دیدارنیوز ـ ویروس کرونا در ایران متوقف نشده است و کماکان با علامت و بیعلامت شهروندان را مبتلا میکند. تا این لحظه بر اساس آمار رسمی تعداد مبتلایان به این بیماری در کشور از ۸۰ هزار نفر و تعداد جانباختگان نیز از مرز ۵ هزار گذشته است.
استان بوشهر که از ابتدا به دلیل رعایت قابل توجه مردم دیرتر از همه استانها نشانههای ویروس کرونا در آن مشخص شد، محدودیتهای قابل توجهی را وضع کردند و پیش از آنکه دستور سراسری برای عدم تردد داشته شود، مسئولین استان اجازه ورود هرگونه خودرویی با پلاک غیر از بوشهر را به استان منع کردند. با این حال با دستور رئیس جمهور پس از نزدیک به دوماه ممنوعیت تردد میان استانی برداشته شد و تردد مردم میان استانها نیز به یکباره افزایش پیدا کرد. همین موضوع باعث شده تا بسیاری از مسئولین ابراز نگرانی از پیک دوم بیماری در استانهای تحت مدیریت خود کنند. علی ساری نماینده مردم اهواز در مجلس نیز چندی قبل اعلام کرده که به دلیل ممنوعیت تردد و بازگشایی اصناف، شاهد افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در استان هستیم.
مسافران هجوم آورده و در پارکها و کنار دریا چادر زدهاند
حجت السلام حمید خدری نماینده مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی در گفت و گویی به رویداد۲۴ میگوید: ما از ابتدا شرایط نسبتا خوبی داشتیم، اما از زمانی که محدودیت رفت و آمد بین استانی برداشته شد، بسیار نگران هستیم! زیرا مسافران بسیار زیادی به استان آمدهاند و در پارکها و کنار دریا چادر زندهاند و حال و هوای شهر مانند عید سالهای گذشته و به همان شلوغی است. هرسال در این فصل به دلیل گرمای زیاد نمیتوان از خانه بیرون آمد، اما امسال هوا بسیار خوب است و همین بدشانسی باعث ورود مسافران به استان شده است.
با ورود مسافران به استان ۹ مورد جدید مبتلا به ویروس کرونا در استان ثبت شد
وی با بیان اینکه در چندروز گذشته به دلیل وجود محدودیتها ما حتی یک مورد مبتلای جدید هم نداشتیم، تصریح کرد: متاسفانه با برداشتن محدودیتها و ورود مسافران به استان امروز ۹ بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا در بوشهر مشخص شدند. ما قطعا یک پیک دوباره در استان خواهیم داشت و به شدت نگران هستیم با توجه به وضعیت هجوم مسافران به استان، در روزهای آینده شاهد پیک دوباره این ویروس در کشور باشیم. خصوصا اینکه بسیاری از افراد مبتلا علائم در آنها نشان داده نمیشود، اما هم مبتلا هستند و ناقل! این مسافرین ناقل با ورود به شهر، مردم و استان را آلوده میکنند و این نگرانی بزرگ ما است.
خدری ادامه داد: مغازهها پس از دوماه که به شدت رعایت میکردند اخیرا بازگشایی شدند و مردم نیز که همواره در ایام عید به استان میآمدند این روزها آمدهاند. از سوی دیگر امکانات بهداشتی استان نیز محدود و برای همشهریان خود استان است. ما نزدیک به ۲۰۰ تخت آی سی یو داریم و اگر خدای ناکرده با گسترش و شیوع دوباره کرونا در استان مواجه شویم قطعا این موضوع بحران زا خواهد شد.
عضو کمیسیون انرژی با اشاره به اینکه در ابتدای شیوع ویروس کرونا ما محدودیتهای بسیار خوبی وضع کردیم، تصریح کرد: در ابتدا و حتی زمانی که به صورت جدی منع رفت و آمد وضع نشده بود ما اجازه ورود ماشینهای سایر استانها به شهر بوشهر را نمیدادیم. از سوی دیگر با وجود اینکه ما دو شهرستان خارک و عسلویه که جمعیت کارگری بالای ۱۰ هزار نفر دارند بازهم شرایط به خوبی پیش رفت. ما حتی برای تغییر شیفت این عزیزان با وزیر نفت هماهنگیهای لازم را انجام دادیم که مثلا هر ۱۵ روز تغییر شیفت داده نشود تا افرادی که در شیفت نبودند فعلا وارد استان نشوند. تمهیدات بسیار خوبی در استان صورت گرفت، اما اکنون که این منع رفت و آمد برداشته شده است، با موج مسافر و افزایش بیماران کرونایی مواجه هستیم.
از جان مردم بهره برداری سیاسی نکنیم
خدری، با بیان اینکه وضعیت اقتصادی مردم نیز در این شرایط باید مورد توجه قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: در دو ماه گذشته در بوشهر، گناه، دیلم که بازدید داشتم تمامی اصناف با وجود داشتن هزینه، چک، اجاره مغازه و غیره، اما بازهم به صورت کامل تعطیل بودند و همکاری بسیار خوبی داشتند، اما اکنون با اجازه رئیس جمهور مغازههای خود را بازگشایی کردند. این اصناف هم در بلاتکلیفی بودند و نمیدانستند که چه زمانی میتوانند اقدام به بازگشایی کنند و، چون پایان مشخصی نداشت نمیتوانستیم بگوییم که این ضرر به نوعی جبران میشود. از همین رو باید یکسری اعمال نظارتها صورت بگیرد وهمه امور به حال خود رها نشود. مردم خودشان باید رعایت کنند و معتقدم درصد بالایی از جلوگیری از ابتلا به این بیماری به نحوه عملکرد مردم بستگی دارد. درست است که رئیس جمهور اجازه رفت و آمد داده است، اما به زور نگفته است که حتما به مسافرت بروید.
وی ادامه داد: ما نمیتوانیم خودمان را با سایر کشورها مقایسه کنیم، ما باید متناسب با امکانات و تواناییهایی که داریم شرایط را بررسی کنیم و با بیماری و جان مردم بهرهبرداری سیاسی نکنیم.