تیتر امروز

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟
گفت و گوی دیدار با یک فعال سیاسی اصلاح طلب درباره کلینیک ترک بی حجابی

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟

خبر راه اندازی کلینیک ترک بی حجابی دلیل گفت و گوی دیدارنیوز با زهرا نژاد بهرام فعال سیاسی اصلاح طلب شد. او معتقد است: راه‌اندازی کلینیک برای درمان جسم انسان است نه روح و اعتقادات مردم.
محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود
واکاوی چرائی عدم توسعه در ایران در گفت‌وگوی دیدار با مدیر مسئول ماهنامه آگاهی نو

محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود

اهمیت موضوع عدم توسعه در ایران بهانه گفت و گو با محمد قوچانی، روزنامه نگار شد؛ او معتقد است: در هر کشوری تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی شود.
لازم نیست خواص جایی بروند
افاضات اضافه

لازم نیست خواص جایی بروند

عوام الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود نوشت: بر خلاف تبلیغات برخی از این رسانه‌های بیگانه وابسته، لازم هم نیست خواص جایی بروند. ما عوام خودمان داریم می‌رویم. داریم کم می‌شویم. داریم خودمان را می‌کشیم...
رئیس ستاد کرونای تهران

کرونای هندی الگوی غالب در کشور می‌شود/ افزایش ابتلای ۲۰ تا ۳۰ ساله‌ها در تهران

فرمانده ستاد عملیات مقابله با ویروس کرونا در کلانشهر تهران گفت: گونه دلتا یا همان ویروس جهش‌یافته هندی به تدریج الگوی غالب ایران خواهد شد.

کد خبر: ۹۹۴۹۸
۱۵:۰۱ - ۱۶ تير ۱۴۰۰

کرونای هندی الگوی غالب در کشور

دیدارنیوز ـ دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مقابله با ویروس کرونا در کلانشهر تهران بیان کرد: مردم توصیه‌های بهداشتی را به دقت مراعات کنند تا از آسیب‌های این بیماری در امان بمانند.

وی سرایت‌پذیری بسیار بالاتر را از شاخصه‌های گونه دلتا عنوان کرد و افزود: این گونه نسبت به سوش کلاسیک و واریانت قبلی سرایت‌پذیری بیشتری دارد، اما خوشبختانه مرگ و میر ناشی از این ویروس جهش‌یافته افزایش نیافته است.

زالی ادامه داد: علائمی که در گذشته در مراجعان سرپایی داشتیم شامل سرگیجه، سردرد و علائم توامان گوارشی بود که در مراجعان سرپایی فعلی آبریزش بینی و موارد از این قبیل بیشتر مشاهده می‌شود.

وی با اشاره اینکه علائم چشمی همچنان جزو علائم نسبتا شایع در بیماران مراجعه‌کننده به مراکز درمانی است، گفت: ضعف، بی‌حالی و سرگیجه جزو بالاترین علامت‌های مراجعان بخش‌های سرپایی را تشکیل می‌دهد.

با گونه دلتا در تهران مواجه هستیم

زالی تصریح کرد: ابتلای بیشتر گروه سنی ۲۰ تا ۳۰ سال در روز‌های اخیر در تهران، بالا رفتن مرگ و میر در گروه پایین‌تر، کوتاه‌تر شدن شروع علائم بالینی تا بستری شدن در بیمارستان‌ها و زمان کوتاه بستری شدن از بخش عادی به مراقبت‌های ویژه در بیمارستان‌ها نشان‌دهنده این است که با واریانت جهش‌یافته در تهران که همان گونه دلتا است مواجه هستیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: موضوعی که در آزمایش‌های مراجعان سرپایی و بستری بیمارستان‌ها در روز‌های اخیر جلب توجه می‌کند، بالا بودن بار ویروسی در آزمایش‌های به عمل آمده است که نشان می‌دهد دستخوش یک واریانت جهش‌یافته جدید هستیم.

وی افزود: تقریبا هر فردی که دچار ویروس دلتا یا واریانت‌های جهش‌یافته باشد، حداقل در مواجهه اولیه می‌تواند بین ۸ تا ۱۲ نفر را گرفتار کند، پس قدرت سرایت‌پذیری ویروس بالاتر است.

زالی تاکید کرد: همچنین بالا رفتن درصد تست‌های مثبت اعم تست‌های سریع و پی سی آر در تهران نشان‌دهنده چرخش بالاتر ویروس کرونا است.

وی ادامه داد: عدد مولد در تهران در روز‌های یکشنبه و دوشنبه این هفته به بالاتر از ۱.۲ افزایش یافته که این موضوع نشان می‌دهد سطح گردش ویروس در تهران فعال‌تر شده است.

کاهش بستری در گرو‌های سنی ۷۰ تا ۸۰ سال

فرمانده ستاد عملیات مقابله با ویروس کرونا استان تهران خاطرنشان کرد: در گروه سنی ۷۰ تا ۸۰ سال با کاهش بستری در طول سه هفته اخیر روبرو بودیم.

وی افزود: یک بخش از این موضوع به دلیل تزریق واکسن است و بخش دیگری هم حضور نیافتن برخی افراد پرخطرتر در محیط‌های اجتماعی است.

زالی با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد در حال حاضر الگوی مراجعه بیماران تغییر کرده است، گفت: در طول هفته اخیر بالاترین میزان گروه سنی که بستری شدند در ابتدا گروه سنی ۵۰ تا ۶۰ سال و بعد گروه ۴۰ تا ۵۰ سال و در مرحله بعدی ۳۰ تا ۴۰ سال بوده است.

این مسئول گفت: عدد مولد پایه (R ۰) یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین شاخص‌های اندازه‌گیری میزان شیوع کرونا است که در اغلب همه‌گیری‌ها از جمله همه‌گیری کووید-۱۹ مورد توجه و استفاده قرار می‌گیرد. این عدد تا هنگامی که بالاتر از یک باشد، به معنای روند افزایشی ابتلا به کرونا است.

منبع: ایرنا
برچسب ها: کرونای هندی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی