تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...

انقراض اسکناس در آینده نزدیک/ بیت‌کوین به اقتصاد ایران کمک خواهد کرد؟

با بالا گرفتن تب ارز‌های دیجیتالی، بسیاری از کشور‌ها به سمت استفاده از پتانسیل آن‌ها رفته اند که در این بین برخی از بانک‌های مرکزی در مراحل پایانی رونمایی از ارز دیجیتالی ملی خود هستند و برخی نیز به دنبال قانونی اعلام شدن بیت‌کوین و سایر ارز‌های دیجیتالی به عنوان ابزار‌های پرداخت رسمی هستند.

کد خبر: ۱۰۴۲۰۰
۱۰:۱۱ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۰

انقراض اسکناس و کمک بیت‌کوین به اقتصاد ایران

دیدارنیوز ـ در رابطه با رویکرد نهاد‌های رسمی با رمزارزها، استیو هانکه، استاد اقتصاد کاربردی دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور آمریکا و یکی از متخصصان مطرح جهانی در حوزه هیات‌های ارزی (نهادی که وظیفه حفظ برابری ارزش پول ملی در برابر دیگر ارز‌ها را بر عهده دارد) اظهار کرد: ارز‌های دیجیتالی علاوه بر محاسن خود دارای مخاطرات زیادی نیز هستند که نباید نادیده گرفته شوند.

آیا پذیرش ارز‌های دیجتالی (به عنوان ابزار رسمی پرداخت) کمکی به اقتصاد ایران خواهد کرد؟

استیو هانکه معتقد است تنها چیزی که در مقطع فعلی به اقتصاد ایران کمک خواهد کرد، راه اندازی یک هیات ارزی است که با یک پشتوانه نیرومند نظیر به طلا اقدام به انتشار اسکناس کند. به گفته هانکه، حتی در صورت پذیرش ارز‌های دیجیتالی فعلی توسط ایران، این مساله کمکی به اقتصاد این کشور نخواهد کرد.

دلیل اقبال دولت‌های آمریکای لاتین به رمزارز‌ها

طبق اعلام منابع خبری، تلاش‌هایی توسط برخی قانون گذاران در پاراگوئه و اروگوئه در جریان است تا بیت کوین و سایر ارز‌های دیجیتالی به عنوان ابزار پرداخت رسمی شناخته شوند. پیشتر نیز السالوادور، بیتک وین را به عنوان ارز رسمی این کشور پذیرفته بود. هانکه در رابطه با دلیل اقبال کشور‌های آمریکای لاتین به رمزارز‌ها گفت: کشور‌های این منطقه به طور تاریخی یا واحد‌های پول ملی بی ارزشی داشته اند یا مانند پاناما، اکوادور و السالوادور، دلار را به عنوان پول رسمی خود پذیرفته اند. طرفداران ارز‌های دیجیتالی در این کشور‌ها معتقدند این ارز‌ها بهتر از پول‌های ملی یا دلار هستند که صحت این فرضیه با پرسش‌های اساسی مواجه است. در طرف دیگر می‌دانیم که پذیرش دلار به عناون واحد پول رسمی خیلی خوب جواب خواهد داد. برای مثال در السالوادور که از سال ۲۰۰۱ دلار را انتخاب کرد، متوسط نرخ تورم سالانه حدود دو درصد بوده است که تقریبا معادل تورم سالانه آمریکا و کمترین متوسط تورم در آمریکای لاتین بوده است. در نتیجه ترجیح آن‌ها استفاده از دلار است نه ارز‌های ملی و نه ارز‌های دیجیتالی.

مخاطرات رمزارز‌ها

این استاد اقتصاد در رابطه با مخاطرات پذیرش ارز‌های دیجیتالی به عنوان ابزار رسمی پرداخت خاطرنشان کرد: بزرگ‌ترین ریسک چنین کاری، عدم انطباق با قوانین کارگروه ویژه اقدام مالی است چرا که نادیده گرفتن قوانین می‌تواند منجر به تحریم‌هایی شود. مثلا در کشور‌هایی که ارز‌های دیجیتالی را به عنوان پول ملی خود بپذیرند، استاندارد ضرورت شناخته شدن طرفین معامله نادیده گرفته می‌شود. در نتیجه آن‌ها ممکن است وارد لیست سیاه FATF شده و توسط اعضا تحریم شوند.

هانکه افزود: ریسک دیگر مربوط به چنین اقدامی آن است که شاهد وقوع پولشویی و جرایم مالی زیادی خواهیم بود. برای مثال، استفاده از بیتکوین در فعالیت‌های مجرمانه امر رایجی است و نتایج یک تحقیق نشان داده ۴۶ درصد تراکنشات مرتبط با بیتکوین مربوط به فعالیت‌های مجرمانه بوده است.

هانکه در نهایت این نکته را متذکر شد که به نظرش، اسکناس‌ها و شکل‌های سنتی پول دستکم در آینده‌ای نزدیک منقرض نخواهند شد.

این اقتصاددان آمریکایی سابقه مشاوره اقتصادی به پنج کشور بلغارستان، صربستان، ونزوئلا، اندونزی و قزاقستان را در کارنامه دارد و اکنون عضو اندیشکده کاتو است.

منبع: ایسنا
برچسب ها: بیت کوین
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی