تیتر امروز

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست
در گفت‌وگوی دیدار اندیشه با یک فقیه و استاد دانشگاه و حوزه، مطرح شد:

سلیمانی اردستانی: هر پرچمی که بنام اسلام برداشته شود یا حقوق بشری است و یا اسلامی نیست

عبدالرحیم سلیمانی اردستانی در برنامه دیدار اندیشه گفت: اصرار بر حق تعیین سرنوشت مهمترین دلیل امتناع امام‌ حسین (ع) بر عدم بیعت با حاکم بود.
انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF
مجله خبری تحلیلی دیدار نیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

انگیزه‌های سوءقصد به ترامپ چیست؟/ افشاگری طیب‌نیا درباره نقش جلیلی در به تصویب نرسیدن FATF

این یازدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

ترکیباتی که محافظ ریه و دشمن کروناویروس هستند!

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، ترکیبات خاصی را معرفی کرده‌اند که شاید بتوانند از ورود کروناویروس به ریه و تکثیر شدن جلوگیری کنند.

کد خبر: ۹۵۵۷۱
۱۴:۱۳ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۰

ترکیبات محافظ ریه و دشمن کروناویروس

دیدارنیوز ـ به نقل از ساینس‌دیلی، پژوهش جدیدی که در مرکز علوم اعصاب "دانشگاه ایالتی لوئیزیانا" (LSU) انجام شده است، نشان می‌دهد که شاید ترکیبات شیمیایی موسوم به الوونوئید‌ها ("Elovanoids") که از اسید‌های چرب اشباع نشده امگا۳ ساخته شده‌اند، بتوانند از ورود کروناویروس به سلول‌ها جلوگیری کنند و به محافظت از کیسه‌های هوایی ریه بپردازند.

"نیکلاس بازان"، از پژوهشگران این پروژه گفت: این ترکیبات از مغز و شبکیه چشم در برابر آسیب محافظت می‌کنند. از آنجا که کروناویروس به وضوح ریه را مورد حمله قرار می‌دهد، پژوهشگران به آزمایش این ترکیبات در محافظت از ریه پرداختند.

پژوهشگران Elovanoids را روی بافت ریه عفونی یک مرد ۷۵ ساله مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که این ترکیبات نه تنها توانایی پروتئین خوشه‌ای کروناویروس را در اتصال به گیرنده‌ها کاهش می‌دهند، بلکه به تولید پروتئین‌های ضد التهابی محافظ کمک می‌کنند.

به گفته پژوهشگران، این ترکیبات، تولید پروتئین "ACE۲" را کاهش می‌دهند که روی سطح انواع سلول قرار دارد. گیرنده‌های ACE۲، مانند قفل سلول‌ها عمل می‌کنند و پروتئین خوشه‌ای کروناویروس، نقش کلیدی را دارد که این قفل را باز می‌کند تا ویروس بتواند به سلول وارد شود و تکثیر خود را به سرعت آغاز کند. همچنین پژوهشگران برای نخستین بار نشان دادند که سلول‌های کیسه هوایی، مسیر‌هایی برای بیوسنتز Elovanoids دارند.

بازان افزود: از آنجا که کروناویروس بر مخاط بینی تاثیر می‌گذارد، دستگاه گوارش، چشم و سیستم عصبی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد، کشف ظرفیت محافظتی Elovanoids، دامنه مشاهدات ما را فراتر از ریه گسترش می‌دهد.

این پژوهش، در مجله "Scientific Reports" به چاپ رسید.

منبع: ایسنا
برچسب ها: کرونا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی