تیتر امروز

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...

رئیسی از حامیان خود فاصله می‌گیرد؟

اگر رئیسی از آن حامیان محدود جناحی فاصله بگیرد و همه مردم ایران را مورد توجه قرار دهد که فعلا تا اینجای کار نشان داده می‌خواهد این کار را کند و اگر بتواند دولت فراجناحی تشکیل دهد در این صورت می‌توان گفت احتمال موفقیت کابینه او زیاد است.

کد خبر: ۹۹۵۶۸
۱۱:۴۸ - ۱۷ تير ۱۴۰۰

رئیسی از حامیان خود فاصله می‌گیرد؟

دیدارنیوز ـ ابراهیم رئیسی قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری شعاری را مطرح کردند و گفتند که مستقل وارد شدند. بعد از انتخابات هم همچنان بر آن استقلال از جناح‌های مختلف تاکید کردند که گفتند می‌خواهند فراجناحی باشند و تعلق خاطری هم به جناحی ندارند. به نظر می‌رسد که این تماس‌هایی که حالا از سوی ایشان با فعالان سیاسی گرفته می‌شود احتمالا ناشی از آن موقعیت فراجناحی است که ایشان می‌خواهد آن را حذف کند و به عنوان یک فرد فراجناحی وارد عرصه اجرا شود.

اگر به این شکل بخواهد ورود پیدا کند که عملکردی فراجناحی داشته باشد به نظر می‌رسد که یک کابینه قدرتمندی را می‌تواند تشکیل دهد. اما باید یک نکته‌ای را درنظر گرفت. در این زمینه نکته اینجاست که حامیان رئیسی که عمدتا اصولگرا هم هستند خیلی موافق این کار احتمالا نیستند.

همه ما می‌دانیم که رای اصولگرا‌ها یک رای محدودی است و در آن حد نبود که ۱۸ میلیون رای را برای آقای رییسی ایجاد کند. در واقع آرای  رئیسی در انتخابات گذشته فراتر از جریان اصولگرایی بوده است و احتمالا بخشی از مردم هم به او رای دادند. این بخشی از مردم هم عمدتا شامل مردمی می‌شود که تمایل و گرایش به جناح‌های سیاسی ندارند و براساس مشکلات و مسائلی که دارند وارد میدان می‌شوند تا به این ترتیب مشکلات‌شان حل شود. به نظرم هم خیلی دنبال این نیستند که جریان‌های سیاسی چه تصمیمی می‌گیرند.

بنابراین اگر آقای رییسی از آن حامیان محدود جناحی فاصله بگیرد و همه مردم ایران را مورد توجه قرار دهد که فعلا تا اینجای کار نشان داده می‌خواهد این کار را کند و اگر بتواند دولت فراجناحی تشکیل دهد در این صورت می‌توان گفت احتمال موفقیت کابینه او زیاد است.

هر چند که برخی تاکید دارند بعید است رییسی از حامیان سیاسی خود فاصله بگیرد، اما نگاهی به تجربه گذشته نشان می‌دهد که این اتفاق امکان‌پذیر است. در دولت آقای روحانی دیدیم که ایشان با یک شعار فراجناحی آمدند ولی در میدان عمل از حمایت اصلاح‌طلبان برخوردار شدند و توانستند به پشتوانه این حمایت دو بار پیروز شوند، اما در زمان تشکیل کابینه ایشان از حامیان سیاسی خودش فاصله گرفت و درصد اصولگرایان در کابینه روحانی بیشتر بود.

تا جایی که دیدیم مهم‌ترین وزارتخانه، یعنی وزارت کشور دولت آقای روحانی به اصولگرا‌ها سپرده شد. بنابراین اینکه یک رییس‌جمهوری از عقبه جناحی‌اش فاصله بگیرد و عملکرد فراجناحی داشته باشد با توجه به این مثال آقای روحانی امکان‌پذیر است و آقای رییسی می‌تواند حامیان محدود جناحی را نادیده بگیرد و دولتی تشکیل دهند که دولت همه ملت ایران و با سلایق مختلف باشد.

ایشان اگر اراده کنند می‌توانند دولت و کابینه‌ای تشکیل دهند که همه سلایق مردم ایران در آن دیده شود. آنچه هم که من فعلا می‌بینم این است که آقای رییسی شخصا تمایل دارد که در این مسیر حرکت کند، اما باید دید که چقدر ایشان در تحقق این مطالبه موفق می‌شوند.

منبع: اعتماد
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی