با ثبت نام ۱۸ نفر برای انتخابات در این رشته ورزشی پرمدال و جذاب، به نظر میرسد رقابت جذابی در انتظار انتخابات آتی خواهد بود. بعد از ثبت نام متقاضیان، دو ماه وقت لازم است که صلاحیت افراد، بررسی و تایید شود. طبیعتا فهرست ۱۸ نفره دچار ریزش خواهد شد و تعداد کمتری به مرحله رقابت انتخاباتی راه خواهند یافت. در عین حال بررسی اولیه کسانی که ثبت نام کرده اند هم نشان میدهد که رقابت جانانهای در انتخابات وجود خواهد داشت.
دیدارنیوز ـ آرش راهبر: در شرایطی که چند ماه بیشتر تا المپیک ۲۰۲۰ توکیو باقی نمانده و دغدغه بسیاری از کشورها در حوزه ورزش، حضور در این رقابتها و به دست آوردن مدال المپیک است، شماری از فدراسیونهای ورزشی ایران همچنان در کشاکش انتخابات به سر میبرند. چند روز قبل انتخابات ریاست فدراسیون والیبال برگزار شد که از امیدهای مسلم ایران برای حضور در المپیک است و به زودی باید در رقابتهای انتخابی در منطقه آسیا حضور پیدا کند. اخیرا نیز ثبت نام برای انتخاب رئیس آینده فدراسیون دو و میدانی صورت گرفته که تا همین لحظه در این رشته، دو ورزشکار توانسته اند جواز حضور در رقابتهای المپیک توکیو را به دست آورند.

در گام نخست باید گفت که ای کاش دوره فعالیت روسای فدراسیون ها، به خصوص ورزشهایی که در المپیک حضور جدی و موثری داشته اند تا پایان المپیکهای تابستانی باشد، به این معنی که مثل امروز فدراسیونهای ورزشی در بلاتکلیفی گیر نیفتند. اگر دوره زمانی ریاست بر فدراسیونها منطبق با پایان تابستان همان سالی که المپیک برگزار میشود باشد، فرصت مناسبتری برای برنامه ریزی، اجرای اهداف، نظارتها و همچنین تحقق وعدهها وجود خواهد داشت و کارنامه روسایی که میآیند و میروند دقیقتر قابل محاسبه خواهد بود.
اما مسئله انتخابات فدراسیون دو و میدانی که احتمالا پیش از پایان سال ۹۸ برگزار خواهد شد؛ با ثبت نام ۱۸ نفر برای انتخابات در این رشته ورزشی پرمدال و جذاب، به نظر میرسد رقابت جذابی در انتظار انتخابات آتی خواهد بود. بعد از ثبت نام متقاضیان، دو ماه وقت لازم است که صلاحیت افراد، بررسی و تایید شود. طبیعتا فهرست ۱۸ نفره دچار ریزش خواهد شد و تعداد کمتری به مرحله رقابت انتخاباتی راه خواهند یافت. در عین حال بررسی اولیه کسانی که ثبت نام کرده اند هم نشان میدهد که رقابت جانانهای در انتخابات وجود خواهد داشت.
مجید کیهانی رئیس قبلی فدراسیون که با پایان گرفتن دوره اش جای خود را به سرپرست داد یکی از ثبت نامی ها است؛ در حالی که سید حسین جلالی رئیس اسبق فدراسیون دو و میدانی هم از دیگر نامهای مهم فهرست اولیه ثبت نام ها می باشد. علاقمندان به دو و میدانی حتما به خاطر میآورند که در دوره حسین جلالی در دهه ۱۳۸۰، موفقیتهای بزرگی نصیب این رشته شد و قهرمانانی مثل احسان حدادی و سجاد مرادی در همان دوران درخشیدند.
در کنار این دو نفر، چهرههای نامداری از این ورزش نیز خود را برای رقابت و به دست آوردن کرسی ریاست آماده کرده اند. احسان مهاجر شجاعی، جعفر باباخانی، مهدی مستجاب الدعوه و روح الله عسگری از جمله قهرمانان سابق ایران هستند که نام خود را ثبت کرده اند. جالب است که نام محمد شروین اسبقیان و افشین داوری که از کارمندان رده بالای وزارت ورزش هستند نیز در فهرست ۱۸ نفره دیده میشود. اسبقیان که خود از اعضای اصلی مجامع فدراسیونهای ورزشی است پس از ثبت نام در این انتخابات با واکنش رسانهها مواجه شد و حتی نسبت به موج منفی پیش آمده در این زمینه گلایههایی داشت.

آنچنان که انتخاباتهای اخیر نشان داده نهایتا یکی از افراد ثبت نام شده به عنوان گزینه مد نظر وزارت ورزش مطرح میشود و عموما شانس بالاتری نیز برای به دست آوردن کرسی ریاست خواهد داشت. شاید رسانههای ورزشی تصورشان این است که شروین اسبقیان همان گزینه وزارت ورزش باشد و به این ترتیب روی خوش به او نشان نمیدهند. در کل باید گفت هنوز برای شناسایی مدعیان ریاست فدراسیون زود است و باید حداقل یک ماه بگذرد تا تصویر روشن تری از کاندیداهای اصلی در این رقابت رونمایی شود.
این در حالی است که احسان حدادی و حسن تفتیان قهرمانان پرتاب دیسک و دو ۱۰۰ متر ایران در حال حاضر در اردوهای آمادگی برای المپیک به سر میبرند و بیش از هر کس دیگری میخواهند از چهره رئیس بعدی این فدراسیون رونمایی شود.