
در هفتهای که گذشت حوادث و اتفاقات مهمی در ایران و جهان رخ داد. سالگرد حوادث و اعتراضات دی ۹۶، به شهادت رسیدن سردار قاسم سلیمانی، تراژدی سقوط هواپیمای اکراینی و پرپر شدن ۱۷۶ مسافر بی گناه پرواز ۷۵۲، جانباختن بیش از ۸۰ هموطن کرمانی در جریان تشییع پیکر شهید سلیمانی مهمترین سالگردهای این هفته بودند. درگذشت آیتالله مصباح یزدی، شایعه احتمال وقوع جنگ بین ایران و آمریکا، اعلام پیروزی بایدن در کنگره آمریکا و حواشی آن، ادامه بحث پیرامون طرح اصلاح قانون انتخابات و توقیف نفتکش کره جنونی توسط سپاه پاسداران دیگر حوداث مهم این هفته بودند.
دیدارنیوز ـ اسفندیار عبداللهی: آیتالله محمدتقی مصباح یزدی که از روز شنبه (۶ دی ماه) به علت وخامت بیشتر بیماری گوارشی در بیمارستانی در تهران بستری شده بود عصر روز جمعه ۱۲ دیماه در سن ۸۵ سالگی درگذشت. او متولد ۱۳۱۳ در یزد بود و پس از پیروزی انقلاب بنیاد باقرالعلوم و سپس مؤسسهٔ آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) را در قم پایهگذاری کرد که تا پایان عمر ریاست آن را بر عهده داشت.
مصباح یزدی در طی سالهای طولانی پیش و پس از انقلاب همواره در کانون روحانیت سیاسی قرار داشت. گفته میشود که او در حوزه نظری مستعد بود و هم از این روی بود که در دوران مبارزات سیاسی قبل از انقلاب حضور در صحنه مبارزه از اهمیت به سزایی برای این جریان سیاسی برخوردار بود.
یکی از روایتهای مشهوری که در سالهای اخیر بارها و بارها نقل شده است روایت ضیافت صبحانهای است با حضور او و آیت الله خامنهای و مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی. ضیافتی که در آن هاشمی رفسنجانی از کنارهگیری مصباح یزدی از مبارزات سیاسی انتقاد کرده است و خواستار حضور فعال او در این مبارزات شده است. گویا پاسخ مرحوم مصباح یزدی به هاشمی رفسنجانی تاکید بر مرزبندی با جریانات سیاسیای بوده است که آنها را غیراسلامی میدانسته و به همین دلیل از همکاری بیشتر با روندی که هاشمی رفسنجانی و دوستانش پی میگرفتند، پرهیز کرد.
سرویس سیاسی دیدارنیوز به قلم علی صافی به فاصله اندکی پس از فوت مرحوم مصباحیزدی، گزارشی تحلیلی تحت عنوان «فقیه کامکار!» به رشته تحریر درآورد که مرور آن خالی از لطف نیست.
بیشتر بخوانید: «فقیه کامکار!»
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه ققضاییه روز سه شنبه ۱۶ دی در پاسخ به سوالی درباره رسیدگی به پرونده همدستان روح الله زم از جمله شیرین نجفی گفت: این پرونده ابعاد گستردهای دارد. بخشی از این پرونده منجر به رای شد، اما این پرونده به اتمام نرسیده است. اسماعیلی افزود: در مورد ۶ نفر دیگر از متهمان پرونده حکم صادر شده و این افراد به حبس ۲ تا ۱۰ سال محکوم شدند و این خانم (شیرین نجفی) هم که نامبرده شد، دستگیر شده و در همین پرونده محکومیت دارد، اما چون این حکم در مرحله تجدید نظرخواهی است و به قطعیت نرسیده و از بیان جزئیات معذورم.
نفتکش کرهای هم توقیف شد!
روز ۱۵ دی ماه بود که خبر از توقیف نفکش کرهای در خلیج فارس و توسط ایران دست به دستت چرخید. از سوی ایران ابتدا اعلام شد که این توقیف به علت آسیبهای محیط زیستی این کشتی بوده است، بعد که علی ربیعی از داراییهای بلوکه شده ایران توسط کره گلایه کرد، این گمانه که ایران یک اقدام تلافی جویانه انجام داده است به حقیقت نزدیکتر شد. آقای ربیعی در تازهترین نشست خبری خود گفته بود "اگر کسی گروگانگیر باشد دولت کره جنوبی است؛ که به بهانههای واهی بیش از ۷ میلیارد دلار ما را گروگان گرفته است".
در ۱۶ دی ماه وزارت خارجه کره جنوبی اعلام کرده است که در "اولین زمان ممکن" یک هیات رسمی به ایران میفرستد تا در مورد آزادی نفتکش توقیف شده و خدمه آن در آبهای جنوبی ایران مذاکره کند.