تیتر امروز

شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری
روایت دیدار از قدیمی‌ترین جشن ایران زمین در این روزها

شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری

هر سال وقتی آذر خانم (آذرماه) می‌خواهد رخت خود را جمع کند و برود یک اتفاقی می افتد که برای ایرانیان مقد است آن هم اجرای آیین شب چله یا همان یلداست اما این روزها همه می‌گویند چه یلدایی وقتی جیب...
اشرف بروجردی: قوانین حمایت از زنان روی کاغذ ماند/بدون حضور زنان توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد/ چرا در احزاب سیاسی زنان حضور کمتری دارند
بازخوانی یک گفت و گو

اشرف بروجردی: قوانین حمایت از زنان روی کاغذ ماند/بدون حضور زنان توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد/ چرا در احزاب سیاسی زنان حضور کمتری دارند

هشتم خرداد ۱۴۰۲ دیدارنیوز میزبان اشرف بروجردی اولین معاون زن دولت خاتمی بود. درگذشت او بهانه‌ای شد تا گفت‌وگوی پیشین را با ملاحظه اینکه حرف‌های او همچنان محل تامل است باز نشر کنیم.
محمود فتوحی: ایران امروز را، رسانه‌های داخلی و خارجی می‌سازند/ از دوره صفویه به بعد، وطن معنای ملک را پیدا کرد/ در ادبیات معاصر، مفهوم ایران تا حدودی ریزش پیدا کرد
گفت و گوی دیدار در برنامه «گپی نو» با پژوهشگر نام آشنای ادبیات فارسی:

محمود فتوحی: ایران امروز را، رسانه‌های داخلی و خارجی می‌سازند/ از دوره صفویه به بعد، وطن معنای ملک را پیدا کرد/ در ادبیات معاصر، مفهوم ایران تا حدودی ریزش پیدا کرد

در هفتمین برنامه از گپی‌نو، با محمود فتوحی، استاد و پژوهشگر نام‌آشنای ادبیات فارسی به گفت‌و‌گو پرداختیم و با او پیرامون مفهوم ایران در شعر فارسی خصوصا قصاید مدحی سخن گفتیم.

فصل سوم مرمت آرامگاه یعقوب لیث صفاری به پایان رسید

مدیر پایگاه میراث فرهنگی گندی‎شاپور و ایوان کرخه با تشریح عملیات مرمت فصل سوم آرامگاه یعقوب لیث صفاری از پایان مرمت این فصل از مرمت آرامگاه خبر داد.

کد خبر: ۴۱۱۰۴
۱۴:۵۰ - ۱۹ آبان ۱۳۹۸

فصل سوم مرمت آرامگاه یعقوب لیث صفاری به پایان رسید

دیدارنیوز ـ یعقوب زلقی در این‌باره اظهار کرد: در مرمت انجام‎شده، پس از حایل‎بندی نقاط باربر حمال، طاق‎ستون‎های ابتدا و انتهای نما که نقش تکیه‎گاه برای فشار‌های طاق از طرفین را داشتند با استفاده از آجر‌های تهیه‎شده مشابه با ملات باتارد کار شدند.
 
وی ادامه داد: در مراحل بعد ستون‎ها و پایه طاق‎ها به صورت هشت‎گیر کردن با دیوار قبلی، به صورت تخصصی تقویت و استحکام‎بخشی شدند که این تقویت موجب مهار کمانش و فشار ناشی از رطوبت و سنگینی طاق شد.
 
مدیر پایگاه میراث فرهنگی گندی‎شاپور و ایوان کرخه با بیان این‎که در بدنه‎های نما همین رویه به صورت تخصصی اجرا شد،   افزود: پشت‎بندها، پالونه‎ها و طاق‎ها نیز به صورت کامل ساخته و احیا شدند؛ ضمن این‎که قبل از اجرای مرحله سقف، به دلیل تقسیم بار و کنترل فشار ناگهانی و یکباره پشت‎بام، حایل‎های حمال خارج و سپس پر سقف با پوکه معدنی پُر شد و بار‌ها مرحله به مرحله به طاق و ستون اضافه شدند.
 
وی تصریح کرد: همچنین ناودان‎های آب با جنس‎های فلزی و سنتی به بیرون از ستون هدایت و اجرا شدند و امکان نفوذ رطوبت به ستون و طاق کنترل شد.
 
زلقی عنوان کرد: در بام، آجر‌ها با ملات گل آهک با شیب‎بندی و ترمیم بند‌های بین آن صورت گرفت که به این وسیله امکان نفوذ رطوبت از سقف کنترل و رویه نهایی آن به صورت سنتی با آجر‌های ۲۰ در ۲۰ اجرا شد.
 
وی با اشاره به ساماندهی ظاهر بنا نیز گفت: در این خصوص، بند‌های باقیمانده قدیمی در دیوار و طاق‎ها خارج و به منظور یکپارچه شدن شکل نما و ساختار، قفل و بست آجر‌ها با مصالح درونی بندکشی شده است.
 
به گزارش ایسنا، به نقل از اداره‌کل میراث فرهنگی خوزستان، مدیر پایگاه میراث فرهنگی گندی‎شاپور و ایوان کرخه خاطرنشان‌کرد: به دلیل این‎که در سراسر بنا، نفوذ رطوبت از سقف و باز شدن برخی از بند‌های بین آجر‎ها را شاهد بودیم، برخی نقاط در قسمت سقف پشت‎بام ترمیم و یک لایه محافظ کاه‎گل نیز روی آن کار شد تا با نفوذ کاهگل در بطن و خلل و فرج‎های آجر‌ها و بندها، از نفوذ رطوبت به سقف جلوگیری شود.
 
وی یادآور شد: این عملیات با اختصاص ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار از محل اعتبارات ملی انجام شد.
 
آرامگاه یعقوب لیث صفاری در روستای شاه‌آباد در ۱۰ کیلومتری دزفول به شوشتر قرار دارد. در کنار این آرامگاه بازمانده‌های شهر باستانی گندی‎شاپور دیده می‌شوند و در اطراف بقعه قبرستان وسیعی نیز وجود دارد. این آرامگاه اثری برجامانده از دوره تیموریان است که در هشتم دی ‎ماه ۱۳۷۸ با شماره ۲۵۵۰ در ردیف آثار ملی ثبت شد.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۱ دی
امروز دوشنبه ۰۱ دی
امروز دوشنبه ۰۱ دی
امروز دوشنبه ۰۱ دی