تیتر امروز

اقتصاددانان به پزشکیان: بودجه نهادهای فاقد نقش عمومی را حذف کنید/ شرايط تعلیق یا انجماد مذاکرات؟/ جو متشنج دانشگاه با حضور رئیس جمهور
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اقتصاددانان به پزشکیان: بودجه نهادهای فاقد نقش عمومی را حذف کنید/ شرايط تعلیق یا انجماد مذاکرات؟/ جو متشنج دانشگاه با حضور رئیس جمهور

این صد و سی و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱۷ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «پشت صحنه» با رئیس پیشین سازمان ملی جوانان

رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید

دیدارنیوز در برنامه «پشت صحنه» این بار میزبان رحیم عبادی، رئیس پیشین سازمان ملی جوانان بود. او معتقد است نسلی که روزی مخاطب سازمان ملی جوانان بود، امروز به میانسالی رسیده است.
علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی

علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد

«تیتر» در یکی دیگر از سری برنامه‌های خود و با توجه به اهمیت افزایش قیمت بنزین به سراغ یکی از نمایندگان پیشین مجلس و عضو کمیسیون انرژی رفت تا در مورد قیمت بنزین حقایق را برای مردم بگوید.

قرص کرونا به بازار می‌آید

محققان سوئدی در حال آزمایش یک واکسن استنشاقی برای مبارزه با کووید-۱۹ هستند. اینگمو اندرسون، شیمیدان مطرح سوئدی در آزمایشگاه‌های دهکده مدیکون که یکی از بزرگ‌ترین پارک‌های علم و فناوری سوئد است، یک ماده استنشاق پلاستیکی نازک به اندازه نصف یک جعبه کبریت را ابداع کرده است که می‌تواند انقلابی در واکسن‌های کووید-۱۹ باشد.

کد خبر: ۱۰۲۳۲۰
۱۰:۱۸ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۰

قرص کرونا به بازار می‌آید

دیدارنیوز ـ تیم وی امیدوار است که این محصول کوچک بتواند نقش مهمی در مبارزه جهانی با ویروس کرونا داشته باشد و به مردم اجازه دهد نسخه‌های پودری واکسن‌های آینده را در خانه مصرف کنند. این کار حتی ممکن است مصرف واکسن کرونا به شکل قرص را هم مهیا کند.

یوهان وابورگ، مدیرعامل این شرکت، که معمولا دستگاه‌های استنشاقی را برای بیماران مبتلا به آسم تولید می‌کند، می‌گوید: تولید این نوع واکسن آسان و ارزان است. کافی است لایه پلاستیکی نازک را از روی آن بردارید تا دستگاه استنشاق واکسن فعال شود و سپس آن را در دهان خود قرار دهید و دم و بازدم عمیق انجام دهید تا واکسن وارد بدن شود.

این شرکت به نام Iconovo با یک شرکت تحقیقاتی در زمینه ایمنی‌شناسی در استکهلم به نام ISR همکاری می‌کند که قبلا یک واکسن پودر خشک علیه کووید-۱۹تولید کرده است. واکسن از پروتئین‌های تولید شده توسط ویروس کووید-۱۹ استفاده می‌کند که برخلاف سایر پلتفرم‌های استفاده شده توسط واکسن‌های فایزر، مدرنا و آسترازنکا است و می‌تواند تا دمای ۴۰ درجه سانتی‌گراد را تحمل کند. تحمل دمایی در واقع یک تفاوت عمده با شرایط لازم برای ذخیره واکسن‌های رایج ویروس کروناست که توسط سازمان بهداشت جهانی تأیید شده‌اند و همه به‌صورت مایع هستند.

واکسن‌های فعلی قبل از انتقال به یخچال باید در ویال‌های شیشه‌ای مقاوم در دمای پایین منفی ۷۰ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود، در غیراین‌صورت کارایی خود را از دست می‌دهند.

اولا وینکوئیست، بنیانگذار استارت‌آپ ISR و استاد ایمونولوژی در انستیتوی کارولینسکا، می‌گوید: نقطه عطف واکسن پودری این است که شما می‌توانید آن را خیلی راحت و بدون زنجیره سرما توزیع کنید و بدون نیاز به ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی، در اختیار مردم قرار دهید.

این شرکت هم‌اکنون واکسن‌های خود را روی نسخه‌های مختلف ویروس کرونا ازجمله بتا (آفریقای جنوبی) و آلفا (انگلیس) آزمایش می‌کند. باور سازندگان این است که می‌تواند به‌ویژه در سرعت بخشیدن به واکسیناسیون در آفریقا، جایی که هم‌اکنون هیچ تولیدکننده واکسن داخلی ندارند و آب و هوای گرم و منابع محدود برق باعث ایجاد چالش‌های اساسی در هنگام ذخیره‌سازی و تحویل واکسن‌های فعلی کووید-۱۹ شده است، مفید واقع شود.

اگرچه شرکت‌های ISR و Iconovo بودجه کافی برای شروع مطالعات انسانی در ۲ ماه آینده را جمع‌آوری کرده‌اند، اما این واکسن تاکنون فقط روی موش‌ها آزمایش شده است. اما در جامعه پزشکی درباره آن خوش‌بینی وجود دارد و اگر واکسن‌های پودری مانند واکسیناسیون فعلی موفقیت آمیز باشد، می‌تواند در پاسخ جهانی به بیماری همه گیر ویروس کرونا انقلابی ایجاد کند و همچنین ذخیره و توزیع واکسن سایر بیماری‌ها را آسان کند.

برچسب ها: کرونا
ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر
امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر
امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر
امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر