سازمان فضایی آمریکا (ناسا) اعلام کرد: سیارکی بزرگ به اندازه سه برابر یک اتوبوس دو طبقه، روز شنبه از فاصله ۱۵۹ هزار مایلی (۲۵۵ هزار و ۸۸۵ کیلومتری) زمین عبور کرد.
دیدارنیوز ـ به گزارش روزنامه دیلی میل، این سنگ فضایی با طول ۳۲.۹۱ متر (۱۰۸ فوت) که ۲۰۲۱ GT ۳ نام دارد، روز شنبه ۱۰ آوریل (۲۱ فروردین) از نزدیکی زمین عبور کرد و حدود ساعت ۲۲ به وقت انگلیس در نزدیکترین فاصله با زمین قرار داشت.
ناسا پیش از این اعلام کرده بود که هیچ تهدید مستقیمی برای برخورد این سیارک با زمین وجود ندارد؛ زیرا در نزدیکترین موقعیت، فاصله آن با زمین بسیار دور خواهد بود. این سیارک در نزدیکترین حالت به زمین ۱۵۹ هزار مایل (۲۵۵ هزار و ۸۸۵ کیلومتر) با سیاره ما فاصله داشت که در مقایسه میتوان به فاصله زمین با ماه اشاره کرد که تقریبا حدود ۲۳۸ هزار و ۹۰۰ مایل (۲۸۴ هزار و ۴۷۲ کیلومتر) است.
این سنگ فصایی که با سرعت ۵۴ هزار مایل در ساعت (۸۶هزار و ۹۰۴ کیلومتر در ساعت) از نزدیکی زمین عبور کرد، بسیار کم نور بود؛ بطوری که به جز با بزرگترین تلسکوپهای حرفهای امکان مشاهده آن وجود نداشت.
این سنگ فضایی در سفر خود به دور خورشید از مسیر مداری مریخ، زمین، زهره و عطارد عبور میکند و یک خطر بالقوه برای برخورد با همه آنها وجود دارد؛ اگرچه در این مسیر به تنها سیارهای که نزدیک میشود، زمین بود. این سنگ فضایی که برای اولین بار در ۶ آوریل سال ۲۰۲۱ شناسایی شد، هر ۶۵۰ روز یک بار به دور خورشید میچرخد.
GT ۳ به عنوان یک جرم نزدیک زمین (NEO) طبقه بندی میشود که خطر بالقوه برای برخورد با زمین دارد، با این حال هر جرمی که فاصله آن با زمین ۱.۳ برابر فاصله زمین تا خورشید باشد نیز در دسته اجرام نزدیک به زمین قرار میگیرد.