تیتر امروز

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...
نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!

این صد و چهل و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۸ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران
تحلیل سند دوم محرمانه دیدارهای پوتین و بوش

پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران

در اقدام قابل توجهی که می‌تواند صفحات تازه‌ای از تاریخ دیپلماسی بین‌الملل را ورق بزند، آرشیو ملی آمریکا در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۵، سه سند محرمانه از ملاقات‌های ولادیمیر پوتین و جورج دبلیو بوش در سال‌های...

صدر: پالرمو از دستور کار مجمع خارج شد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: پالرمو از دستور کار مجمع خارج شده است و دیگر در مجمع نیست که مجمع تشخیص بخواهد درباره آن اظهارنظر کند.

کد خبر: ۴۵۸۶۸
۱۲:۲۴ - ۰۲ دی ۱۳۹۸

دیدارنیوز - روز شنبه ابتدا اخباری مبنی بر تایید لایحه CFT در رسانه‌ها منتشر شد و پس از آن دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام تکذیبیه‌ای منتشر کرد و اعلام کرد این لایحه در کمیسیون مشترک همچنان در دست بررسی است.
 
محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به موضوع گفت: روز شنبه کمیسیون مشترک سیاسی، اقتصادی و قضایی تشکیل شد. به صورت مفصل از ساعت هفت تا ۱۱ درباره موضوع مطرح‌شده بحث شد، اما بحث هنوز ادامه دارد و در دست بررسی است و نتیجه خاصی گرفته نشده است.
 
 رد FATF یک خودتحریمی برای ایران ایجاد می‌کنیم که هدیه‌ای به ترامپ است
 
وی ادامه داد: در مجمع افراد موافق و مخالف حضور دارند و صحبت می‌کنند و هر کسی هم دلایل خود را دارد. اما من که جزو موافقان هستم فکر می‌کنم تصویب این لوایح به نفع نظام جمهوری اسلامی است. چون اگر این لوایح تصویب نشود، همه ارتباطات بانکی ما با دنیا قطع و سرمایه‌گذاری کاملاً در ایران بلوکه می‌شود. از طرف دیگر دانشجویان و ایرانیانی که خارج از کشور زندگی می‌کنند و نیاز به کارهای بانکی دارند، همه کارهایشان با مشکل روبه‌رو می‌شود، از همه مهم‌تر اینکه با این کار یک خودتحریمی برای ایران ایجاد می‌کنیم که هدیه‌ای به ترامپ است. الان تحریم‌هایی که ترامپ و آمریکا علیه ایران برقرار کرده‌اند از نظر بین‌المللی یک‌جانبه و غیرقانونی است. اما اگر ما این لوایح را تصویب نکنیم، از لحاظ بین‌المللی تحریمی ایجاد می‌شود که حالت قانونی دارد چون FATF  ما را در لیست سیاه خود قرار می‌دهد.

کسانی که از رد FATF حرف می زنند هیچ نقشی در اجرای این دور زدن تحریم ندارند

صدر با اشاره به توجیه برخی از مخالفان این لوایح و باعث ناتوایی ایران در دور زدن تحریم ها گفت: باید از خود این افراد پرسید توجیه‌شان برای ارائه این موضوع چیست. اما مهم این است که افرادی که این صحبت را مطرح می‌کنند خودشان هیچ نقشی در اجرای این دور زدن تحریم ندارند و همین‌طور یک مساله‌ای را مطرح می‌کنند.
 
وی افزود: در صورتی که دولت در حال حاضر، اقتصاد کشور، فروش نفت و ارتباطات بانکی را انجام می‌دهد... در واقع متخصصان امر و مجریان مربوطه این حرف را رد می‌کنند و می‌گویند اگر این لوایح تصویب نشود، مشکلات خیلی جدی برای کشور پیش می‌آید. بنابراین کسانی که از این موضوع حرف می‌زنند خودشان هیچ نقشی در این مسائل ندارند و صرفاً برای مخالفت این نظریه را مطرح می‌کنند.
 
وی با اشاره به صحبت هایی یکی از اعضای مجمع در خصوص رد غیررسمی پالرمو در مجمع گفت: آن بحث درباره پالرمو یعنی جرائم سازمان‌یافته فراملی بود. من در مجمع به این بحثی که آقایان مطرح کرده‌اند اشاره کردم که این خود یک تضاد است. گفتم این خود یک تناقض است که شما معتقدید پالرمو را باید رد کنید و از طرف دیگر فکر می‌کنید این رد کردن اثر منفی در جامعه دارد و نمی‌خواهید اعلام شود. وقتی می‌دانید که مشکل در جامعه به وجود می‌آورد اساساً چرا آن را رد می‌کنید؟
 
عضو مجمع تشخیص ادامه داد: سر بحث پالرمو نظرات حقوقی مختلفی در میان است. این نظر وجود دارد که آیا بر مبنای خارج شدن دستور، به دلیل اینکه یک سال از طرح آن در مجمع گذشته است، باید عمل کرد یا خیر. چون بر اساس ماده ۲۵ آیین‌نامه داخلی مجمع، وقتی یک سال از طرح یک لایحه اختلافی در مجمع گذشت، به آن رسیدگی نشد و مجمع درباره آن اظهارنظر نکرد، نظر شورای نگهبان در خصوص آن حاکم و اجرایی می‌شود.
 
پالرمو از دستور کار مجمع خارج شده است
 
صدر در پاسخ به سوالی درباره خارج شدن لایحه پالرمو از دستورکار مجمع و امکان بازگشت این لوایح به مجمع گفت: پالرمو از دستور کار مجمع خارج شده است و دیگر در مجمع نیست که مجمع تشخیص بخواهد درباره آن اظهارنظر کند. در خصوص این لایحه باید مباحث حقوقی مطرح و در مورد آن تصمیم‌گیری شود. در حال حاضر دیگر نه، مگر اینکه یک اتفاق جدید رخ دهد.
ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۱ دی
امروز پنجشنبه ۱۱ دی
امروز پنجشنبه ۱۱ دی
امروز پنجشنبه ۱۱ دی