فاطمه ذوالقدر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتگو با دیدارنیوز گفت: کلاسهای چند همسری در موسساتی صورت میگیرد که بعید میدانم از یک جای رسمی مجوز گرفته باشند. این موسسات فرهنگی در فضای مجازی تبلیغاتی میکنند که بعید میدانم که با استقبال هم روبرو شود یا خانمهایی باشند که در این کلاسها شرکت کنند. اگر وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات به کمیسیون فرهنگی بیایند سوال میشود که مجوزشان را چه کسی داده است و از کجا مجوز گرفتهاند. اگر مجوز دادهاند آیا نظارت میشود که در این موسسات چه آموزشهایی داده میشود؟ آیا هر موسسه فرهنگی میتواند هر آموزشی را بدهد؟
دیدارنیوز ـ پرستو بهرامیراد: زمانی که بنر کلاسهای چند همسری در فضای مجازی دست به دست میشد، بسیاری در تأیید و عدم تأیید چند همسری واکنش نشان دادند. برای نمونه، علی مطهری نماینده مجلس شورای اسلامی در این خصوص یک مصاحبه و یک یادداشت ارائه داد.
وی در اولین مصاحبه خود درباره موضوع چند همسری گفت: «اصل مسئله چند همسری حکمی از احکام اسلام است که به حل یک معضل اجتماعی میپردازد. با توجه به وضعیت فعلی جامعه، اگر ما این حکم را اجرا نکنیم، فساد و فحشا در جامعه افزایش پیدا میکند. اما موضوع این نیست که بخواهیم این مسئله را ترویج کنیم و از همه بخواهیم این کار را انجام دهند. این مسئله ترویج بردار نیست. حکمی است که در جای خود خوب است و کسانی که شرایطش را دارند میتوانند انجام دهند و اینکه بخواهیم کارگاه ترویج برگزار کنیم که همه به این حکم عمل کنند، کار درستی نیست و مشکلات زیادی ایجاد میکند».
اما در خصوص واکنش علی مطهری به موضوع چندهمسری و حواشی مرتبط با آن، دیدارنیوز با فاطمه ذوالقدر نماینده مجلس شورای اسلامی به گفتوگو پرداخته و نظر وی را خواستار شده است.
فاطمه ذوالقدر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص بیانات علی مطهری گفت: «جوانانمان امکان ازدواج ندارند و ازدواج اولشان دچار مشکل است، لذا مطرح کردن موضوعات چند همسری چارهساز نیست. مجلس و دولت سعی دارند از لحاظ اقتصادی و فرهنگی به ازدواج جوانان کمک کنند تا انگیزه و تشویق پیدا کنند و ترس و هراسشان از بین برود و اقدام به ازدواج کنند. معضل جامعه ما چند همسری نیست. حتی این آمارهایی که دادهاند آمارهای قابل استنادی نیست که تعداد دختران بیشتر از پسرها است.»
وی افزود: «امروز باید پرسید خیلی از پسرها چرا اقدام به ازدواج نمیکنند و همان یک همسر را ندارند؟ بحثهای چند همسری بیشتر باعث سست شدن بنیاد خانواده و افزایش طلاق میشود. ممکن است همسر اول شرایط جدید را قبول نکند و طلاق بگیرد و فرزندها آواره شوند. اشتباه است که امروز ما این حرفها را بزنیم. آنها که توانایی مالی دارند نیز در زمینه کارهای خیر مثل تهیه جهزیه و حل مشکلات مسکن شرکت کنند. اینکه وقت و تلاش خودشان را بگذارند اینجور افکار را در جامعه ترویج کنند قطعاً باعث مشکلاتی میشود. خیلی از خانمها این شرایط را قبول نمیکنند. هیچ کس به راحتی و به آسانی زیر بار این مسئله نمی رود».
ذوالقدر به برگزاری کلاسهای ترویج چند همسری نیز اشاره کرد و گفت: «کلاسهای چند همسری در موسساتی صورت میگیرد که بعید میدانم از یک جای رسمی مجوز گرفته باشند. این موسسات فرهنگی در فضای مجازی تبلیغاتی میکنند که بعید میدانم که با استقبال هم روبرو شود یا خانم هایی باشند که در این کلاسها شرکت کنند. اگر وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات به کمیسیون فرهنگی بیایند سوال میشود که مجوزشان را چه کسی داده است و از کجا مجوز گرفتهاند. اگر مجوز دادهاند آیا نظارت میشود که در این موسسات چه آموزشهایی داده میشود؟ آیا هر موسسه فرهنگی میتواند هر آموزشی را بدهد؟ من شنیدم به دلیل حملهها به آن موسسه و بازتابهای منفی در جامعه که داشت خودشان آن موسسه را جمع کردند. اما کمسیون هنوز سوالی نکرده ولی مسئولین بیایند کمیسیون سوال خواهد کرد».