تیتر امروز

کامبک قاطعانه ترامپ به کاخ سفید/ واکنش ایران به نتیجه انتخابات آمریکا/ دختر دانشجوی علوم و تحقیقات کجاست؟
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

کامبک قاطعانه ترامپ به کاخ سفید/ واکنش ایران به نتیجه انتخابات آمریکا/ دختر دانشجوی علوم و تحقیقات کجاست؟

این چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
دونالد ترامپ رسما رئیس‌جمهور آمریکا شد/ گفتگوی ترامپ و نتانیاهو در مورد ایران
نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

دونالد ترامپ رسما رئیس‌جمهور آمریکا شد/ گفتگوی ترامپ و نتانیاهو در مورد ایران

در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوری‌خواه با کسب ۲۷۷ رای الکترال به عنوان چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا تعیین شد و کامالا هریس نامزد حزب دموکرات، با ۲۲۴ رای الکترال...
ترامپ در قامت چهل و هفتمین رئیس‌جمهور به کاخ سفید بازگشت/ مجیدی: انتخاب ترامپ، خطری جدی برای تهران خواهد بود/ خدایی: پیروزی جمهوری‌خواهان، خبری خوش برای پوتین است
تحلیلگران ارشد مسائل بین‌الملل در گفتگو با «دیدارنیوز» بررسی کردند؛

ترامپ در قامت چهل و هفتمین رئیس‌جمهور به کاخ سفید بازگشت/ مجیدی: انتخاب ترامپ، خطری جدی برای تهران خواهد بود/ خدایی: پیروزی جمهوری‌خواهان، خبری خوش برای پوتین است

انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده با رقابتی تنگاتنگ بین ترامپ و هریس از اولین ساعات پنجم نوامبر آغاز شده و در نهایت با بازگشت ترامپ به کاخ سفید به ایستگاه پایانی خود رسید. با دو تن از کارشناسان...

ماجرای قطع رابطه سیاسی ایران با فرانسه

۲۶ تیر ۱۳۶۶ رابطه سیاسی ایران با فرانسه قطع شد؛ یک اقدام شایسته اما دیرهنگام که با توجه به حمایت‌های عجیب و بی‌شائبه فرانسه از کشور متجاوز عراق، باید خیلی قبل‌تر از آن صورت می‌پذیرفت.

کد خبر: ۱۰۰۹۶۴
۰۹:۳۹ - ۲۷ تير ۱۴۰۰

ماجرای قطع رابطه سیاسی ایران با فرانسه

دیدارنیوز - روزنامه «جوان» در ادامه نوشت: در سالگرد این واقعه، مروری بر کمک‌های فرانسه به صدام عفلقی را پیش رو دارید.

آن چیزی که هر ایرانی باید از تاریخ دفاع مقدس بداند و درس بگیرد، توجه عجیب فرانسوی‌ها به جنگ تحمیل‌شده عراق علیه ایران بود. این کشور که آن موقع یک قدرت درجه دو جهانی به شمار می‌رفت و جزء بلوک غرب بود، برای کشوری چون عراق که جزء بلوک شرق بود، سنگ تمام گذاشت و آنچنان در این مسیر پیش رفت که باعث تعجب همگان شد. فرانسوی‌ها طی جنگ تحمیلی در کنار ابرقدرتی چون شوروی، بیشترین کمک‌های تسلیحاتی را به عراق ارائه دادند.

فروش ۱۳۷ فروند میراژ F۱ توسط فرانسه به عراق که دو سال قبل از جنگ به امضا رسیده بود، همزمان با عملیات رمضان و ورود ایران به خاک عراق با جدیت بیشتری دنبال شد. پیش از آن، فرانسه به دلیل مواضع عراق در ضدیت با اسرائیل و غرب، فروش این جنگنده‌ها را به حالت تعلیق درآورده بود اما خطر نفوذ ایران به داخل خاک عراق، گل‌ها را به صرافت انداخت که در تحویل این جنگنده‌ها به بعثی‌ها عجله به خرج بدهند.

ورود جنگنده‌های میراژ به ناوگان هوایی صدام، در کنار میگ‌های ۲۱ و ۲۲ شوروی که در اختیار بعثی‌ها قرار گرفت، باعث شد برتری هوایی ایران در همان یکی دو سال اول جنگ از بین برود و پس از آن تا پایان دفاع مقدس، این نیروی هوایی عراق بعثی بود که در دوره‌های مختلف برتری خود را در آسمان‌ها به رخ کشورمان می‌کشید.
در این‌سو ایران که به خاطر تحریم‌ها امکان نوسازی ناوگان هوایی خود را نداشت، ناچار شد با تقویت قدرت پدافندی خود تا حدی از برتری هوایی دشمن بکاهد.

ماجرای اجاره پنج فروند جنگنده سوپراتاندارد فرانسوی به عراق، یکی از وقایع جالب توجه تاریخ جنگ تحمیلی است. پس از ناکامی عراق در جنگ دریایی با ایران، فرانسه این تعداد جنگنده را به صورت اجاره‌ای در اختیار صدام قرار داد تا نفتکش‌های ایرانی را در نقاط دورتری از خلیج فارس و دریای عمان مورد حمله قرار بدهد. موشک‌های اگزوسه سوارشده روی این جنگنده‌ها، متناسب با اهداف شناور و در حال حرکت روی آب‌ها، توانستند ضرباتی را به ناوگان تجاری و دریایی ایران وارد کنند. هرچند این گستاخی فرانسوی‌ها بی‌پاسخ نماند و نیروی هوایی کشورمان نیز دو فروند از این سوپراتانداردهای اجاره‌ای را ساقط کرد.

ساختن نیروگاه هسته‌ای برای بعثی‌ها، دیگر خدمتی بود که فرانسه به این کشور ارائه می‌داد. رآکتور هسته‌ای اوسیراک که توسط فرانسوی‌ها ساخته می‌شد، بار اول در مهر ۵۹ توسط نیروی هوایی کشورمان بمباران شد. فرانسه مجدد ساخت آن را پی گرفت و نهایتاً در خرداد ۶۰ اسرائیل آن را مجدداً بمباران کرد و طی این حادثه، یک شهروند فرانسوی حاضر در نیروگاه کشته شد!

در کنار تسلیحات متعارفی که فرانسوی‌ها در اختیار بعثی‌ها قرار می‌دادند، این کشور حتی امکان در اختیار گذاشتن یک بمب اتم با قدرت محدود به عراق را نیز بررسی می‌کرد. وفیق سامرایی از افسران عالی‌رتبه اطلاعاتی ارتش بعث در کتاب خودش به این موضوع اشاره کرده و می‌گوید که سندی از عزم فرانسوی‌ها برای در اختیار گذاشتن بمب اتم به عراق را در گاوصندوق دفتر کارش نگهداری می‌کرده است. وی می‌گوید فرستاده رئیس‌جمهور فرانسه به صراحت گفته بود دولت متبوعش با جدیت در اختیار گذاشتن یک بمب اتم به عراق را مورد بررسی قرار می‌دهد به شرطی که در زمان و مکان مورد نظر ما مورد استفاده قرار گیرد!

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی