دیدارنیوز - بهروز نعمتی دربارهی هزینههای ارزی که در ورزش ایران انجام میشود گفت: در بحث ورزش با توجه به گستردگی که وجود دارد معمولا اینگونه است که هر از گاهی وقتی اتفاقات خاصی رخ میدهد دوستان ما حساس میشوند و به موضوعات میپردازند. به طور مثال چند وقت قبل دربارهی قرارداد سرمربی تیم ملی فوتبال و حواشی پیرامون آن اظهار نظر کردند اما از نظر من موضوع ورزش فراتر از این حرفهاست. در مجموعههای مختلف ورزشی اتفاقات زیر پوستی زیادی رخ میدهد و خیلیها از آن غافل هستند. زمانی هم متوجه اتفاقات میشویم که دیگر کار از کار گذشته است.
وی در ادامه به حضور بازیکنان خارجی بیکیفیت در لیگ برتر فوتبال ایران اشاره کرد و گفت: ما در طول سالهای قبل بازیکنان خارجی زیادی داشتیم که حتی یک بازی برای تیمشان انجام ندادند اما پولشان را گرفتند و رفتند. در این زمینه باید حرفهای به مسائل نگاه کنیم. در ورزش ما جاهایی که میخواهیم حقوق پرداخت کنیم حرفهای پول میدهیم اما وقتی میخواهیم قرارداد بازیکن و یا مربی را منعقد کنیم دیگر بحث حرفهایگری مطرح نیست. این موارد را باید بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.
او در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا مجلس میتواند نظارت بیشتری روی مسائل مالی فوتبال داشته باشد یا خیر؟ گفت: اگر باشگاه داری در فوتبال ایران بر اساس مبانی حرفهایگری باشد بخش زیادی از مشکلات ما حل میشود. متاسفانه مجموعه باشگاههای ما حرفهای نیستند. پرسپولیس، استقلال، نفت، یا سپاهان و شهرخودرو و .... هیچ کدامشان به عنوان یک باشگاه حرفهای واقعی شناخته نمیشوند و هر از گاهی ادای باشگاههای حرفهای را در میآورند. در مسائل مالی اگر بخواهیم منطقی به موضوعات نگاه کنیم، باید سیستم باشگاهداری را اصلاح کنیم. به طور مثال وزارت ورزش به معنای اجرایی حق ندارد به موضوعات ورزشی ورود کند اما در مقابل میبینیم اصلیترین باشگاههای ورزشی کشور را در اختیاردارد. تا نظام باشگاه داری ما حرفهای نشود مشکلات پابرجا خواهد بود. سالها پیش زمانی که آقای صالحی امیری سرپرست وزارت ورزش شد، مجموعهای از دوستان کنار هم نشستند تا بحث باشگاه داری را در ایران حرفهای کنند. در این زمینه پیشرفتهایی هم انجام شد و سیستم باشگاه داری مالزی و یا سیستم باشگاه داری ترکیه را مورد برسی قرار دادیم اما وقتی آقای گودرزی آمدند و در ادامه آقای سلطانیفر وزیر ورزش شدند، دیگر موضوع حرفهای کردن باشگاهها هم تعطیل شد.
نعمتی تصریح کرد: اگر قرار است کاری را انجام بدهیم باید باشگاههای ما به سمت حرفهای شدن بروند. اگر باشگاهها خصوصی شوند مالک باشگاه میفهمد یک ریال یا یک دلار چقدر ارزشمند است و به راحتی پولش رابه جیب بازیکنان و مربیان بی کیفیت نمیریزد. اگر الان میبینید شرایط طور دیگری است به خاطر این است که برای یک مدیر تفاوتی ندارد از جیب بیت المال چند هزار یورو به جیب فلان بازیکن میرود. تا ریشه موضوع را حل نکنیم همیشه این مشکل باقی خواهد ماند. اگر اصل و اساس موضوعات درست باشد شاهد خیلی از این مسائل نخواهیم بود.
این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که آیا در وزارت ورزش و جوانان عزمی برای واگذاری استقلال و پرسپولیس وجود دارد یا خیر؟ گفت: اصلا چنین عزمی وجود ندارد چون مدیران میخواهند این باشگاهها را نگه دارند. این دو باشگاه به عنوان یک پتانسیل قدرت میتواند دراختیار مجموعههای مختلف باشد. ما از سال 1374 و یا 1375 به دنبال این بودیم که این دو باشگاه را واگذار کنیم و در چند سال اخیر هم مصوبات مختلفی وجود داشت که این دو باشگاه را واگذار کنند. در نهایت هم قانونی در این باره تصویب کردیم اما دوستان ما میگویند شرایط واگذاری را ندارند چون میگویند با واگذاری استقلال و پرسپولیس مشکلات امنیتی به وجود میآید.
وی درباره قرارداد مارک ویلموس با فدراسیون فوتبال و بند فسخ قرارداد آن و این که آیا مجلس به این موضوع ورود خواهد کرد یا خیر؟ گفت: ما دراین زمینه بررسی خواهیم کرد حتی من خبری دیدم که نشان میداد کمیته حقوق فدراسیون فوتبال از قرارداد سرمربی تیم ملی بی خبر بوده است. این یعنی که فدراسیون به خاطر این قراداد سرمربی تیم ملی مقصر است. دراین زمینه جلسات مختلفی برگزار کردیم و چندین ساعت دربارهی آن صحبت کردیم. آقای تاج به عنوان یک فرد زحمتکش در فوتبال حضور دارند اما من به او گفتم شما به عنوان کارمند شرکت ذوب آهن خود را بازخرید کردهاید و باز دوباره بازخرید بودن خودتان را برگرداندید. به او گفتم شما با اهرم حرفهایگری و فشار فیفا در فدراسیون فوتبال ماندید و کار میکنید. چون دراین باره فیفا میگوید رئیس فدراسیون فوتبال باید بر اساس انتخابات معرفی شود و وقتی قرار باشد هیاتهای فوتبال به انتخاب رئیس رای بدهند حتما هیاتهای فوتبال همراه آقای تاج خواهند بود.
او ادامه داد: زمانی که قرار بود آقای ویلموس به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب شود من دو هفته با تاج صحبت کردم و گفتم به جای انتخاب مربی خارجی روی مربی ایرانی سرمایه گذاری کنید و حتی گفتم امیر قلعه نوعی، علی دایی و یا فریاد شیران از نفراتی هستند که میتوانند تیم ملی را هدایت کنند. اما اگر قرار است مربی ایرانی انتخاب شود باید به آنها فرصت هم بدهم اما متاسفانه دوستان ما این موضوع را قبول نکردند.