تیتر امروز

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک حقوقدان و وکیل دادگستری

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود

دیدارنیوز در بیست و یکمین پرده از برنامه «ایرانشهر» به سراغ «سید علی مجتهدزاده»، حقوقدان و وکیل باسابقه دادگستری رفته و مسائل مختلف مرتبط با منافع ملی ایران از فعال شدن مکانیسم ماشه، تحرکات تندرو‌ها...
استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.
دختری که مادرش در آسمان‌ها و پدرش پادشاه آدم‌خوارها بود

پی‌پی جوراب‌بلند، سرکشی و قدرت خارق‌العاده‌اش

یک شب دختربچه از مادرش می‌خواهد داستان «پی‌پی جوراب‌بلند» را (اسمی که از خودش درآورده بوده) برایش تعریف کند. مادر (آسترید لیندگرن) داستانی را فی‌البداهه سر هم می‌کند و این ماجرا ادامه می‌یابد و به این شکل یکی از محبوب‌ترین شخصیت‌های ادبیات کودکان شکل می‌گیرد.

کد خبر: ۹۸۰۰۷
۱۱:۰۷ - ۰۷ تير ۱۴۰۰

 پی‌پی جوراب‌بلند، سرکشی و قدرت خارق‌العاده‌اش

دیدارنیوز ـ آسترید لیندگرن نویسنده سوئدی، یکی از مشهورترین نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان است که کتاب‌هایش به ۸۵ زبان ترجمه و در بیش از صد کشور منتشر شده‌اند. مشهورترین مخلوق او‏، یکی از محبوب‌ترین شخصیت‌های ادبیات کودک و نوجوان است که بارها دستمایه ساخت فیلم‌ها و سریال‌ها قرار گرفت. «پی‌پی جوراب‌بلند» (Pippi Longstocking) اما ظاهرا در اصل شخصیتی خیالی، ساخته و پرداخته ذهن کارین‏، دختر نویسنده بود. مادر برای سرگرم کردن دخترش، داستان‌هایی از این شخصیت خیالی برایش تعریف می‌کرد و بعدها این داستان‌ها را نوشت و به عنوان اولین کتابش به ناشر سپرد. انتشارات «بونیرش» این کتاب را قابل چاپ تشخیص نداد.

لیندگرن بعد از رد شدن داستانش از سوی ناشر‏، آن را برای شرکت در مسابقه ادبی که توسط موسسه رابن و شوگرن (Rabén & Sjögren) (موسسه‌ای نوپا در آن زمان) فرستاد و برنده جایزه اول شد. بعد از دریافت این جایزه، ناشری داستان‌ها را چاپ کرد و دیری نگذشت که دختر شلخته موقرمز با جوراب‌های خیلی بلندش‏، محبوب دل کودکان و بزرگسالان شد.

پی‌پی دختری 9 ساله است که تنها و مستقل‏ زندگی می‌کند‏‎؛ مادر پی‌پی پس از تولد او مرده و پدرش هم که ناخدای یک کشتی بود، در دریا غرق شده است. او زور بازویی خارق‌العاده دارد و مدام به کارهایی عجیب و غریب مشغول است. پی‌پی نظم‌پذیر نیست‏، باید و نبایدها را نمی‌پذیرد و هر قدر بچه‌ها دوستش دارند‏، آدم‌بزرگ‌ها چندان دل خوشی از او ندارند. پی‌پی در جواب اعتراض آدم‌بزرگ‌ها به کارهای عجیب و غریبش می‌گوید: «شما از بچه‌ای که مادرش تو آسمان‌هاست و پدرش پادشاه آدم‌خورهاست چه انتظاری دارید؟»

او با میمون کوچولویی به نام آقای نیلسون و یک اسب در خانه‌ای بزرگ زندگی می‌کند. او از زندگی تنها و نداشتن پدر و مادر گله‌ای ندارد: « چون می‌تواند تا هروقت دلش خواست بازی کند و کسی هم به او نمی‌گوید که باید بخوابد...» در همسایگی او خانواده‌ای با یک دختر و پسر هم‌سن و سال او زندگی می‌کنند که دوست‌ها و هم‌بازی‌های او هستند. این سه با یکدیگر ماجراهایی جذاب را از سر می‌گذرانند. یک روز دزد به خانه پی‌پی می‌زند‏، یک روز پی‌پی به مدرسه می‌رود‏، یک بار با هم به سیرک می‌روند‏، یک روز با یکدیگر به پیک‌نیک می‌روند، یک‌بار پلیس می‌خواهد او را به پرورشگاه ببرد و ماجراهایی از این دست.

پی‌پی‏، جسور است و دنیای بزرگسالان و قوانینشان را به چالش می‌کشد. او با شیوه‌های دیکتاتوری متداول، واقعیت‌های برساخته بزرگسالان و نظم و دستورهای خسته کننده در کشمکش است و شخصیتی بااعتمادبه‌نفس و نیرومند دارد.

لیندگرن ماجراهای پی‌پی جوراب‌بلند را در نیمه دوم دهه 40 میلادی و بعد از جنگ جهانی دوم نوشته است. او در سال ۱۹۵۸ برنده مدال هانس کریستین آندرسن، بزرگ‌ترین جایزه بین‌المللی در حوزه ادبیات کودک شد. همچنین در سال 1979، اولین نویسنده ادبیات کودک بود که جایزه صلح اتحادیه آلمانی کتاب را دریافت کرد. بعد از مرگ لیندگرن در 94 سالگی‏، دولت سوئد برای گرامیداشت یاد او «جایزه یادبود آسترید لیندگرن» را با مبلغ بیش از ۵ میلیون کرون سوئد بنیان گذاشت که بزرگترین جایزه نقدی جهان در حوزه ادبیات کودک و نوجوان به حساب می‌آید. موسسه رابن و شوگرن هم جایزه‌ای ملی به نام او به راه انداختند که هر سال روز تولد او در ماه نوامبر به یکی از نویسندگان حوزه کودک و نوجوان سوئد اهدا می‌شود. از آثار مشهور دیگر این نویسنده در ایران، می‌توان به برادران شیردل یا دره‌ گل سرخ اشاره کرد. لیندگرن فیلم‌نامه‌ای هم بر اساس آن نوشت و فیلم برادران شیردل به کارگردانی اوله هِلبوم بر اساس آن ساخته شد.

پی‌پی جوراب‌بلند به صورت داستان‌های مستقل یا در چند داستان در قالب یک کتاب، توسط ناشران مختلف منتشر شده است. یکی از آن‌ها که مجموعه 11 داستان از ماجراهای این دختربچه خارق‌العاده است، با نام پی‌پی جوراب بلند و با ترجمه گلی امامی توسط انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شده است.

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان