
دیدارنیوز ـ این مقامها گفتند، دولت ترامپ این محدودیتها را به منظور کنترل پاندمی کرونا اعمال کرد. این دولت لغو ممنوعیت ورود جداگانهای که علیه اکثر شهروندان غیر آمریکایی هست و شامل کسانی میشود که به تازگی در چین یا ایران بودند، بررسی نمیکند.
این طرح مورد حمایت اعضای کارگروه کروناویروس در کاخ سفید، مقامهای حوزه سلامت و دیگر آژانسهای فدرال قرار گرفته، اما دونالد ترامپ هنوز تصمیم نهایی را نگرفته و زمان اجرای آن هنوز مشخص نیست.
کاخ سفید، وزارت امنیت داخلی و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در این رابطه اظهارنظری نکردند.
بسیاری از مقامهای دولت آمریکا استدلال میکنند که این محدودیتها دیگر منطقی نیستند، چون اکثر کشورهای سراسر جهان هدف این ممنوعیت ورود قرار ندارند. آنها لغو این محدودیت را مایه تقویت خطوط هوایی آمریکا میدانند که شاهد ۷۰ درصد افت سفر بینالمللی بودهاند.
مقامها میگویند، با توجه به شمار بالای مبتلایان به کرونا در اروپا، ترامپ ممکن است همچنان عدم لغو این محدودیتها را انتخاب کند. یکی از موانع بالقوه این حقیقت است که کشورهای اروپایی احتمالا به این زودی اجازه نخواهند داد اکثر آمریکاییها سفرهایشان را از سر بگیرند.
کشورهای اروپایی که هدف محدودیتهای ورود به آمریکا قرار گرفتهاند، شامل ۲۶ عضو منطقه شنگن میشوند که اجازه دارند در سراسر مرزهای باز سفر کنند.
محدودیتهای آمریکایی که مانع از حضور مسافران از اروپا میشود، از اواسط مارس برقرار شد و ممنوعیت ورود برزیلیها هم ماه مه اجرایی شد. ترامپ اولین ممنوعیت روی اکثر مسافران غیر آمریکایی از چین را ۳۱ ژانویه اعلام کرد و بعد ایران را در ماه فوریه به آن افزود.
این محدودیتهای ورود برای سکنه غیر آمریکایی است که در ۱۴ روز گذشته در آن کشورها بودهاند، اما وزارت خارجه آمریکا برخی استثناهای امنیت ملی داشته و به مسافرانی از اروپا که "سفر بشردوستانه، واکنش به سلامت عمومی و امنیت ملی" داشتند اجازه ورود میدهد.
ایالات متحده همچنین موارد استثنایی برای برخی از مسافران بیزنس اروپایی، سرمایه گذاران، چهرههای آکادمیک، دانشجویان و خبرنگاران دارد. تقریبا تمام اروپا همچنان اکثر مسافران آمریکایی را از سفر منع میکند، در حالیکه بریتانیا و ایرلند به مسافران آمریکایی اجازه ورود میدهند، اما به محض ورود قرنطینه دو هفتهای اجرا میکنند. برزیل هم به مسافران آمریکایی اجازه ورود میدهد.