تیتر امروز

قهرمان‌پور: درباره مذاکرات، نباید چندان خوشبین باشیم، نه خیلی بدبین!/ نهایی شدن دستور کار مذاکرات بعدی، دستاورد بزرگی است/ تجربه برجام نشان داد که نباید مخالفان مذاکره را دست‌کم گرفت
گفتگوی ویژه دیدارنیوز با یک تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا درباره مذاکرات مسقط

قهرمان‌پور: درباره مذاکرات، نباید چندان خوشبین باشیم، نه خیلی بدبین!/ نهایی شدن دستور کار مذاکرات بعدی، دستاورد بزرگی است/ تجربه برجام نشان داد که نباید مخالفان مذاکره را دست‌کم گرفت

رحمن قهرمان‌پور، تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا در گفتگوی ویژه دیدارنیوز، حول محور مذاکرات تهران و واشنگتن در مسقط، ابعاد و دامنه تحولات این مذاکرات را مورد بررسی قرار داده است.
گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا تمام شد/ عراقچی: مذاکرات در فضای احترام متقابل انجام شد/ وزیر خارجه در راه تهران
امروز ایران و آمریکا در عمان گفتگو کردند

گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا تمام شد/ عراقچی: مذاکرات در فضای احترام متقابل انجام شد/ وزیر خارجه در راه تهران

امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴، مذاکرات غیرمستقیم میان مقامات ایران و آمریکا در کشور عمان برگزار شد و قرار است این گفتگوها هفته آینده نیز ادامه داشته باشد.. عباس عراقچی، وزیر خارجه کشورمان و استیو...
شوک سوختی به صنعت برق؛ دولت قیمت را بالا برد!/ هشدار درباره شرایط آبی ۱۴۰۴/ سود عجیب ارزی در جیب دلالان
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

شوک سوختی به صنعت برق؛ دولت قیمت را بالا برد!/ هشدار درباره شرایط آبی ۱۴۰۴/ سود عجیب ارزی در جیب دلالان

این دهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان گرامی...

گلایه دوباره جامعه روحانیت از اصولگرایان/ چه کسی می‌خواهد پدرخوانده باشد؟

اصولگرایان متأخر بار‌ها و بار‌ها در ماه‌های اخیر، سازوکار شورای وحدت اصولگرایان به‌ویژه جامعه روحانیت را تخریب کرده‌اند. مهم‌ترین کنایه‌ای که به این نهاد سنتی اصولگرایی زده‌اند، پدرسالار و پدرخوانده بودن، بوده است.

کد خبر: ۸۴۱۰۸
۱۵:۳۰ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۹

گلایه دوباره جامعه روحانیت از اصولگرایان/ چه کسی می‌خواهد پدرخوانده باشد؟

دیدارنیوز ـ جامعه روحانیت برای چندمین بار از خودش رفع اتهام و اعلام برائت کرد. اصولگرایان متأخر بار‌ها و بار‌ها در ماه‌های اخیر، سازوکار شورای وحدت اصولگرایان به‌ویژه جامعه روحانیت را تخریب کرده‌اند. مهم‌ترین کنایه‌ای که به این نهاد سنتی اصولگرایی زده‌اند، پدرسالار و پدرخوانده بودن، بوده است. مهدی چمران، غلامعلی حدادعادل و صادق محصولی به‌طور مشخص در ماه‌های اخیر این عبارات را درباره نهادی که زمانی در دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ نقش محوری در جریان اصولگرایی داشت و جایگاه و احترام بالایی برایش قائل بودند، به کار برده‌اند.

دیروز پورمحمدی، دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز، گفته است: متأسفانه برخی از افراد در درون گفتمان انقلابی، خواسته یا ناخواسته سخنانی را مطرح کرده‌اند که موجب تخریب این گفتمان شده که قطعا این امر به ضرر کل جریان جبهه انقلاب خواهد بود. باید از بگومگو‌ها و مباحث اختلاف‌افکن درون‌جناحی پرهیز کرد. وی با تحلیل فضای سیاسی حاکم بر کشور، ادامه داد: چنانچه بار‌ها عنوان شده، جامعه روحانیت مبارز در شورای وحدت نقش کمک‌کننده و حامی جریان‌های انقلابی را دارد و به‌هیچ‌عنوان بنای پدرخواندگی و اعمال‌نظر خاصی در جریان انتخابات ندارد.

جامعه روحانیت مبارز به‌هیچ‌عنوان در پی حذف هیچ گروه و گرایش سیاسی در کشور نیست و در پی مشارکت حداکثری، ایجاد وحدت و عزت ملی است. دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: متأسفانه برخی از افراد در درون گفتمان انقلابی، خواسته یا ناخواسته سخنانی را مطرح کرده‌اند که موجب تخریب گفتمان شکل‌گرفته، شده و قطعا این امر به ضرر کل جریان جبهه انقلاب خواهد بود. ما طبق سخنان و رهنمود‌های آیت‌الله موحدی‌کرمانی که ریاست شورای وحدت را بر عهده دارند، دو مسئله را سرلوحه کار خود قرار داده‌ایم؛ یکی پرهیز از تخریب و دیگری رعایت اخلاق و اصول کار انتخاباتی».

مصطفی پورمحمدی، پیش‌تر به کسانی که جامعه روحانیت را پدرخوانده می‌خوانند، کنایه زده بود و گفته بود که این شیوه‌ای است که دقیقا خودشان دنبال می‌کنند: «برخی به پدرخواندگی حمله می‌کنند، ولی می‌خواهند خودشان مخفیانه این مدل را پیگیری کنند و یک دفعه در آخر انتخابات نظر خود را تحمیل می‌کنند. دوره این مدل‌ها گذشته و ما نمی‌توانیم از این مدل‌های منسوخ شده استفاده کنیم».

پیش‌تر حدادعادل ۳۰ بهمن‌ماه در همایش سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان بار دیگر و البته این‌بار صریح‌تر از شورای وحدت و بانیان آن انتقاد کرده و گفته بود: «مشکل امروز ما این است که جامعه روحانیت مبارز به‌طور مستقل راه افتاده و می‌گوید من هم می‌خواهم انتخابات را میزبانی کنم و محور وحدت شوم. حرف بنده به آن‌ها این است که وقتی تجربه شورای ائتلاف وجود دارد، چرا آن را نادیده می‌گیرید؟ ما از یک طرف با کثرت نامزد روبه‌رو هستیم و از یک طرف دیگر با کثرت پدر».

یا مهدی چمران که عضو شورای ائتلاف اصولگرایان است هم گفته بود‌: «شورای وحدت مانند گذشته است که عده‌ای بنشینند و برای دیگران تکلیف معلوم کنند و شورا‌ها مسئول اجرای تصمیمات آن‌ها باشند. ما تصور می‌کردیم دوره پدرخوانده‌ها تمام شده، اما گویا این‌طور نیست».

نکته جالب اینکه همه چهره‌های درون این جریان هم‌زمان هم دیگر چهره‌ها و جریان‌های اصولگرایی را تخریب می‌کنند و هم یکدیگر را به عدم تخریب توصیه؛ مثلا پیش‌تر صادق محصولی درباره اصولگرایان که شامل شورای وحدت و شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با ریاست حدادعادل است، گفته بود: «محصولی و جبهه پایداری اهل بده‌بستان نیستند، برای همین ممکن است حرف‌هایی هم درباره ما بزنند. برخی می‌گویند اگر با ما وحدت کردید، درست است، ولی اگر وحدت نکردید وحدت‌شکن هستید! ما معتقدیم جریانی می‌خواهد تحت عنوان پدرسالاری برای احزاب اصولگرا تصمیم بگیرد، ولی ما زیر بار این جریان نمی‌رویم». اما همین فرد دو روز پیش گفته است که در مرحله اول قصدمان این است که یکدیگر را تخریب نکنیم!

در‌حال‌حاضر سه جریان مشخص درون اصولگرایی یعنی شورای وحدت اصولگرایان، شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب و جبهه پایداری جداگانه برای انتخابات ۱۴۰۰ فعالیت می‌کنند. جبهه پایداری حتی به مصادیق هم وارد شده و به ادعای خودشان با بسیاری از چهره‌هایی که بالفعل یا بالقوه در مظان نامزدی قرار دارند، گفتگو کرده‌اند. به نظر می‌رسد اصولگرایی برای رسیدن به وحدت فقط یک گزینه پیش‌رو دارد. گزینه‌ای که هم در نظرسنجی‌ها رأی بالایی دارد و هم اجماع روی او بالاست. در‌صورتی‌که او تا این لحظه گفته قصدی برای ورود به انتخابات ۱۴۰۰ ندارد. تنها در صورت حضور مجدد او در عرصه انتخابات است که اصولگرایان دست از بگو‌مگو و تخریب یکدیگر برخواهند داشت!

برچسب ها: انتخابات 1400
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
امروز شنبه ۲۳ فروردين
امروز شنبه ۲۳ فروردين
امروز شنبه ۲۳ فروردين
امروز شنبه ۲۳ فروردين
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی