رییس اتحادیه صنف تولیدکنندگان نانهای حجیم و نیمه حجیم تهران گفت: هیچ یک از واحدهای تولیدکننده نانهای فانتزی تا تعیین و ابلاغ رسمی، اجازه افزایش نرخ ندارند.
دیدارنیوز ـ محمدجواد کرمی درباره وضعیت قیمت نانهای فانتزی افزود: قیمت نان به دلیل افزایش هزینههای تولید تغییر کرده بنابراین درخواست تغییر نرخ نان را خواهیم داشت و اکنون در حال بررسی و آنالیز نرخ نانهای فانتزی و صنعتی هستیم.
رییس اتحادیه صنف تولیدکنندگان نانهای حجیم و نیمه حجیم تهران اظهارداشت: قیمت آرد طبق نرخهای مصوب سابق یعنی برای بخش یارانهای هر کیلوگرم ۶۶۵ تومان، یارانهای نوع دو ۹۰۰تومان و صنف و صنعت دو هزارو ۷۰۰ تومان است و هنوز تغییری پیدا نکرده است.
کرمی با بیان اینکه نانهای حجیم و نیمه حجیم به دلیل اینکه جز خبازیها هستند از آرد یارانه نوع دو ۹۰۰ تومانی بهره مند میشوند، تصریح کرد: آنالیزها نشان میدهد که در تولید نانهای سنتی و فانتزی آرد ۳۰ درصد سهم و ۷۰ درصد سهم عوامل دیگر همچون دستمزد کارگری، بهبود دهندهها، مواد اولیه شامل روغن، شکر، خمیرمایه، هزینههای انرژی، حمل و نقل و فضای کسب و کار اجارهای را شامل میشود که در قیمت تمام شده محصول موثر است.
به گفته وی، براساس آنالیزهایی که امسال مشخص شده حقوق کارگری حداقل ۵۰ درصد افزایش یافته که با سایر عوامل تولید افزایش قیمت نانهای فانتزی امری اجتناب ناپذیر است.
کرمی گفت: اتحادیه قیمتی را برای واحدهای تولیدکننده نانهای حجیم و نیمه حجیم تعیین و اعلام نمیکند نرخها براساس مصوبه دولت در سال ۹۳ براساس رقابت پذیری توسط واحدهای صنفی انجام میشود.
وی اضافه کرد: براساس مصوبه سال ۹۳ دولت نانهای حجیم و نیمه حجیم جز با سهمیه آرد ۹۰۰ تومانی جز واحدهای آزادپز بشمار میآمدند بنابراین میتوانستند قیمت گذاری نان توسط خود واحدهای تولیدی براساس هزینههای تمام شده انجام دهند که این اقدام به منظور رقابت پذیری در بین واحدها بود.
رییس اتحادیه صنف تولیدکنندگان نانهای حجیم و نیمه حجیم تهران افزود: از سال ۹۷ دریافت آرد ۹۰۰ تومانی برای واحدهای صنفی تولیدکننده نانهای فانتزی منوط به داشتن پروانه کسب شد به طوری که تولیدکنندگان دارای پروانه میتوانستند با ثبت نام در سامانه شرکت بازرگانی دولتی ایران سهیمه آرد خود را دریافت کنند.
به گفته وی، اکنون ۶۸۰ واحد صنفی تولیدکننده نانهای حجیم و نیمه حجیم دارای پروانه کسب در تهران فعال است که حدود ۳۰ واحد دیگر در حال دریافت پروانه کسب هستند.
کرمی اظهارداشت: اکنون واحدهای نانهای فانتزی که از سهیمه آرد یارانه دو یعنی با نرخ ۹۰۰ تومانی استفاده میکنند از این مصوبه تبعیت میکنند و هر ساله افزایش نرخ معقولی توسط واحدهای صنفی تعیین و به اتحادیه ارسال میشود به طور مثال این افزایش نرخ براساس نوع منطقه و تفاوت هزینهها در فضای کسب و کار، استفاده از ماشین آلات و کیفیت تولید است.
رییس اتحادیه صنف تولیدکنندگان نانهای حجیم و نیمه حجیم تهران گفت: اکنون در انتظار تعیین و ابلاغ قیمت نان سنتی هستیم و پس از آن قیمت نانهای حجیم و فانتزی تغییر مییابد.
وی با بیان اینکه آنالیز قیمتها برای واحدهای تولیدی نانهای حجیم در مناطق مختلف متفاوت است، افزود: اکنون منتظر آنالیز قیمتها از سوی واحدهای تولیدی هستیم، زیرا به طور حتم قیمت تولید نان در منطقه یک با منطقه ۱۰ تهران تفاوت دارد.
رییس اتحادیه صنف تولیدکنندگان نانهای حجیم و نیمه حجیم تهران گفت: سال گذشته ۴۰ واحد صنفی بدون پروانه و به دلیل داشتن مشکلات بهداشتی به تعزیرات معرفی شدند که طبق ماده ۲۷ قانون حکم پلمپ واحدها صادر شده بود، اما با دریافت پروانه کسب و رفع نواقص بهداشتی مشکل برطرف شد و این واحدها جریمه نقدی پرداخت کردند.
وی اضافه کرد: اکنون واحدهای تولیدی که تحت نظر اتحادیه صنف تولیدکنندگان نانهای حجیم و نیمه حجیم فعالیت دارند، علاوه بر بازرسی اتحادیه، تحت نظر سامانه ۱۲۴ بازرسی وزارت صمت و بازرسی شورای اصناف تهران قرار دارند که در صورت مشاهده هر گونه تخلفی موارد به اتحادیه و در صورت صحت تخلف، متخلف به سازمان تعزیرات معرفی میشود.
کرمی، نحوه برخورد با متخلفان را در ابتدای امر جریمه نقدی و پس از آن ابطال پروانه کسب و پلمپ واحد صنفی عنوان کرد و افزود: شهروندان میتوانند هرگونه تخلفی از جمله در نظر گرفتن موازین بهداشتی، بی کیفیتی تولیدات و هرگونه افزایش قیمت را به شمارههای بازرسی اتحادیه ۸۸۱۷۴۲۲۷ - ۸۸۱۷۴۳۵۱ گزارش کنند.
در روزهای اخیر در پی افزایش نرخ گندم، زمزمههای افزایش نرخ نان هم کلید خورد، پیش از این قیمت بربری یارانهای یکهزار تومان بوده که اکنون حدود یکهزار و ۵۰۰ تومان شده است، البته هنوز برای افزایش رسمی قیمت ها، بخشنامهای ابلاغ نشده است.
سازمان تعزیرات هم اعلام کرده که هرگونه افزایش نرخ نان تخلف است، زیرا ابلاغیهای در این خصوص صادر نشده و همچنان ملاک عمل، نرخ مصوب سال ۱۳۹۸ برای نان است.