یوسف کرمی یکی از تکواندوکاران به نام تیم ملی ایران در دو دوره حضور در المپیک یک بار با مدال به ایران برگشت و یک بار دست خالی و یک حذف تلخ.
دیدارنیوز - یوسف کرمی تکواندوکار اسبق تیم ملی ایران سابقه حضور در دو دوره بازیهای المپیک را دارد که یک دوره روی سکو رفت و در دوره بعد دست خالی برگشت.
او در مهد المپیک یعنی آتن در جایگاه سوم قرار گرفت و مدال نقره را به گردن آویخت. با وجود اینکه کرمی در اولین حضورش با مدال برگشت، اما خیلی از نتیجه راضی نبود و درباره شکستن در نیمه نهایی مقابل حریف آمریکایی گفت: از ایران که میخواستیم برویم آتن میگفتیم طلا میگیریم هادی که گرفت من ماندم. شب مسابقه هم حالم خوب بود، خوب خوابیدم، ولی از صبح که رفتم سالن احساس خوبی نداشتم، انگار اصلاً دوست نداشتم توی المپیک بازی کنم. نه استرس داشتم نه از حریف میترسیدم نه جوگیر شده بودم.
کرمی همان طور که در آن زمان شرایط روحی و روانی را در کنار وضعیت جسمانی برای موفقیت در المپیک لازم میدانست بعد از گشت ۱۷ سال هنوز هم شرایط روانی ورزشکار را از همه چیز مهمتر میداند.
*یوسف کرمی سابقه حضور در دو المپیک را دارد. چرا تا این حد شرایط بازیها با دیگر مسابقات متفاوت است؟
طبیعی است که بازیهای المپیک شرایط متفاوت تری نسبت به مسابقات دیگر دارد؛ به این خاطر که فشار روحی روانی زیادی روی وزشکار است. مدال یک نفر روی رنکینگ تیم تاثیر دارد و باعث میشود از لحاظ روحی تحت فشار باشند. ضمن اینکه جو المپیک متفاوتتر از هر مسابقه دیگری است.
*درواقع معتقد هستی که ورزشکاران تحت تاثیر جو قرار میگیرند؟
وقتی وارد دهکده میشوید یک سری از ورزشکاران بزرگ دنیا را میبینید که شاید دیدن آنها برای خیلیها آرزو باشد و این باعث میشود کمی از حال و هوای مسابقه خارج شوید.
*بهترین راه برای رفع چنین شرایطی برای ورزشکاران که میتواند مانع مهمی برای رسیدن به موفقیت شان باشد چیست؟
به نظرم کسانی که میخواهند در المپیک موفق باشند باید از لحاظ روحی هم آماده باشند. اگر ورزشکاری فقط از لحاظ جسمی مهیای بازیها باشد کار برایش سخت میشود.
*در سالهای اخیر بارها از لزوم حضور روانشناس کنار ورزشکاران صحبت به میان آمده، اما هیچ وقت این موضوع عملی نشده است و بارها شاهد ایجاد مشکلات روانی برای ورزشکاران در میدانهای مهم بودیم.
ما هیچ وقت از متخصصان استفاده نکردیم و آسیبش را هم دیدیم. همیشه یک هفته ۱۰ روز مانده به مسابقات یک روانشناس کنار تیم میگذاریم، اما این اصلا سازگاری ندارد و حتی به نظر من مشکل ساز هم میشود و از جهات دیگر ورزشکاران آسیب میبینند.
*چه پیش بینی از نتایج کاروان ایران به خصوص تکواندو کاران در المپیک ۲۰۲۰ دارید؟
بچههای المپیکی تکواندو جزو بهترینهای ایران هستند و مطمئن هستم اگر با همه مصائبی که وجود دارد کنار بیایند میتوانند بهترین نتایج را بگیرند چرا که تکواندو ایران جزو بهترینهای جهان بوده و میتوانیم شاهد افتخارآفرینی تکواندو باشیم. برای همه ایرانیها آرزوی موفقیت میکنم و امیدوارم همه افتخار افرین باشند
*جالبترین خاطره ات از حضور در مسابقات مهم چیست؟
میتوانم بگویم که ژیمناستها و شناگرهای کم سن چینی صبح به سالن مسابقات میرفتند و شب با کلی مدال که گردنشان بود به دهکده برمی گشتند. این برای ما جالب بود و به نوعی حالمان گرفته میشد که یک فرد میتواند با این سن و سال این تعداد مدال بگیرد، اما یکی از آن مدالها آرزوی خیلی از کشورها بود و این از جذابیتهای المپیک بود.