تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم
در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم

در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه، در ادامه موضوع "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی" به تاثیر تقیه در کنش علماء دین پرداختیم.
محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه

این هشتاد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

کارگر ۱۵۰ میلیون تومان پول پیش خانه را چطور جور کند؟

یک مقام مسئول کارگری با بیان اینکه ۵۰ درصد دستمزدی که کارفرما به کارگر می‌پردازد صرف هزینه مسکن و اجاره بها می‌شود، گفت: مگر کارگر چقدر حقوق می‌گیرد که دو میلیون تومان اجاره خانه بدهد و ۱۵۰ میلیون تومان پول پیش جور کند؟

کد خبر: ۸۹۸۸۷
۱۲:۵۰ - ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰

معیشت و مسکن کارگران

دیدارنیوز ـ علی اصلانی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در بیان دغدغه‌های جامعه کارگری و تاکید بر حمایت از کارگران اظهار کرد: امروز بزرگترین مشکل جامعه کارگری که با آن دست به گریبان است، بحث امنیت شغلی و قرارداد‌های کار است. نبود امنیت شغلی، کارگران را بسیار آزار می‌دهد و برکار و تولید و زندگی آن‌ها اثر می‌گذارد.

وی ادامه داد: مهمترین شاکله قانون کار تبصره یک ماده ۷ است که قانونگذار به خوبی پیش بینی کرده است. قرار بود دولت‌ها بلافاصله بعد از ابلاغ و اجرای قانون کار آیین نامه تبصره یک ماده ۷ را نوشته و ابلاغ کنند، ولی از سال ۱۳۶۹ تاکنون اقدامی در این جهت صورت نگرفته و امروز به جایی رسیده ایم که ۹۳ درصد نیرو‌های کار در بخش‌های کشاورزی، صنعت، خدمات و انجمن‌های صنفی قرارداد موقت هستند.

عضو کانون عالی شورا‌های اسلامی کار با بیان اینکه ما به وزارت کار پیشنهاد داده و برای تدوین آیین نامه مذکور اعلام آمادگی کرده ایم، افزود: متاسفانه رواج قرارداد‌های موقت دست برخی کارفرمایان را باز گذاشته تا با نیروی کار قرارداد یک ماهه و سه ماهه و شش ماهه ببندند در حالی که این کار امنیت شغلی کارگر را بر هم زده و تاثیر خود را در زندگی و معیشت خانوار‌های کارگری گذاشته است؛ لذا تا زمانی که آیین نامه تبصره یک ماده ۷ تدوین نشود با مشکل قراداد‌های کار روبه رو هستیم.

اصلانی با طرح این پرسش که در شغل‌هایی که ماهیت مستمر دارند قرارداد موقت چه معنایی دارد؟ ادامه داد: تبصره دو ماده ۷ قانون کار به کار‌های غیر مستمر اشاره کرده و کار‌هایی مثل ساختمان سازی، نقاشی و پیمانکاری را تعریف کرده است منتها در سال ۱۳۷۵ کارفرمایان فشار آوردند و اینطور القا شد که قانون کار مانع اشتغال است و لذا تبصره یک ماده ۷ را ملغی و تبصره دو را پررنگ کردند تا جایی که در سال‌های اخیر به تدریج از ۱۳ میلیون کارگر مشمول قانون کار در ایران ۹۳ درصد دارای قرارداد موقت هستند.

وی گفت: اگر مقام معظم رهبری در سخنرانی خود از شأن و منزلت، امنیت شغلی، مسکن و بیمه کارگر سخن می‌گویند همه نشان از دغدغه‌های ایشان نسبت به جامعه کارگری و آماری است که به دست معظم له رسیده است.

به گفته این مقام مسئول کارگری، وقتی کارگر داخل کارخانه امنیت شغلی ندارد، افزایش تولید محقق نمی‌شود و بهره وری مورد نظر کارفرما به دست نمی‌آید در صورتی که اگر احساس امنیت کند، در انگیزه کار، کیفیت کالای تولیدی، بهره وری و آینده تامین اجتماعی اثرگذار است.

اصلانی در بخش دیگری از گفتگو با ایسنا، به موضوع مسکن کارگران اشاره کرد و گفت: در قانون کار در بخش رفاهیات آمده است کارفرما اگر می‌خواهد دغدغه ورود و خروج کارگر به محل کار یا بازگشت به خانه را نداشته باشد، موظف است برای کارگر خود با حمایت دولت مسکن بسازد. این بخش از قانون اوایل اجرا شد و عده‌ای از کارخانه‌ها در داخل یا نزدیکی آن برای کارگران مسکن ساختند، ولی به مرور زمان دیگر اجرا نشد و امروز مسکن کارگری با وضعیتی که پیش آمده به مشکل خورده است.

عضو کانون عالی شورا‌های اسلامی کار با بیان اینکه ۵۰ درصد دستمزدی که کارفرما به کارگر می‌پردازد صرف هزینه مسکن و اجاره بها می‌شود، اظهار کرد: با گرانی‌هایی که در دو سه سال اخیر در بازار مسکن ایجاد شده و قیمت‌هایی که سر به فلک کشیده، خانه پیدا کردن برای کارگر مصیبت شده است؛ مگر کارگر چقدر حقوق می‌گیرد که دو میلیون تومان اجاره خانه بدهد و ۱۵۰ میلیون تومان پول پیش را از کجا بیاورد؟

این مقام مسئول کارگری با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر مساله بیمه کارگران گفت: بر اساس آماری که وزارت کار اعلام کرده در سطح کشور ۵ تا ۶ میلیون کارگر بیمه اجباری نیستند یعنی در واقع بیمه ندارند و این تعداد کارگر حداقل مزد را هم نمی‌گیرند و شاید یک میلیون تومان حقوق داشته باشند، ولی چون وضعیت اشتغال خوب نیست و نرخ بیکاری بالا است و عرضه و تقاضا با هم نمی‌خواند ناچار برای از دست ندادن شغل خود با این شرایط به کار ادامه می‌دهند.

منبع: ایسنا
برچسب ها: حقوق کارگران
ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها