تیتر امروز

«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!

این چهل و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیباکلام: بین مسئولان و واقعیات، دیوار وجود دارد!/ بخارایی: می‌خواهی به آمریکا احترام بگذاری؟! پس به تبع آن، باید به اسرائیل هم احترام بگذاری!
بررسی عواقب جنگ ایران با اسرائیل در بستر ریاست جمهوری ترامپ در نشست اندیشکده سیمرغ باریخ

زیباکلام: بین مسئولان و واقعیات، دیوار وجود دارد!/ بخارایی: می‌خواهی به آمریکا احترام بگذاری؟! پس به تبع آن، باید به اسرائیل هم احترام بگذاری!

روز یکشنبه ۲۰ آبان ماه، نشست اندیشکده سیمرغ باریخ با موضوع عواقب جنگ جمهوری اسلامی با اسرائیل در بستر ریاست جمهوری ترامپ، برگزار شد و نام‌های آشنا از جمله صادق زیباکلام، احمد بخارایی و مهدی مطهرنیا...
مریم جلالی: ضرغامی فرمانده بود و صالحی امیری استاد است/دیگر جای صنایع دستی در برنامه توسعه خالی نیست/صنایع دستی به رونق گردشگری و ارتقاء میراث فرهنگی کمک کرد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی

مریم جلالی: ضرغامی فرمانده بود و صالحی امیری استاد است/دیگر جای صنایع دستی در برنامه توسعه خالی نیست/صنایع دستی به رونق گردشگری و ارتقاء میراث فرهنگی کمک کرد

جامعه پلاس چند روز مانده به سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی، میزبان مریم جلالی معاون صنایع دستی بود؛ از او هم درباره عملکردش در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صحبت کردیم هم درباره...

غرضی: مدیران روحانی به دولت وفادار نیستند

اصلاح‌طلبان نمی‌توانند دولت را نگه دارند و اصولگرایان نمی‌توانند ملت را نگه دارند و این اتفاق در ۱۵۰ سال گذشته رخ داده است.

کد خبر: ۵۶۰
۱۰:۴۳ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷

دیدارنیوز - سیدمحمد غرضی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا درباره رویکردهای موجود درباره پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی گفت: هر پدیده اجتماعی ریشه در نیازهای اجتماعی دارد و وقتی که پدیده‌ای رخ می‌دهد تا حدودی به نیازهای اجتماعی جواب می‌دهد. اگر نیازهای اجتماعی در آن پدیده برطرف شود پدیده رشد می‌کند و اگر رفع نشود، پدیده دچار سکون شده و یا از بین می‌رود، همین خط تلفن و موبایل پدیده‌هایی بودند که به وجود آمدند و مردم کم کم احساس کردند به آن‌ها محتاجند، در نتیجه این پدیده‌ها رشد کرد و جزو ابزار زندگی شد.


وی در ادامه به پدیده قاچاق اشاره کرد و گفت: قاچاق پدیده‌ای است که باعث ضرر می‌شود و به اجبار چون که مورد تهدید عام مردم است با آن مبارزه می‌شود و جزو پدیده‌هایی است که ناکام خواهد ماند و انرژی اجتماعی با آن مبارزه خواهد کرد.

وزیر پیشین پست و تلگراف افزود: در موارد متعدد حاکمیت ممکن است با پدیده‌ها همراه و یا با آن مبارزه کند. اگر حاکمیت بتواند نیازهای اجتماعی را مطابق نظر مردم برطرف کند بخشی از سیاست اجرا خواهد شد و اگر نتواند به نیازهای مردم پاسخ دهد؛ آن نیاز اجتماعی به سمت‌های دیگری رجوع خواهد کرد و انرژی سیاسی حاکم را به چالش می‌کشد و نابسامانی بین نیاز اجتماعی و حاکم عمیق‌تر می‌شود.

وی در ادامه شبکه‌های اجتماعی و تلگرام را به عنوان یک پدیده معرفی کرد و گفت: ‌ این‌ها جزو پدیده‌هایی هستند که حاکمیت با آن درگیر می‌شود چراکه احساس می‌کند از آن برای به چالش کشیدن قدرت سیاسی استفاده خواهد شد. به عنوان مثال سال ۸۸ از موبایل برای برخی ناآرامی‌ها استفاده می‌کردند و قدرت سیاسی را به چالش می‌کشیدند و درنتیجه دولت هم موبایل را قطع کرد چراکه ابزاری در اختیار دولت بود و با این کار بخشی از مساله را حل کرد. مجموعه این اتفاقات به این صورت است که وقتی پدیده به شکل اجتماعی می‌خواهد با حاکمیت مبارزه کند، حاکمیت هم با آن درگیر شده و این امر ادامه پیدا می‌کند.

غرضی افزود: ظرف این چند سال تلگرام روی انتخابات و اجرای انتخابات هم اثرگذاشته و بخشی از مسئولان  را پشت دیوار نگاه داشته است، در ادامه حاکمیت هم حق دارد در این زمینه تلاش کرده و مساله را حل کند که به نظر من برای حاکم در مقابله با تلگرام دو راه وجود دارد، یکی از آن راه‌ها قطع کردن تلگرام است که باعث می‌شود پدیده به شکل دیگری ظاهر شود و راه دیگر این است که حاکمیت تعداد این شبکه‌ها را افزایش دهد. اما اگر این شبکه‌ها معادل هم نباشند آن شبکه‌ای که قوی‌تر است پیروز می‌شود. در این راستا استعداد شبکه با استعداد شبکه‌ساز درگیر است و شما اگر بتوانید استعداد شبکه‌ خودتان را تقویت کنید به توفیقی دست یافته‌اید و در صورت تخریب آن با شکست مواجه می‌شوید.

وزیر پیشین نفت در پاسخ به سوالی مبنی بر تشریح راه‌حل‌های موجود برای کاستن از اختلاف و شکاف بین جریان‌های سیاسی در ایران گفت: من می‌گویم این دو جریان اگر با یکدیگر درگیر نشوند از بین می‌روند و اینکه توانسته‌اند با درگیری وجود خود را ثابت کند محرز است اما ملت ایران در طول این ۱۰۰ سال در اتفاقات مشروطه، ملی شدن صنعت نفت و انقلاب ۲۲ بهمن حضور داشته، ایستاده، خون داده‌اند و حاکمیت خودش را حفظ کرده است.

غرضی با بیان اینکه من ۳۰ تیر و ۲۸ مرداد را دیده‌ام و خانواده‌ام هم در جریان مشروطه بوده‌اند تاکید کرد: احزاب و گروه‌ها بعد از انقلاب‌های مردمی به جان انقلاب می‌افتند. اصلاح‌طلب و اصولگرا بعد از ۲۲ بهمن به وجود آمد. در زمان مشروطه هم همین اتفاق افتاد و اتفاقات بعد از مشروطه باعث گرفتاری برای مردم شد. مردم مشروطه را به وجود آوردند.

استاندار پیشین خوزستان تاکید کرد: احزاب و گروه‌ها چون برای اقتدار می‌جنگند مردم با آن‌ها همراهی نمی‌کنند و عامه مردم از اینکه کسی تیشه به ریشه‌شان بزند فاصله می‌گیرند. پدیده حزب و گروه و اشخاص در ایران پدیده‌هایی هستند که به وجود می‌آیند و تضعیف می‌شوند و مردم به آن‌ها پشت می‌کنند. احزاب معمولا فعالیتی دارند و پس از چند سال دچار سکته می‌شوند و فعالیت آن‌ها کاهش می‌یابد و خاموش می‌شوند و به این خاطر است که در اعتقاد عامه مردم کسی خدمتگذار است که از سر اقتدار شخصی و گروهی نزول نکند.

غرضی با اشاره به اینکه همه احزاب و گروه‌ها مدعی هستند و حرف‌هایی شبیه به هم می‌زنند گفت: گروه‌های اصلاح‌طلب و اصولگرا بعد از اینکه قدرت سیاسی را به دست می‌آورند دائم از مردم فاصله می‌گیرند. در ایران عزیز موحد مردم طبیعت‌شان این نیست که تابع مقررات امتیازطلب‌ها بشوند.

وی با بیان اینکه اعمال دیگران را نمی‌توانیم اصلاح کنیم و غیرواقعی است، گفت: ‌ اشخاص و گروه‌ها خود باید اعمالشان را اصلاح کنند و برای اینکه اعتمادشان را به مردم افزایش دهند باید رابطه‌شان را با مردم تنظیم کنند. وقتی دوره اشخاص و گروه‌ها در کشور رو به اتمام است اعتبارشان از بین می‌رود درست‌‌ همان اتفاقی که در دهه‌های ۶۰ تا ۸۰ رخ داده و در دهه ۹۰ هم همینطور می‌شود.

استاندار پیشین کردستان در پاسخ به این سوال که «گروه‌های معترض در ناآرامی‌های دی ماه ۹۶ شعارهایی بر علیه هر دو جناح سیاسی سر می‌دادند که آیا این نشان از تولد جریان سومی دارد یا نه؟» گفت: اصلاح‌طلبان نمی‌توانند دولت را نگه دارند و اصولگرایان نمی‌توانند ملت را نگه دارند و این اتفاق در ۱۵۰ سال گذشته رخ داده است. معترضان در دی ماه ۹۶ در شعار‌هایشان فاعل مشخص نبود و آن شعار‌ها فاعلی مجهول داشت. در سال ۸۸، سه میلیون نفر در خیابان‌ها آمدند و از آقای موسوی حمایت کردند اما پس از آن به خانه‌هایشان بازگشتند و تنها جمعیتی ۵۰ هزار نفری باقی ماند که در جریان اجتماعی حذف شدند هرچند که هنوز هم ریشه‌های آن وجود دارد. در دی ماه ۹۶ هم تعدادی اعتراض کردند اما مردم به طور عام حمایت نکردند.

وی با بیان این پرسش که «مگر کشور برای اینکه احزاب و گروه‌ها را نگهداری کند به وجود آمده است؟»، گفت: ‌ در طول تاریخ پدیده‌هایی مثل منافقین و مجاهدین خیلی نیرو جمع کردند و می‌خواستند جنگ داخلی به راه بیندازند اما مردم حمایت نکردند و اینکه ملت به اجماع برسد با اجماع رسیدن گروه‌های سیاسی متفاوت است. اجماع گروه‌ها نمی‌تواند تغییری ایجاد کند و مفید باشد.

وزیر پیشین پست و تلگراف تصریح کرد: حرکت وقتی از ناحیه عام مردم باشد بسیار قدرتمند است. مثل مشروطه یا ۲۲ بهمن یا جنگ. ولی گروه‌ها اگر بخواهند با خشونت عمل کنند مردم آن‌ها را حمایت نخواهند کرد و آن خشونت هم از بین می‌رود و به همین خاطر بود که در ۲۲ بهمن ملت حرکت علیه قدرت سیاسی را سامان داد و آن را ساقط کرد.

غرضی ادامه داد: گروهی که ریشه در عامه مردم نداشته باشد از بین می‌رود و مردم با آن مقاومت می‌کنند. همیشه خشونت در بحث سیاسی مطرح شده اما من خشونت را وقتی می‌بینم که ملت به قدرت سیاسی پشت کرده باشد.

عقل اجتماعی مردم از عقل سیاسی احزاب قوی‌تر است

غرضی با بیان اینکه عقل اجتماعی ملت ایران به مراتب از عقل سیاسی گروه‌ها و احزاب قوی‌تر است، عنوان کرد: برای دولت‌ها همیشه زنگ خطرهایی وجود دارد و دولت‌ها همیشه ستاد جامعه را به قاعده‌ جامعه ترجیح می‌دهند. در دولت‌ها دیده‌ایم که دوستان را در کنار خود جمع کرده امتیاز می‌دهند و قاعده جامعه را فراموش می‌کنند. در همین دولت آقای روحانی وقتی که دولت به سر کار آمد نقدینگی ۴۶۰ هزار میلیارد تومان بود و در حال حاضر به هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است و این کار‌ها را خود انجام دادند و در حال حاضر دچار اعمال خود شده‌اند.

وزیر پیشین نفت با بیان اینکه دولت قبل هم نقدینگی را افزایش داد، تصریح کرد: پول ملی حیات ملی است و نباید تضعیف شود. در این دولت مدیرانش به دولت وفادار نیستند چراکه آقای روحانی دو روز پیش در صحبت‌های خود از آن‌ها عصبانی بود و باید به او گفت که افرادتان را خودتان انتخاب کرده‌اید.

وی با بیان اینکه دولت‌ها نباید بیش از درآمد خود هزینه کنند گفت: ‌اگر کسی بیش از درآمدش هزینه کند به زندان می‌افتد و زندان دولت این است که اعتبارش از بین می‌رود. لذا من وقایع و فشارهای بیرونی را ناشی از اعمال دولت‌ها می‌دانم که وقتی دشمنان می‌بینند که دولت تضعیف شده است به ملت فشار وارد می‌کنند. این دو سه سال اخیر جنگ عمومی حقوق‌های نجومی بود و کسانی که قدرت سیاسی را برای امتیازطلبی مصرف می‌کنند سرنوشتشان همین است و موضوع پیچیده‌ای نیست.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی