ابهامات بسیار زیادی در مورد دولت احمدی نژاد در دل تاریخ مدفون شده و امید میرود تا به آنها پاسخ داده شود و قوه قضائیه آنها را مورد بررسی قرار دهد و برجسته سازد که عدالت با هیچ کس تعارف ندارد. کار مهم این است که تکلیف پولهایی که در این چند ساله مفقود شده است ـ که در گزارشهای تفریغ بودجه هم وجود دارد ـ مشخص شود. عاملان این کارها را میتوان به راحتی احضار کرد تا با آنها برخورد صورت گیرد و گزارشش را به مردم اعلام کرد. هردولتی باید بداند که مسئول کار خود است و آخرین قران از بیتالمال را باید پاسخگو باشد.
دیدارنیوز ـ مدتی است که به طور مرتب اخباری تحت عنوان بازداشت مفسدان و برخورد با فسادهای مالی انتشار پیدا میکند که بازداشت مدیر مالی یکی از شرکتهای وابسته به وزارت نفت ایران، بازداشت بازپرس سابق دادسرای رسانه، بازداشت حسین فریدون (برادر رئیسجمهور)، بازداشت دو نماینده مجلس و ... از جمله این نمونهها به حساب میآید. البته گاهی هم پیش آمده پرونده فسادی علنی میشود، اما بازداشتی در کار نیست به مانند محمودرضا خاوری که به کشور کانادا گریخت و گاهی هم فرد مفسد به اعدام محکوم شده و حکمش اجرایی میشود مثل حمید باقری درمنی که از او به عنوان سلطان قیر یاد میشد.
اما نکته در اینجاست که نه تنها هیچ یک از این حرکتها سبب نشده تا مانعی برای رشد فساد در کشور به وجود آید، بلکه آمار آن رو به افزایش هم نهاده است. روز یکشنبه حسن روحانی، رئیسجمهور در سفر به استان یزد و در جمع مردم این شهر به چند پرونده اقتصادی اشاره کرد و از مسئولینی چون وزیر نفت و رئیس کل بانک مرکزی خواست درباره این پروندهها توضیح دهند.
رئیسجمهور همچنین از قوه قضائیه درخواست کرد حالا که با «فسادهای میلیونی و میلیارد تومانی برخورد میکند، مبارزه با فساد میلیارد دلاری را هم برای مردم توضیح بدهد.» او گفت: «وزیر نفت را مسئول میکنم که پرونده ۷۰۰ میلیون دلار پول نفت را برای مردم توضیح دهد و رئیس بانک مرکزی را مسئول میکنم که درباره پرونده دو میلیارد دلاری برای مردم توضیح دهد. دستگاههای نظارتی را مسئول میکنم تا درباره پرونده ۹۴۷ میلیون دلاری به مردم توضیح دهند.»
روحانی در ادامه خطاب به مقامهای قضایی گفت که «بعد از چند سال معلوم نیست آن آقایی که بازداشت کردند و حکم اعدامش صادر شد و الان در زندان است چه شد؟ چرا کسانی که در این مورد نقش داشتند، برای مردم توضیح نمیدهند؟» به نظر میرسد منظور رئیسجمهور بابک زنجانی و ماجرای پرونده ۲ میلیارد دلاری او در جریان فروش نفت است.
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی نماینده مجلس شورای اسلامی در رابطه با خبرهای جدید رئیسجمهور در خصوص مفاسد اقتصادی در کشور در گفتگو با دیدارنیوز گفت: قوه قضائیه ظاهرا دراین خصوص توضیحاتی داده، اما نیاز است تا به جای این اظهارات و شعارهایی که سر میدهند که یک ابهام بزرگ درباره چرایی عدم برخورد با دولت اسبق وجود دارد، به اصل ماجرا بپردازند.
وی در ادامه اضافه کرد: چه کسی جرات داد و بیداد در برابر قوه قضائیه، ساخت کلیپ علیه آن یا انجام مصاحبه در این خصوص را دارد، در حالیکه باز هم با او برخوردی صورت نگیرد؟ باید ماهیت مجوز دولت اسبق که اصطلاحا او را از هفت دولت رها میکرده، مشخص شود. اینک در حالی با دولت مستقر چنین برخورد میشود که گزارشهای متعددی حداقل در کمیسیون برنامه و بودجه ومحاسبات مجلس(در دولت اسبق) داشتیم که در آنها هنوز پولهای نفت، کشتیها، دکلها و بسیاری از مسائل دیگر گم است.
این نماینده مجلس در ادامه بیان کرد: انتظار خانه ملت از قوه قضائیه این است که به جای اینکه دنبال «از کجا آوردهاید» اموال مدیران از چهل سال گذشته باشد، «به کجا رفته است» را مدنظر قرار دهد. در این شرایط است که بسیاری از مسائل روشن خواهد شد. در هر صورت انتظار میرود از آنجا که شائبههای سیاسی کاری وجود دارد، زیرا تنها با یک گروه خاص برخورد صورت میگیرد و در قوه قضائیه هم صرفا با نیروهای ریاست قبلی برخورد انجام میشود، امید می رود اقداماتی بر مبنای عدالت و بر اساس بی طرفی در دستور کار قرار گیرد.
جعفرزاده دراین رابطه اظهار داشت: ابهامات بسیار زیادی در مورد دولت اسبق در دل تاریخ مدفون شده و امید میرود تا به آنها پاسخ داده شود و قوه قضائیه آنها را مورد بررسی قرار دهد و برجسته سازد که عدالت با هیچ کس تعارف ندارد. کار مهم این است که تکلیف پولهایی که در این چند ساله مفقود شده است ـ که در گزارشهای تفریغ بودجه هم وجود دارد ـ مشخص شود. عاملان این کارها را میتوان به راحتی احضار کرد تا با آنها برخورد صورت گیرد و گزارشش را به مردم اعلام کرد. هردولتی باید بداند که مسئول کار خود است و آخرین قران از بیتالمال را باید پاسخگو باشد.
وی دلیل رشد فساد را چنین توضیح داد: مماشات بیش از حد در دولت اسبق یکی از دلایل رشد فساد در آن مقطع بود و در صورتی که درصدی از سختگیریهایی که در دولت روحانی صورت میگیرد اگر در دولت احمدی نژاد صورت میگرفت، شاهد این حجم از فساد نبودیم.
این نماینده مجلس درباره نقش مجلس اضافه کرد: مجلس قوه قهریه نیست، ناظر و منعکس کننده رفتار دولت است. مجلس زمانی که متوجه تخلفی میشود، پرونده مربوط به آن را تحویل دادگاه میدهد و پس از آن هر قدر قوه قضائیه قاطعانه و با صراحت بیشتری پروندهها را مورد بررسی قرار دهد، ما هم نتیجه خواهیم گرفت.
جعفرزاده درباره حکم برادر رئیسجمهور (حسین فریدون) نیز اظهار داشت: ما قوه قضائیه را قوه تظلمخواهی میبینیم و هر اتفاقی که در رابطه با این نهاد ـ هر قدرهم تلخ ـ روی دهد باید آن را قبول داشته باشیم، اما مسائلی که در پرونده آقای فریدون وجود دارد، حاکی از این امر است که جزای آن این حکم نبود. گویا وی واسط پولی برای ساخت خانهای در روبروی خانه رئیسجمهور شده بود.