تیتر امروز

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

این صد و چهل و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
شیرین هانتر: بزرگترین خطر این است که تهران فکر کند؛ مسئله نظامی آمریکا درباره ایران منتفی است/ تهران باید مستقیما و بدون واسطه با واشینگتن مذاکره کند/ نباید بگذاریم که نتانیاهو تنها کسی باشد که شرایط خاورمیانه را برای ترامپ تعریف می‌کند
گفت و گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با استاد پیشین دانشگاه جرج تاون از واشینگتن

شیرین هانتر: بزرگترین خطر این است که تهران فکر کند؛ مسئله نظامی آمریکا درباره ایران منتفی است/ تهران باید مستقیما و بدون واسطه با واشینگتن مذاکره کند/ نباید بگذاریم که نتانیاهو تنها کسی باشد که شرایط خاورمیانه را برای ترامپ تعریف می‌کند

دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» به سراغ شیرین هانتر، استاد برجسته و پیشین دانشگاه جرج تاون و تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی رفته و موضوعات مختلف از تحولات ونزوئلا، سند ملی ایالات متحده، مذاکره ایران...
مهدی پازوکی: مذاکره یعنی تسلیم، تفکر اسراییلی‌هاست که تندرو‌ها آن را بیان می‌کنند/ حدادعادل با مصوبه تثبیت قیمت بنزین گفت به مردم عیدی دادم!/ طرفداران وفاق بانیان وضع موجود هستند
گفت و گوی دیدار در برنامه تیتر با یک اقتصاددان و استاد دانشگاه

مهدی پازوکی: مذاکره یعنی تسلیم، تفکر اسراییلی‌هاست که تندرو‌ها آن را بیان می‌کنند/ حدادعادل با مصوبه تثبیت قیمت بنزین گفت به مردم عیدی دادم!/ طرفداران وفاق بانیان وضع موجود هستند

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان مهدی پازوکی استاد دانشگاه و اقتصاددان بود؛ در این برنامه تخصصی درباره دلایل افزایش قیمت ارز و بحران‌های اقتصادی صحبت شد، ببینید و بخوانید.

ربیعی: دفاع از حقیقت در کوران اخبار جعلی وظیفه خبرنگاران است

سخنگوی دولت دوازدهم در یادداشتی به مناسبت روز خبرنگار نوشت: امسال روز خبرنگار را در حالی گرامی می‌داریم که عزیزانی چون روح الله رجایی، علی اکرمی، سهیل گوهری، مهشاد کریمی و ریحانه یاسینی در میان ما حضور ندارند.

کد خبر: ۱۰۳۹۹۴
۰۹:۱۸ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۰

ربیعی

دیدارنیوز - علی ربیعی استاد دانشگاه و پژوهشگر علوم اجتماعی در یادداشت خود به مناسبت روز خبرنگار نوشت:

«سالروز گرامیداشت روز خبرنگار ۱۴۰۰ هم رسید. سالی پر از رخدادهای تلخ و شیرین؛ فراز و نشیب‌ها و جهانی پر از تلاطم و ایرانی مملو از تحولات سریعی که بخشی از آنها دیده شد و بخشی هم از آنها دیده نشد را پشت سر گذاشتیم.

تحولات بین الملل همچنان سایه‌ای بر زندگی ایرانی دارد. تحریم و کرونا و خشکسالی در کنار تحولات سیاسی نیز زندگی ایرانیان را متاثر ساخته است و در این میان بر تحول سیاسی انتقال قدرت، اولین روز خبرنگار با دولت سیزدهم را در پیش رو داریم.

بی‌تردید جامعه ایران با هر طبقه بندی و گروه بندی بیش از دوره‌های دیگر نیازمند خواندن و شنیدنی است که زمینه شناخت عمیق و صحیح از روندها و رویدادها را فراهم سازد و در گام بعدی بستری برای ریشه یابی و فایق آمدن بر چالش‌ها و مشکلات تدارک ببیند.

برخی می‌گویند که در سال‌های اخیر وارد عصر پسا حقیقت شده‌ایم که در آن مرزهای بین حقیقت و جعل فرو ریخته است. در این دوران رسالت خبرنگاران نه تنها به پایان نرسیده بلکه فصل تازه‌ای را آغاز کرده که مستلزم اقدام و شجاعتی بیش از گذشته برای پیروزی در جنگ روایتها و دفاع از حقیقت هست.

خبرنگاران ما از یک سو با تحریم‌های یکجانبه و از طرف دیگر با پاندمی کرونا مواجه بوده و هستند و نیز موج سنگین و بی‌سابقه‌ای از اخبار جعلی در یک جنگ روانی کم سابقه علیه مردم ایران به راه افتاد. دفاع از حقیقت در کوران اخبار جعلی و روایت سازی‌های دروغین وظیفه سنگینی بود که خبرنگاران در این دوران به دوش دارند.

این در شرایطی بود که برخی از رسانه‌های بزرگ و پرهزینه متاسفانه بدلیل عدم شناخت کافی از مسایل و سرشت جنگ روایت‌ها در این دوران پرفشار و توجه به اهداف کوتاه مدت سیاسی داخلی، توانایی تشخیص خود را برای قرار گرفتن در سمت درست این نبرد روایت‌ها از دست دادند. بار این مسئولیت را خبرنگاران با قلم و عکاسانی با دوربین در تحریریه‌های کوچک و با فشارهای متعدد و اقتصادی و امنیت شغلی بر عهده گرفتند.

در این سالها اتقافات میمونی رخ داد. در حالی که سالها از نسل روزنامه نگاران مولف گذشته بود اما این روزها با روزنامه نگارانی آشنا شدیم که نوشته‌هایشان در جامعه و میان مردم دیده و شنیده می‌شود.
فضای مجازی و رسانه‌های نوین را روزنامه نگاران صاحب قلم رونق جدیدی بخشیده‌اند و روح تازه‌ای به عرصه خبر داده اند.

البته جای تاسف است که رسانه‌هایی با سرمایه‌های ملی با عدم شناخت و کوتاه مدت بینی خود فاقد خلاقیت و رشد شدند و در نتیجه افراد و جریانهایی که بتوانند چشم‌ها و گوشها را به داخل حفظ کنند نبودیم. و باز هم تحریریه‌های کوچک و خبرنگاران پررنج در کنار مردم ماندند و نوشتند.

با رشد انفجاری فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی با پدیده نسلی از خبرنگاران بی‌رسانه روبرو شدیم که باید حضور آنها را هم به فال نیک بگیریم و تلاش‌های آنها را نیز باید گرامی داشت.
به رغم همه کاستی‌ها و برخی اختلافات همه اهالی رسانه باید از نهاد رسانه حفاظت کنند و آن را زنده نگه دارند. در راستای حفظ دستاوردهای نهادهای مدنی باید از مطبوعات حفاظت کرد.

روز خبرنگار یادآور از دست دادن‌های عزیزانمان نیز هست. امسال روز خبرنگار را در حالی گرامی می‌داریم که عزیزانی چون روح الله رجایی، علی اکرمی، سهیل گوهری، مهشاد کریمی، ریحانه یاسینی و اسامی عزیزانی دیگر که در یادم نمانده است، در میان ما حضور ندارند. نام و یادشان گرامی باد.

روز خبرنگار را به امید روزهای پر از روشنایی، امید و زندگی بهتر برای همه ایرانیان و خبرنگاران عزیز تبریک می‌گویم.»

منبع: ایسنا
برچسب ها: علی ربیعی
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۰۷ دی
امروز يکشنبه ۰۷ دی
امروز يکشنبه ۰۷ دی
امروز يکشنبه ۰۷ دی