تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد:

مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ، انسیه پولادزاده پژوهشگر مطالعات ارتباطی و محمدرضا وفائی، پژوهشگر علوم اعصاب فرهنگی...
شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

شنبه سرنوشت‌ساز سر رسید، شنبه‌ای دیگر در راه/ پاسخ مثبت مردم ایران به رابطه با آمریکا/ همسویی تندروهای داخلی و اسرائیل

این هشتاد و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد
گفتگوی ویژه دیدارنیوز با یک تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا درباره مذاکرات مسقط

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد

امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر ارشد مسائل ایالات متحده در گفتگوی ویژه دیدارنیوز، پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، ابعاد و دامنه تحولات این مذاکرات را مورد بررسی قرار داده است.

جزئیات شناسایی لوکس نشین‌ها برای مالیات ستانی

در بودجه امسال دو مالیات جدید، چون مالیات از خانه و خودرو‌های لوکس در نظر گرفته شده است که افراد مشمول مالیات خودرو‌ها و منازل لوکس تا دو ماه دیگر شناسایی می‌شوند که به گفته معاون سازمان امور مالیاتی از نیروی انتظامی، شهرداری و وزارت راه و شهرسازی اطلاعات مورد نیاز اخذ مالیات از لوکس نشین‌ها جمع آوری می‌شود.

کد خبر: ۸۶۴۰۶
۱۳:۰۸ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۰

جزئیات شناسایی لوکس نشین‌ها برای مالیات ستانی

دیدارنیوز ـ طبق بودجه سال جاری دو نوع مالیات جدید به سیستم مالیات ستانی کشور اضافه شده که شامل مالیات بر خانه و خودرو‌های لوکس است. 

براساس قانون، خودرو‌های لوکس خودرو‌هایی هستند که در انتهای سال ۱۴۰۰ قیمت ساخت یا واردات آن، بالای یک میلیارد تومان باشد که قیمت این خودرو‌ها توسط سازمان امور مالیاتی اعلام می‌شود و مالکان این خودرو‌ها باید تا بهمن ماه سال جاری این مالیات را پرداخت کنند. در غیر این صورت قادر به نقل و انتقال خودرو نیستند و باید مبلغ مالیات را در زمان نقل و انتقال پرداخت کنند. 

چه خانه و خودرو‌هایی لوکس‌اند؟ 

نرخ مالیات سالانه این خودرو‌ها به شرح ذیل است:

۱- تا مبلغ ۱.۵ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۱ میلیارد تومان معادل یک درصد 

۲- تا مبلغ سه میلیارد تومان نسبت به مازاد ۱.۵ میلیارد تومان معادل دو درصد 

۳- تا مبلغ ۴.۵ میلیارد نسبت به مازاد ۳ میلیارد تومان معادل سه درصد 

۴- نسبت به مازاد ۴.۵ میلیارد معادل چهار درصد

همچنین، طبق تصویب مجلس، خانه‌هایی که ارزش آن‌ها با احتساب عرصه و اعیان بیش از ۱۰ میلیارد تومان باشد، خانه لوکس محسوب شده و مالک آن باید در بهمن امسال این مالیات را پرداخت کند که خانه‌های درحال ساخت و در سال تملک از پرداخت این مالیات معاف هستند.

در این بین، لازم است بدانید تا نرخ مالیات سالانه این خانه‌های لوکس نیز به شرح ذیل است:

۱- نسبت به مازاد ۱۰ میلیارد تا ۱۵ میلیارد تومان؛ یک در هزار

۲- نسبت به مازاد ۱۵ میلیارد تا ۲۵ میلیارد تومان؛ دو در هزار

۳- نسبت به مازاد ۲۵ میلیارد تا ۴۰ میلیارد تومان؛ سه در هزار

۴- نسبت به مازاد ۴۰ میلیارد تا ۶۰ میلیارد تومان؛ چهار در هزار

۵-نسبت به مازاد ۶۰ میلیارد تومان به بالا پنج در هزار

لوکس نشین‌ها باید تا آخر بهمن مالیات بدهند 

طبق این گزارش، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی باید مالیات سالانه مربوط به هر یک از واحد‌های مسکونی و خودرو‌های تحت تملک خود و افراد تحت تکفل را حداکثر تا پایان بهمن‌ماه سال جاری پرداخت کنند.

بررسی اعداد و ارقام درنظر گرفته شده برای خانه و خودرو‌های لوکس و نرخ مالیات آن‌ها با این واکنش از سوی کارشناسان اقتصادی روبرو شد که نرخ این دو نوع مالیات باید تصاعدی می‌بود و در نرخ گذاری این مالیات‌ها نیز باید دقت زیادی صورت می‌گرفت، زیرا خطا در این زمینه می‌تواند موجب انتقال نقدینگی و سرمایه از یک بازار به بازار دیگر شود.

از سوی دیگر، به تازگی رئیس کل سازمان امور مالیاتی اعلام کرده است که افراد مشمول مالیات خودرو‌ها و منازل لوکس تا خرداد شناسایی و این موضوع به آنان ابلاغ می‌شود.

طبق گفته وی، اگر ارزش مجموع خودرو‌های یک فرد و فرزندان کمتر از ۱۸ سال او بیش از یک میلیارد تومان باشد مشمول مالیات می‌شوند و درحالیکه ارزش خودروی هر یک از زوجین در خانواده کمتر از دو میلیارد تومان باشد، معاف از مالیات هستند.

درآمد حاصل از مالیات خانه و خودرو‌های لوکس کجا می‌رود؟ 

علاوه براین، در این زمینه محمود علیزاده - معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی - در گفتگو با ایسنا اعلام کرد: در خصوص شناسایی صاحبان خانه‌های لوکس از طریق اطلاعاتی که سامانه‌های شهرداری و املاک و اسکان وزارت راه و شهرسازی در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می‌دهند، صاحبان و خانه‌های لوکس برای اخذ مالیات شناسایی می‌شوند. 

وی افزود: برای شناسایی خودرو‌های لوکس نیز با استفاده از اطلاعات نیروی انتظامی درباره مشخصات خودرو و هم مالک آن در جهت مالیات ستانی اقدام می‌شود.

علیزاده با بیان اینکه مالیات از خانه و خودرو‌های لوکس به‌عنوان یک درآمد مالیاتی هستند، گفت: از آنجا که این نوع مالیات یکی از درآمد‌های مالیاتی کشور اعلام شده است و درآمد‌های حاصل از آن به حساب خزانه واریز می‌شود، اگر در قانون ذکر شود که درآمد حاصل از آن صرف امور خاصی شود، حتما اقدام لازم در این زمینه صورت می‌گیرد.

منبع: ایسنا
برچسب ها: مالیات
ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۲۷ فروردين
امروز چهارشنبه ۲۷ فروردين
امروز چهارشنبه ۲۷ فروردين
امروز چهارشنبه ۲۷ فروردين
پرطرفدارترین ها