تیتر امروز

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...

۱۵ نکته‌ای که باید موقع خوردن چای رعایت کنید

چای یکی از نوشیدنی‌های محبوب است که افراد بسیار زیادی آن را مصرف می‌کنند، اما نکته مهم این است که اغلب افراد در موقع خوردن چای اشتباهاتی را مرتکب می‌شوند!

کد خبر: ۱۰۲۲۶۳
۱۷:۲۰ - ۰۴ مرداد ۱۴۰۰

نکات مهم برای خوردن چای

دیدارنیوز ـ چای یکی از پرطرفدارترین و پر مصرف‌ترین نوشیدنی‌ها در جهان است که انواع مختلفی دارد. این نوشیدنی گرم آرامش بخش بوده و خستگی را از تن بیرون می‌کند. چای اگر در حد طبیعی و در زمان مناسبی مصرف شود، خواص درمانی زیادی داشته و برای سلامتی مفید است. متاسفانه بسیاری از افراد اشتباهات زیادی را هنگام نوشیدن چای مرتکب می‌شوند که بسیار آسیب زا است و از فواید این نوشیدنی ارزشمند می‌کاهد.

۱.چای کهنه دم

چای کهنه دم، به سرعت ویتامین‌ها و سایر مواد مغذی خود را از دست می‌دهد و برای نوشیدن مناسب نیست، اما به عنوان یک عامل خارجی برای اهداف درمانی استفاده می‌شود. برای مثال می‌تواند به عنوان دهانشویه، برای تسکین درد زبان، درمان التهاب دهان یا خونریزی لثه استفاده شود و یا می‌توان آن را روی پوست آسیب دیده یا ملتهب قرار داد. چایی که یک روز قبل آماده شده است، نه تنها به دلیل اکسیداسیون ارزش غذایی خود را از دست می‌دهد بلکه ممکن است مورد حمله باکتری‌ها قرار بگیرد.

۲. چای داغ داغ ننوشید

به گفته پزشکانی که این مشکل را در کشور‌های مختلف بررسی کرده اند، دمای بسیار گرم آب می‌تواند گلو، مری و معده شما را تحریک یا حتی صدمه بزند، خصوصاً در صورت استفاده طولانی مدت. دمای مناسب آب برای چای ۶۲ درجه سانتیگراد (یا ۱۴۴ فارنهایت) است، به این معنی که پس از رسیدن آب به نقطه جوش ۱۰۰ درجه سانتیگراد (یا ۲۱۲ فارنهایت)، باید چند دقیقه صبر کنید تا آن را روی چای خود بریزید و میل کنید.

۳. از نوشیدن چای طعم دار خودداری کنید

پژوهشگران در چای‌هایی با طعم مرکبات آثاری از فلز‌های سرب و آلومینیوم را یافتند. وجود این مواد در چای باعث بروز مشکلات قلبی و کلیوی و حتی به وجود آمدن مشکلاتی در سیستم تولید مثل می‌شود. چای‌های کیسه‌ای که با مرکبات طعم دار شده اند نیز دارای آلومینیوم، سرب و گا‌ها کادمیوم هستند.

۴. چای خیلی غلیظ و پررنگ ننوشید

مقدار زیاد کافئین و تانن موجود در چای غلیظ ممکن است باعث سردرد و بی خوابی شود، علاوه بر این، به سادگی طعم آن قابل تحمل نیست و کمتر کسی میتواند بگوید، چای پررنگ را با لذت می‌نوشد.

۵. چای ارزان نخرید

تحقیقات نشان داده است که چای‌های ارزان قیمت بیشتر به دندان‌ها آسیب می‌رسانند، زیرا میزان فلوراید در آن‌ها بسیار زیاد است و در چای‌های گرانقیمت و با کیفیت فلوراید کمتری وجود دارد که این تنها به دلیل مراحل کاشت و برداشت این چای‌ها می‌تواند باشد که زیر نظر بهداشت و قوانین سختگیرانه است.

۶. قبل از خواب چای ننوشید

نوشیدن چای قبل از خواب می‌تواند جریان خون و ضربان قلب را افزایش دهد و منجر به هیجان زده و پر انرژی شدن مغز و سیستم عصبی و بی خوابی گردد پس اگر می‌خواهید به طور آگاهانه در شب‌ها بیدار بمانید، چای بنوشید.

۷. چای کیسه‌ای مصرف نکنید

اغلب چای‌های کیسه‌ای دارای اسانس و رنگ‌های شیمیایی هستند که این رنگ‌ها می‌توانند بدن انسان را با بیماری‌ها و مشکلات گوناگون مانند زخم معده، خستگی، یبوست، سردرد و تولید سموم خطرناک و بروز انواع سرطان‌ها مواجه کنند. در تولید چای کیسه‌ای از برگ کامل چای استفاده نمی‌شود و به جای آن خاک چای در کیسه‌ها قرار داده می‌شود، بنابراین می‌توان از این نوع چای به عنوان چای کهنه یاد کرد. پر رنگ شدن چای کیسه‌ای در آب جوش در کمتر از سی ثانیه به دلیل نامرغوب بودن آن است.

۸. برای کمک به بلعیدن دارو‌ها از چای استفاده نکنید

یکی از عادات کاملا اشتباه در مصرف چای، استفاده از آن به عنوان مایعی برای بلعیدن داروست که کاری بسیار نادرست است. تانن موجود در چای می‌تواند جذب دارو را کاهش داده و برخی از خواص آن را از بین ببرد.

۹. قبل از غذا چای ننوشید

چای مصرف شده قبل از غذا منجر به رقت بزاق می‌شود و قدرت چشایی شما را ضعیف کند و بر توانایی شما برای لذت بردن از طعم‌های دیگر در وعده غذایی تأثیر منفی بگذارد. نوشیدن چای قبل از غذا همچنین برای هضم غذا مفید نیست. اگر واقعاً می‌خواهید قبل از غذا چای بخورید حداقل نیم ساعت یا بیشتر قبل از غذا فنجان خود را تمام کنید.

۱۰. بلافاصله بعد از غذا چای ننوشید

همانطور که می‌دانید، هر نوع نوشیدنی، از جمله چای، بلافاصله بعد از خوردن غذا، غلظت آب معده را کاهش داده، هضم را کند و کل سیستم گوارش را مختل می‌کند. از طرفی اسید تاننیک موجود در چای ممکن است بر جذب مناسب پروتئین و آهن در غذا تأثیر بگذارد؛ بنابراین بهتر است قبل از برداشتن مجدد لیوان چای، ۲۰-۳۰ دقیقه بعد از غذا صبر کنید یا اگر می‌خواهید از چای خود لذت ببرید، حدود یک ساعت صبر کنید.

۱۱. از نوشیدن چای با معده خالی خودداری کنید

خاصیت اسیدی چای می‌تواند معده خالی شما را ناراحت کرده و باعث حالت تهوع و احساس بیماری شود. این مسئله به ویژه در صورت بروز مشکلات گوارشی یا معده‌ای مانند زخم یا ریفلاکس اسید بسیار به چشم میخورد.

۱۲. از نوشیدن چای سرد خودداری کنید

مانند چای داغ، مصرف چای سرد هم عوارضی دارد. چای سرد می‌تواند گردش انرژی شما را راکد کرده و به طور بالقوه بلغم در بدن تولید کند.

۱۳. از جوشاندن یا دم کشیدن چای به مدت طولانی خودداری کنید

اگر چای خود را به مدت طولانی جوشانده یا به مدت طولانی دم کنید، نه تنها شفافیت و عطر چای خود را از دست می‌دهید بلکه ارزش غذایی آن را نیز به دلیل اثر اکسیداسیون از بین خواهد رفت.

۱۴. از رقیق شدن زیاد چای خودداری کنید

هنگام آماده کردن چای، به غلظت آن توجه کنید و تعادل بین آب و چای را رعایت کنید تا نه چای آماده‌ی شده شما بسیار غلیظ باشد و نه بسیار سبک و بی فایده.

۱۵. بیش از حد چای ننوشید

نوشیدن متعادل چای با فوایدی برای بدن به همراه است، اما نوشیدن زیاد چای یعنی بیش از سه تا ۴ فنجان می‌تواند با عوارض جانبی منفی مانند کاهش جذب آهن، افزایش استرس، خواب بی کیفیت و بیقراری، حالت تهوع، سوزش سر دل، سردرد و وابستگی به کافئین همراه باشد. چای سیاه کافئین بیشتری داشته و هرچه زمان دم کشیدن چای بیشتر باشد، مقدار کافئین افزایش می‌یابد.

منبع: شفقنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی