
حوالی گناوه در استان بوشهر ساعت ۱۱ و ۱۱ دقیقه صبح امروز کانون زمینلرزهای به بزرگی ۵.۹ ریشتر بود که پس لرزههای متعددی داشت و بسیاری از شهرهای استانهای همجوار را هم به لرزه درآورد.
دیدارنیوز ـ مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران عمق زمین لرزه را در ۱۰ کیلومتری زمین و مختصات کانون آن را در طول جغرافیایی ۵۰.۷۲ و عرض جغرافیایی ۲۹.۷۶ واقع در ۲۸ کیلومتری گناوه و ۹۱ کیلومتری بوشهراعلام کرد.
به گفته سخنگوی جمعیت هلالاحمر، این زمین لرزه تاکنون ۵ مصدوم داشته که چهار نفر در گناوه و یک نفر هم در دیلم آسیب دیده اند.
همچنین غلامرضا حاجیونی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بوشهر با بیان این که زمین لرزه ۵.۹ ریشتری تلفات جانی نداشت، گفت که بیشترین خسارت ناشی از این زلزله به دیوارهای منازل در روستاهای "شول"، "کلر"، تاجملکی، "گمارون" و "فخرآوری" شهرستان گناوه وارد شده و در این شهرستان هم دیوارهای خانهها ترک برداشته و شیشهها و اثاثیه منازل مردم شکسته است،
با گذشت حدود دو ساعت از زلزله ۵.۹ ریشتری پیش از ظهر امروز، ۱۶ پس لرزه دیگر نیز این شهرستان را لرزاند. کمترین قدرت این پس لرزهها ۲.۶ و بیشترین بزرگی آن ۴.۶ ریشتر بوده است.
ریزش کوه، قطعی برق، تلفن ثابت و اینترنت در شهر گناوه و وحشت مردم نخستین گزارش دریافتی از خسارات زلزله بود و مردم گناوه از ترس پس لرزهها به خیابانها رفتند.
به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری بوشهر، در پی وقوع زلزله امروز در شهر گناوه از توابع استان بوشهر، هم اکنون ۱۱ تیم ارزیاب در مناطق زلزلهزده حضور دارند.
جهانگیر دهقانی افزود: همه نیروهای مدیریت بحران استان بوشهر در حال آماده باش قرار دارند، اما تا این لحظه اطلاعات دقیقی از خسارات احتمالی ناشی از این زمین لرزه در دست نیست.
معاون سیاسی امنیتی فرمانداری گناوه گفت: اکیپهای امدادی به مناطقی که در معرض خطر و احتمال خسارت وجود دارد اعزام شدهاند.
علاوه بر این، تیمهای امدادی استانهای همجوار هم از جمله فارس، خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد و هرمزگان به حالت آماده باش درآمده اند.
این زلزله در شیراز مرکز استان فارس نیز محسوس بود و موجب ترس و هراس برخی از شهروندان شد.
در همین حال، رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان کازرون واقع در ۱۲۰ کیلومتری غرب شیراز اعلام کرد که با توجه به نزدیکی کانون زمین لرزه به کازرون، نیروهای امدادی این شهرستان برای امدادرسانی احتمالی به هموطنان به حالت آماده باش درآمدند.
علی عرفان افزود: بخشهای خشت و کنارتخته از توابع کازرون، نزدیکترین نقاط استان فارس به کانون زمین لرزه بودند که هماینک، نیروهای امدادی این بخشها و دیگر مناطق کازرون در صورت نیاز به امدادرسانی به منطقه زلزله اعزام میشوند.
وی گفت: بنا بر اعلام بخشداران خشت و کنارتخته، هیچ خسارتی ناشی از زمین لرزه در این بخشها اعلام نشده است.
اما در استان خوزستان، تمام شهرها زمین لرزه را احساس کردند و در شهرهای جنوبی خورستان بیشتر و مدت طولانی تری احساس شد.
با توجه به لرزشهای احساس شده در پی این زمین لرزه شهاب صدیقی مدیر کل مدیریت بحران استان خورستان به منظور پیشگیری از هر گونه حادثه احتمالی به سراسر استان اعلام آماده باش کرد.
استاندار خوزستان در تماس با استاندار بوشهر اعلام آمادگی کرد که در صورت نیاز، تیمهای امدادی خوزستان به بوشهر اعزام خواهد شد.
بهبهان، امیدیه و هندیجان در استان خوزستان بیشترین لرزش رو احساس کردند. فرمانداران این شهرها اعلام کردند که تاکنون خسارتی گزارش نشده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان نیز از امادگی نیروهای امدادی این جمعیت برای اعزام به منطقه زلزله زده در صورت اعلام نیاز استان بوشهر خبر داد.