دیدارنیوز - طیبه سیاوشی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره اینکه اگر رییس جمهور تغییری در تیم اقتصادی خود ایجاد نکند، مجلس چه خواهد کرد، می گوید: نمی شود در این قضایا فردی تصمیم گیری کرد؛ یا باید فراکسیون ها به صورت جمعی تصمیم بگیرند یا حداکثری از مجلس به این قضیه ورود کنند. کمیته ای اخیرا در این باره تشکیل شده روز یکشنبه قرار است گزارش بدهد و از روی آن گزارش تصمیم گیری خواهد شد.
سیاوشی در گفت و گو با انتخاب، درباره پخش مستندی درباره دختر 17 ساله اینستاگرامی به نام «مائده هژبری» از صداوسیما گفت: این ها قهرمان سازی و قهرمان پروری می کنند. این افراد به قدری پررنگ می شوند که به نوعی تمام فضای مجازی را به طرف خودشان می برند.
نماینده تهران در مجلس ادامه داد: متاسفانه آنچه را باید بر اساس قوانین در فضای مجازی انجام می شده، یعنی جریان آزاد اطلاعات و عمل کردن بر اساس فرصت ها و تهدیدها بر اساس مباحث فرهنگی، اجتماعی، قانونی و حقوقی، این کارها را نکرده ایم و الان دچار قضیه ای شده ایم که دختری را به تلویزیون آورده اند که خیلی ها مانند خود من او را نمی شناختند. اما طبیعتا فقط جوانهایی که او را در فضای مجازی می شناختند این برنامه را تماشا نکرده اند، بلکه طیف وسیعی از میلیون ها مخاطب حالا با او آشنا شده اند و به قول دوستانی که فقه می دانند، اشاعه فحشاء انجام شده است.
سیاوشی افزود: ممکن است بخشی از قضیه این باشد که بحث را منحرف کردند و توجهات را از مسئله ای مانند فسادهای ارزی به سمت دیگری کشیده اند، اما بخش دیگری از قضیه این است که متاسفانه آن مواردی را که باید روی آنها تایید و کار کنیم، که سرمایه ای از دست نرود یا چهره کسی تخریب نشود، روی اینها اصلا کار نکرده ایم و بحث را به سمتی می بریم که چنین مسئله ای را برجسته کنیم. اینکه مقصود آنها انحراف از مسائل مهمتر بوده یا نه را نمی دانم اما عملا این اتفاق افتاده.
او با بیان اینکه که دست کم می توانستیم به کسانی را که بعد از انقلاب پا به این دنیا گذاشتند فرصتی بدهیم، اما آنها به دلایل مختلف مهاجرت کردند و رفتند، اظهار داشت: در همه دنیا این بحث فالو کردن و اهمیت چنین قضایایی در فضای مجازی وجود دارد اما نه به این شدت که شما را از رویدادهای فرهنگی و سرگرمی های سالم مانند موسیقی و ورزش رویگردان کند اما متاسفانه این فرصت ها در مملکت ما بسیار کم وجود دارد.
سیاوشی در بخش دیگری از این گفت و گو با درباره اقدامات مجلس در خصوص نابسامانی های اقتصادی اخیر گفت: بیش از دو هفته است که 200 نماینده از رییس جمهور درخواست ترمیم کابینه را کرده اند. این فشار به رییس جمهور نیست بلکه اینجا منافع مردم گم شده. ما با دولت درگیری نداریم. ما در جوابگویی به مردم در خط مقدم هستیم. برخی مطرح می کنند که چرا مجلس طرح نمی دهد؟ طرح قضیه را حل نمی کند. در تعامل دولت با مجلس است که می تواند کار پیش برود.
او درباره اینکه اگر رییس جمهور تغییری در تیم اقتصادی خود ایجاد نکند، مجلس چه خواهد کرد، گفت: نمی شود در این قضایا فردی تصمیم گیری کرد؛ یا باید فراکسیون ها به صورت جمعی تصمیم بگیرند یا حداکثری از مجلس به این قضیه ورود کنند. کمیته ای اخیرا در این باره تشکیل شده روز یکشنبه قرار است گزارش بدهد و از روی آن گزارش تصمیم گیری خواهد شد.
سیاوشی درباره بحث نظارت پذیر کردن سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی نیز گفت: مشکل این است که در سازمان برنامه و بودجه باید یک سری از مسائل اساسی حل و فصل شود که برای نظارت بهتر، زمینه سازی شود. بحثی که در دنیا رایج است اما در کشور ما اتفاق نیفتاده بحث آمایش است که اخیرا در برخی استان ها آن را دیده اند و باید بر اساس آن بودجه ریزی شود.
موضوع این است که طرح آمایش ملی را از ابتدا آماده نکردیم. حتی در بحث نظارت پذیر کردن دیگر دستگاه ها، هم متاسفانه گزارش های کیفی را کمتر می توانید دریافت کنید و بیشتر گزارش ها کمی است. خلاصه آنکه با وضعیت فعلی در سازمان برنامه و بودجه، نمی توانیم نظارت موفقی داشته باشیم.