تیتر امروز

ایران بمب اتم می‌سازد؟/ تحریم‌های شدید ترامپ علیه ایران/ انزوای فرش داخلی در بازار‌های جهانی
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ایران بمب اتم می‌سازد؟/ تحریم‌های شدید ترامپ علیه ایران/ انزوای فرش داخلی در بازار‌های جهانی

این چهل و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟
گفت و گوی دیدار با یک فعال سیاسی اصلاح طلب درباره کلینیک ترک بی حجابی

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟

خبر راه اندازی کلینیک ترک بی حجابی دلیل گفت و گوی دیدارنیوز با زهرا نژاد بهرام فعال سیاسی اصلاح طلب شد. او معتقد است: راه‌اندازی کلینیک برای درمان جسم انسان است نه روح و اعتقادات مردم.

تاکید ایران بر «گفتگوی تمدن‌ها» و «مقابله با افراطی‌گری»

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، دستاوردهای خود در سفر۱.۵ روزه اش به اندونزی در حوزه زنان و خانواده را تشریح کرد.

کد خبر: ۹۹۸
۱۲:۵۵ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷

دیدارنیوز - معصومه ابتکار، با اشاره به اینکه از فرصت پیش آمده برای سفر به اندونزی استفاده کرده و برنامه‌های دوجانبه هم در این سفر تدارک دیده شده بود، اظهار کرد: اندونزی بزرگترین کشور مسلمان با ۲۶۰ میلیون جمعیت است و جامعه‌ای متکثر از لحاظ تنوع قومیتی و فرهنگی است. دولت اندونزی مواضع مستقلی در جهان اسلام داشته و برگزاری گفتگوی عالی اندیشمندان جهان اسلام درباره اسلام میانه، با تاکید بر عبارت قرآنی «امت وسط» اقدام در خور توجهی از سوی آن کشور است.

وی با بیان اینکه به دعوت دکتر دین شمس الدین، نماینده ویژه رییس جمهور اندونزی در امور گفتگو و همکاری بین ادیان و تمدن‌ها به نشست عالی اسلام اعتدالی، به کشور اندونزی دعوت شده بود، گفت: آیت الله محمدعلی تسخیری، رییس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز در این نشست دعوت شده بودند.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با بیان اینکه ۳۷ کشور مسلمان در این اجلاس شرکت کرده بودند، اولین برنامه خود را دیدار با رییس جمهور اندونزی «ویدودو» عنوان کرد و گفت: در این دیدار سلام رئیس جمهور، دکتر روحانی را  به رئیس جمهوری اندونزی ابلاغ و از مواضع حمایت کننده دولت اندونزی از ایران در رابطه با برجام قدردانی کردم.

ابتکار در ادامه تصریح کرد: در این دیدار تاکید کردم که برجام صرفا یک سند همکاری میان ایران و کشورهای غربی نیست؛ بلکه سندی بین المللی برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای و تثبیت صلح در جهان است و اقدامات نمایشی رژیم صهیونیستی علیه ایران مخرب صلح و ثبات در منطقه است.

وی با اشاره به تلاش های ایران در جهت پیشبرد تفکر اسلام اعتدالی، تصریح کرد: در این دیدار به دو پیشنهاد «گفتگوی تمدن‌ها» و همچنین «مقابله با خشونت و افراطی‎گرایی» در جهان، که از سوی روسای جمهوری اسلامی ایران ارائه و مورد تصویب سازمان ملل قرار گرفته است، اشاره کردم.

معاون  امور زنان و خانواده رئیس جمهور ضمن اشاره به سخنان آقای «جوکو ویدودو» رئیس جمهوری اندونزی نیز توضیح داد: رئیس جمهور اندونزی در این دیدار به سفرش  به ایران اشاره کرد و گفت بعد از سفر به ایران، توسعه روابط و افزایش سفر مقامات دو کشور و گسترش همکاری ها صورت گرفته و امیدوار است تا روابط اقتصادی و تجاری بین ایران و اندونزی  نیز توسعه و افزایش یابد.

ابتکار در ادامه اظهار کرد: وی ایران و اندونزی را دو کشور بزرگ با جمعیت زیاد مسلمان دانست که در دنیای امروز با موضوعات تهدید کننده شناخته شده و شناخته نشده، می بایست با یکدیگر همکاری کنند. به همین دلیل اندونزی ایده برگزاری نشست اسلام اعتدالی را طرح کرده است تا با گفتگو و تبادل تجربیات بتوانیم با خشونت و افراطی گری مقابله کنیم.

وی با اشاره به برنامه بعدی خود یعنی شرکت در اجلاس «اسلام اعتدالی»، که در افتتاحیه آن رییس جمهور اندونزی، رییس اجلاس و دکتر طیب رییس الازهر سخنرانی داشتند، افزود: آنها در سخنانشان به ویژگی‌های «امت وسط» پرداختند و برقراری عدالت، پرهیز از خشونت، تسامح و تساهل، وحدت و حمایت از مظلومین را از شاخصه‌های امت وسط دانستند. رییس الازهر به ویژه بر حمایت از فلسطین تاکید کرد.

به گفته معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، وی دومین سخنران و تنها زن سخنران اجلاس بوده است که محور صحبت‌هایش بر اهمیت نقش زن در برقراری اعتدال در جامعه بوده است.

ابتکار در ادامه تصریح کرد: در این سخنرانی «عدالت جنسیتی» را از ابعاد مهم اسلام میانه بر شمردم و بر نقش زنان در ایجاد وفاق، تاب آوری اجتماعی، مقابله با دشواری ها و خشونت و جنگ تاکید کردم. از دستاوردهای زنان ایرانی در عرصه آموزش و بهداشت، فعالیت‌های مدنی و حضور در عرصه ورزش و هنر گفتم و گفتگوی ملی خانواده را از اهداف مهم دولت برشمردم.  به فجایعی که  در فلسطین، یمن، برمه، افغانستان و از این دست کشورها اتفاق می‌افتد، اشاره کردم و درباره آسیب‌ها و سختی‌هایی که بر زنان و کودکان این کشورها رفته صحبت و تاکید کردم که برای تحقق اسلام اعتدالی نقش زنان در مناسبات مختلف اجتماعی و فرهنگی کلیدی است.

ابتکار در ادامه به  برنامه‌های دوجانبه با خانم «یوحنا سوسانا یمبسه» وزیر توانمندسازی زنان و کودکان اندونزی اشاره کرد و گفت: موضوع توافق نامه مشترک بین ایران و اندونزی در این جلسه مورد بحث قرار گرفت. این توافق نامه در دست تنظیم است و در آینده نزدیک به امضاء می‌رسد.

به گفته وی خانم یوحنا از وضعیت مرگ و میر مادران و کودکان و قاچاق انسان در آن کشور گفت و از مهمترین ابزارهای مقابله با این آسیب ها را توانمندسازی سازمانهای غیردولتی و کمک گرفتن از آنها عنوان کرد.
 معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در ادامه به دیدار با خانم «رتنو مرسودی»، وزیر امور خارجه اندونزی اشاره کرد و گفت: در این جلسه ضمن تبریک برگزاری کنفرانس اسلام اعتدالی بر وحدت میان مسلمانان تاکید کردم و گفتم که کشورهای خارج از منطقه عامل تفرقه مسلمانان هستند و این موضوع باید مورد توجه کشورهای اسلامی قرارگیرد.

ابتکار با بیان اینکه در این دیدار بر اقدامات مختلف در راستای تسهیل سرمایه گذاری خارجی در ایران تاکید کرده و سرمایه‌گذاری شرکت‌های اندونزیایی در حوزه‌های مختلف و از جمله انرژی در ایران را اتفاق سازنده‌ای عنوان کرده است، افزود: خانم مرسودی وزیر امورخارجه اندونزی نیز در این دیدار ضمن تاکید بر اهمیت بسط همکاریها میان تهران- جاکارتا در حوزه توانمندسازی، حفاظت از کودکان و امور خانواده، گفت که کشورش توانمندسازی زنان را نه تنها موجب بهبود وضعیت رفاه و خانواده، بلکه آن را راهکار موثری در مبارزه با خشونت و افراط گری می‌داند.

ابتکار در ادامه تصریح کرد: وزیر خارجه اندونزی نسبت به توسعه روابط اقتصادی اندونزی با ایران به ویژه در حوزه انرژی ابراز علاقه کرد و گفت که شرکت نفت و گاز اندونزی (پرتامینا) تمایل به سرمایه گذاری در حوزه‌های نفتی منصوری و آب تیمور در ایران دارد. وی اجرایی شدن این سرمایه گذاری را موجب افزایش چشمگیر مناسبات اقتصادی دو جانبه دانست.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به دیدار خود با  «پوان موهارانی» وزیر ارشد هماهنگی توسعه انسانی و فرهنگی اندونزی نیز توضیح داد: خانم موهارانی ضمن تبیین ساختار و وظایف این وزارتخانه و نظارت و هماهنگی هشت وزارتخانه که در پوشش خود دارد، از همکاری میان دو کشور در زمینه‌های توانمند سازی زنان، حمایت از کودکان، امور آموزشی، دینی، بهداشت و توسعه اجتماعی استقبال کرد و با توجه به پیشرفتهای ایران در زمینه‌های مزبور و دستاوردهای آن، خواستار همکاری نزدیک و تبادل تجربیات تهران - جاکارتا شد.

ابتکار با بیان اینکه در این جلسه به دستاوردهای ایران در بخش‌های مختلف از جمله زنان و خانواده، علوم، آموزش و بهداشت تاکید کرده است، گفت: در این دیدار برنامه‌های مناطق روستایی و حمایت از تولیدات محلی زنان و کمک‌ به آنها در زمینه تولیدات ارگانیک، کمک به بازاریابی و تجارت الکترونیک را تشریح کردم.

وی در ادامه تصریح کرد: همچنین با وزیر بهداشت اندونزی خانم 'نیلا دیوویتا آنفاسا موئلوئک' دیدار داشتم که در ارتباط با همکاری‌های دوجانبه در زمینه بهداشت و درمان و سلامت صحبت کردیم. وزیر بهداشت اندونزی برای استفاده از دستاوردهای ایران در کاهش مرگ و میر مادران و کودکان و سفر به ایران ، ابراز امیدواری کرد


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی