تیتر امروز

صادق زیباکلام: تندروها به سرمایه‌گذاران گفتند گول لبخند روحانی و ظریف را نخورید/ برجام قبل از خروج ترامپ مرده بود/ می‌شد زودتر مذاکره کرد اما ...
گفت‌وگوی دیدار در برنامه ایرانشهر با یک تحلیلگر مسایل سیاسی

صادق زیباکلام: تندروها به سرمایه‌گذاران گفتند گول لبخند روحانی و ظریف را نخورید/ برجام قبل از خروج ترامپ مرده بود/ می‌شد زودتر مذاکره کرد اما ...

دیدارنیوز در روزی که سومین دور از مذاکرات تهران و واشنگتن در شهر مسقط برگزار شد، میزبان صادق زیباکلام استاد دانشگاه و تحلیلگر مسایل سیاسی در برنامه ایرانشهر بود.
بهرام امیر احمدیان: ما تجربیات کارسازی از گفت‌و‌گو نداریم/سیامک کاکایی: نوروز، جوهره و مایه گفتمان ملی در ایران است به دیپلماسی نوروز بیندیشیم!
در اولین نشست «صلح و وحدت ملی در ایران» مطرح شد:

بهرام امیر احمدیان: ما تجربیات کارسازی از گفت‌و‌گو نداریم/سیامک کاکایی: نوروز، جوهره و مایه گفتمان ملی در ایران است به دیپلماسی نوروز بیندیشیم!

گروه صلح و وحدت ملی انجمن مطالعات صلح ایران، عصر چهارشنبه، سوم اردیبهشت ماه، اولین نشست خود را با موضوع «صلح و وحدت ملی در ایران» با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی در سالن حافظِ خانه اندیشمندان...

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ایران آماده برای مذاکرات، به وین بازگردد

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری به سوال‌هایی درباره تحولات اخیر برنامه هسته‌ای ایران و روند مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین پاسخ داد.

کد خبر: ۹۹۵۴۰
۱۷:۴۸ - ۱۶ تير ۱۴۰۰

وزارت امور خارجه آمریکا مذاکرات ایران و آمریکا مذاکرات وین

دیدارنیوز: به نقل از پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور روز گذشته در کنفرانس خبری اش در پاسخ به این سوال که چه نظری درباره گزارش‌های حاکی از قصد ایران برای به کارگیری اورانیوم با غنای ۲۰ درصد دارد، گفت: تا جایی که می‌دانم، این گزارش تا زمان انتشار آن توسط شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی محرمانه باقی می‌ماند، اما در گزارش‌های رسانه‌ها توصیفاتی از این سند آمده است. نگران کننده است که ایران انتخاب می‌کند عدم اجرای تعهدات برجامی اش را گسترش دهد، به ویژه با آزمایش‌هایی که در تحقیقات تسلیحات هسته‌ای حائز اهمیت هستند. این یک گام رو به عقب تاسف بار برای ایران است، مخصوصا این که ما به سهم خود قصد جدی و آمادگی مان را برای بازگشت به برجام [توافق هسته ای]و رسیدن به راهکار‌هایی مفیدتر و ماندگارتر برای کنار آمدن با مسائل هسته‌ای نشان داده ایم.

پرایس افزود: ما به وضوح گفته ایم که این اقدامات تحریک آمیز هیچ اهرم فشاری برای ایران در مذاکرات [احیای توافق هسته‌ای در وین]فراهم نخواهد کرد. در عوض، آن‌ها فقط نگرانی ما را راجع به فعالیت‌های ایران افزایش خواهند داد و ما همچنان از ایران می‌خواهیم که این سیاست قبول مخاطره را متوقف کرده و آماده برای مذاکرت به وین بازگردد، در وضعی که آماده پایان دادن به کاری باشد که در آوریل آغاز کردیم و تا کنون شش دور ادامه داشته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این که آیا با توجه به تحولات اخیر در امور ایران و منطقه، آمریکا تصمیم دارد رویکردش را تغییر دهد یا نه، با مطرح کردن ادعا‌هایی علیه ایران توضیح داد: مذاکرات در وین شش دور را کامل کرده اند و فقط و فقط راجع به یک موضوع هستند و آن بازگشت به پایبندی دوجانبه به برجام است. برای ما، پیامد مهمش برقراری دوباره سخت‌ترین راستی آزمایی و بازرسی‌ای است که تاکنون درباره اش مذاکره شده. شما درست می‌گویید، نگرانی‌های دیگری هم وجود دارند، نگرانی‌هایی عمیق، نگرانی ما درباره رفتار ایران در منطقه، اما ما می‌دانیم مادامی که ایران از تعهدات برجامی اش فاصله گرفته باشد، تا زمانی که ایران در موقعیتی باشد که باعث این تحریک‌ها شود، از جمله این تحریک‌های هسته ای، تمام چالش‌های دیگری که به خاطر ایران با آن‌ها مواجهیم، از جمله حمایتش از گروه‌های تروریستی، کنترل کردن تمامشان سخت‌تر خواهد شد.

او ادامه داد: بنابراین، در حال حاضر در وین بر این متمرکزیم که ببینیم آیا می‌توانیم بر پایبندی دوجانبه اثری بگذاریم یا نه. دریچه دیپلماسی باز است. خود وزیر امور خارجه [آمریکا]گفته است که این روند همیشه ادامه نخواهد داشت، اما در حال حاضر برای اطمینان یافتن از این که ایران هیچ گاه نمی‌تواند به یک سلاح هسته‌ای دست بیابد، مسیر دیپلماتیک را بهترین و موثرترین راه می‌دانیم. این کاری است که برجام انجام داد. کاری است که اگر ما بتوانیم به پایبندی دوجانبه بازگردیم، برجام باز هم می‌تواند انجام دهد.

پرایس در ادامه در پاسخ به درخواستی برای ارائه توضیحات بیشتر درباره این که روند مذاکرات وین به طور نامحدود ادامه نخواهد داشت و این که چه عواملی از نظر آمریکا این مذاکرات را متوقف خواهد کرد، با تکرار ادعا‌هایی راجع به برنامه هسته‌ای ایران تکرار کرد: وقتی برجام کاملا اجرا می‌شد، زمان گشایش را طولانی‌تر کرده بود، که مدت زمان لازم برای ایران است تا مواد شکافت پذیر کافی برای تولید یک سلاح هسته‌ای را به دست بیاورد، البته اگر بخواهد این کار را کند و اگر روند کاربری تسلیحاتی را با موفقیت طی کند. در حال حاضر، با فاصله گرفتن ایران از برجام، از طریق اقداماتی مانند نصب سانتریفیوژ‌های پیشرفته‌تر و انجام دادن کار‌های تحریک آمیز دیگر از جمله غنی سازی در سطحی بالاتر، می‌دانیم که این مدت زمان گشایش کاهش یافته است. طبق گزارش ها، این بازه زمانی از یک سال در زمان برجام به چیزی شاید کمتر از چند ماه کاهش یافته است و به نقطه‌ای خواهد رسید که تحریکات ایران، اقدامات هسته‌ای ایران، زمان گشایش و نگرانی‌های ما درباره شان به طور بالقوه باعث خواهند شد که ما تجدید نظر کنیم.

پرایس در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: ما برای مذاکرات ضرب‌الاجل تعیین نمی‌کنیم. اما همان طور که از وزیر امور خارجه شنیده اید و خودتان اشاره می‌کنید، با گذشت زمان، توسعه‌های هسته‌ای ایران به دیدگاه ما نسبت به بازگشت به برجام جهت خواهد داد. به خاطر این که یکی از مزایای اصلی برجام طولانی‌تر کردن آن زمان گشایش بود. اگر این مزایا دیگر در کار نباشند، باید درباره موقعیتمان در این روند ارزیابی دوباره‌ای انجام دهیم.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۸ ارديبهشت
امروز دوشنبه ۰۸ ارديبهشت
امروز دوشنبه ۰۸ ارديبهشت
امروز دوشنبه ۰۸ ارديبهشت