عزیزان را از دست دادیم، اما چارهای نیست و نمیشود زندگی را متوقف کرد.
محمدمهدی عسگرپور افزود: مخصوصاً این روزها که سریالهایی در «ویاودی»ها ساخته و پخش میشود، بحثهایی درباره آنها بوجود میآید. این صنف فعالیت جدی خود را به شکل رسمی آغاز کرده است. ما با تکنولوژی جدیدی مواجهیم، درست است ۱۰ سال از ظهور شبکه نمایش خانگی میگذرد، اما در اصل این انجمن نوظهور است. برخیها معتقدند این همان ادامه شبکه نمایش خانگی است و برخیها هم میگویند پدیده مستقلی است.
دبیر انجمنهای صنفی شرکتهای نمایش ویدئویی برخط ادامه داد: ابعاد مختلف این حوزه هنوز برای خود پلتفرمها مشخص نشده است. در کشور ما نشان داده شده رابطه خوبی بین بخشهای نظارتی با پدیدههای جدید وجود ندارد. الان مقطعی هستیم که ممکن است اختلاف نظرهایی در این باره شکل بگیرد.
عسگرپور در پاسخ به سوال خبرنگارها درباره رابطه صنف وی او دیها با ساترا و طرح صیانت از فضای مجازی گفت: در خیلی از نقاط دنیا ساختارهایی برای نظارت در نظر گرفته شده و ما هم به دنبال ساختارهای جهانی نرفتیم. توجه به آن ساختارها بد نیست البته ویژگیهایی در مراودات ما وجود دارد و آن بخش را به ما نشان میدهند و مابقیاش را نشانمان نمیدهند و تازه متوجه میشویم وزارت فرهنگ ندارند. ما با پدیدهای مواجهیم که هنوز ابعادش روشن نشده است و طبیعی است. اما فکر میکنم پاسخ سادهای نسبت به مسئله پیچیده داده شده است.
وی افزود: ما تنها کشوری هستیم که تلویزیون ما کاملاً دولتی است. در چنین کشوری که مونوپلی (انحصار) جدی وجود دارد ساختار خاص خود را هم دارد. این ساختار به روز هم نشده است و این را به عنوان برنامه ساز و سریال ساز میگویم. نکته اینجا است که این جریان که عهدهداری مجموعه خودش برایش سخت شده، آیا توان اداره مجموعه دیگری هم دارد؟ و این سوال اصلی است و ممکن است سوءتفاهم بوجود بیاورد و مشخص است که شما دچار اختلاف خواهید شد.
دبیر انجمنهای صنفی شرکتهای نمایش ویدئویی برخط ادامه داد: هر سازمانی که چنین موضوعاتی داشته باشد به چالش برمی خورد. این موضوعی است که سالهای سال در دنیا درباره آن بحث شده است. اینجا مباحث زیرمجموعه ماجراهای سیاسی امنیتی قرار میگیرد.
وی مدعی شد: اینکه گفتم زورمان به ساترا نمیرسد بحث مالی بزای بازبینی آثار بود و اینکه گفتند برای بازبینی پول دریافت میکنند. اینجا خزانه صداوسیما است و احتمالا مفاسدی را هم خواهد داشت. ممیزی در کشور ما انتها ندارد. اولین اتفاقی که میافتد میگویند ما برای کمک به شما آمدیم و بعد برخی آثار منتشر میشود که میگویند مگر قرار نبود نظارت کنید؟ باز ممکن است برآورده نشود. باز این فشار منتقل میشود و به جایی میرسیم که مثل دهه ۶۰ تست گریمها را باید ببینند. ممیزی شنزاری است که گسترش پیدا میکند و ما باید در این نهاد صنفی از این موضوع مراقبت کنیم. اگر این ممیزیها بشود مثل آثار در تلویزیون دیگر انگیزهای برای مردم باقی نمیماند که بخواهند سریالهای وی او دیها را ببینند و میروند سمت ماهواره.
بحثمان با دوستان ممیزی همین است.