تیتر امروز

علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم
دیدار به مناسبت روز دانشجو برگزار کرد

علی فرزین: صدای دانشجویان استان‌های دیگر به تهران نمی‌رسد/ هیچ فرقی بین دولت روحانی، رئیسی و پزشکیان نیست/ پویا درودی: دانشجویان برای خروج از ایران فقط بلیت رفت می‌گیرند/ به آینده ایران امید دارم

دیدارنیوز به مناسبت روز دانشجو، یک نشست هم اندیشی با حضور دو دانشجو برگزار کرد تا به این بهانه ناگفته‌ها گفته شود.
اقتصاددانان به پزشکیان: بودجه نهادهای فاقد نقش عمومی را حذف کنید/ شرايط تعلیق یا انجماد مذاکرات؟/ جو متشنج دانشگاه با حضور رئیس جمهور
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اقتصاددانان به پزشکیان: بودجه نهادهای فاقد نقش عمومی را حذف کنید/ شرايط تعلیق یا انجماد مذاکرات؟/ جو متشنج دانشگاه با حضور رئیس جمهور

این صد و سی و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱۷ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «پشت صحنه» با رئیس پیشین سازمان ملی جوانان

رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید

دیدارنیوز در برنامه «پشت صحنه» این بار میزبان رحیم عبادی، رئیس پیشین سازمان ملی جوانان بود. او معتقد است نسلی که روزی مخاطب سازمان ملی جوانان بود، امروز به میانسالی رسیده است.
دیدار اندیشه

گفتگوی امیر دبیری مهر با ناصر مهدوی: کرونا؛ شر عظیم یا خیر اعظم

کد خبر: ۷۶۹۳۸
۱۶:۱۹ - ۱۱ آذر ۱۳۹۹

گفتگوی امیر دبیری مهر با ناصر مهدوی: کرونا؛ شر عظیم یا خیر اعظم

دیدارنیوز _ امیر دبیری‌مهر: کرونا یا کووید ۱۹ هر چند ویروس ناشناخته یا کمتر شناخته شده‌ای است، اما در ۱۰۰ سال اخیر و بعد از جنگ جهانی دوم بزرگترین و وسیع‌ترین تاثیر را بر زندگی بشر داشته است. برای مثال از اغاز این پاندمی یا همه گیری جهانی بالغ بر ۶۰ میلیون نفر از ۷ میلیارد انسان کره زمین به ان مبتلا شدند و حدود ۱/۵ میلیون نفر هم در هماورد با این بیماری جان باختند. در ایران هم حدود ۹۰۰ هزار نفر به این بیماری مبتلا و ۴۵ هزار نفر از هموطنانمان را در این دوران فراموش نشدنی از دست دادیم. جای توضیح ندارد که این این بیماری با استمرار خود چه پیامد‌های زیانباری در حوزه‌های اقتصادی و روانی و اجتماعی داشته است؛ بنابراین ذهن کنجکاو بشر نمیتواند برای پاسخ به دو پرسش مهم درباره کرونا بیکار و عاطل باشد؟ اول علل و ریشه‌های بروز این پدیده که توانسته بشر را به زانو دراورد؟ دوم پیامد‌های هستی شناختی و معرفت شناختی و اخلاقی پاندمی کرونا؟


در حال حاضر با دانش کمی از نظر زیست شناسی درباره کرونا داریم شاید زمان مناسبی برای پاسخ به چیستی و علل بروزکرونا نباشد و همه اقوال و ادعا‌ها حول وحوش گمانه‌های اثبات نشده می‌چرخد. اما حتما می‌توان و- اخلاقا باید- به پیامد‌های بروز و ظهور کرونا اندیشید و آن را موضوع گفتگو قرار داد به عبارتی اگر ما دست از سر کرونا برداریم او دست از سر بشر بر نمی‌دارد پس معقول‌تر این است که به او و پیامد‌های او بر زندگی بشر بیندیشیم و چه بسا با رویکردی متافیزیکی هدف از ظهور رونا همین تاملات شناختی و اخلاقی باشد.


در این خصوص چند پرسش محوری وجود دارد که در گفتگوی اختصاصی با دکتر ناصر مهدوی پژوهشگر و مولف حوزه فلسفه و اخلاق مطرح کردم :


۱- آیا کرونا صرفا یک بیماری است یا پدیده‌ای فراتر از بیماری از نوع مقدرات تاریخی است؟ آیا مواجهه پزشکی و درمانی با آن می‌تواند کفایت کند؟


۲- آیا این پدیده یکسره شوم و نحس است یا درس‌ها و عبرت‌های مهم و و بزرگی هم برای بشر داشته یا دارد؟ این درس‌ها ذاتی این پدیده است یا تالی طبیعی و پسینی آن؟


۳- آیا می‌توان کرونا را با همه ویرانی‌ها و تلفات و مصیبتهایش به فرصتی برای بهزیستی بشردر پسا کرونا تبدیل کرد؟

 

آن چه در ادامه می‌بینید، مشروح گفتگوی من با دکتر مهدوی است.

 

فیلم کامل این گفتگو را ببینید

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر
امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر
امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر
امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر