
دیدارنیوز ـ ژاله امینی اظهار داشت: فرمهای اطلاعات کنوانسیون بین المللی رامسر از سال ۲۰۱۶ به روز رسانی شده است و کشورهای کمی اطلاعات تالابهای کشورهای خود را براساس فرمهای جدید در اختیار این کنوانسیون قرار داده اند.
وی افزود: گیلان به عنوان اولین استان کشور است که اطلاعات تالابهای آن در اختیار کنوانسیون رامسر قرار میگیرد و این اطلاعات پس از تایید بصورت آن لاین درسایت این کنوانسیون برای علاقهمندان در سطح جهان قابل دسترسی خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه دادههای موجود در باره تالابها نشان دهنده عزم جدی مسوولان استان گیلان و سازمان حفاظت محیط زیست کشور در ارتقاء وضعیت تالابهای این استان است، خاطرنشان کرد: آمارها نشان میدهند که از سال ۱۹۰۰میلادی بیش از دو سوم تالابهای جهان از دست رفته و این روند در سطح جهانی همچنان ادامه دارد، اما برنامه و اقدامات در حال انجام در سطح گیلان نوید دهنده بهبود وضعیت تالابهای این استان است.
این کارشناس محیط زیست کشور تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست کشور در راستای اجرای برنامههای قانونی اقدام به ابلاغ اعتبار جهت برنامههای احیایی و حفاظت از تالابهای گیلان کرده است.
وی تاکید کرد:تعیین نیاز آبی تالابهای امیرکلایه و بوجاق، مبارزه با گیاه مهاجم سنبل آبی و آزولا درتالابهای استان گیلان، برنامههای آموزشی بخصوص پسماند، بوم گردی و طبیعت گردی پایدار با مشارکت جوامع محلی، تلههای رسوبگیر و تورهای زباله گیر و در صورت لزوم لایروبی بخشهای مورد نیاز این تالابها بخشی از اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست برای احیای تالاب این استان بشمار میروند.
وی یادآورشد: علاوه بر این اقدامات، حمایتهای قانونی برای جلوگیری از دست اندازی سودجویان به تالابها حائز اهمیت است و در دستور کار این سازمان قرار دارد.
کنوانسیون رامسر اولین کنوانسیون بین دولتها است که در ۱۳ بهمن سال ۱۳۴۹ در رامسر استان مازندران تشکیل شد که مقر آن هم اکنون در ژنو قرار دارد.